La Muzeul de Artă Populară este deschisă, în această perioadă, o expoziţie temporară intitulată „Interiorul ţărănesc de sărbătoare“. În cele două săli de la parterul instituţiei de cultură sînt prezentate diverse ţesături (ştergare, scoarţe), obiecte ceramice decorate şi icoane care redau modul în care ţăranul român din diferite zone etnografice ale ţării îşi împodobeşte interiorul „camerei curate“, pentru a întîmpina sărbătorile care îi marchează existenţa.
Expoziţia va mai putea fi vizitată pînă pe 13 mai, cînd, la parterul Muzeului de Artă Populară, se va deschide o altă manifestare expoziţională deosebită, „Ţesături şi broderii la turcii şi tătarii dobrogeni“. Exponatele reflectă elementele componente ale interiorului tătăresc şi turcesc, recuzita ceremonialului logodnei şi nunţii, precum şi piese de costum popular şi podoabe. Piesele expuse fac parte din patrimoniul Muzeului de Artă Populară şi, în mare parte, datează din secolul al XIX-lea. În intervalul în care va fi deschisă expoziţia „Ţesături şi broderii la turcii şi tătarii dobrogeni“ (13 mai – 20 iunie) va fi lansat şi volumul al III-lea al studiului etnografic „Dobrogea. Turcii şi tătarii“, coordonat de directorul Muzeului de Artă Populară, dr. Maria Magiru.
Manifestările organizate de muzeul de etnografie din Constanţa nu se opresc aici. În perioada 30 mai - 1 iunie, pe platoul din faţa Muzeului de Artă Populară va fi deschis tradiţionalul tîrg dedicat Zilei Copilului. În cadrul său vor expune elevi de la şcolile constănţene. Totodată, la tîrgul care se va derula pe parcursul a trei zile vor participa, în premieră, copii ai meşterilor populari din diferite zone etnografice ale ţării.