O societate franco-algeriană a dezvoltat un test chimic pentru a depista prezența cărnii de porc sau a alcoolului în mâncare, venind astfel în sprijinul clienților de religie musulmană care nu consumă aceste alimente. Introdus recent pe piață de Abderrahmane Chaoui, de 25 de ani, și de antreprenorul francez Jean-François Julien, HalalTest este un bastonaș chimic care detectează prezența ingredientelor alimentare interzise pentru consumatorii de religie musulmană. În contact cu apă caldă și un eșantion de mâncare, HalalTest indică dacă aceasta a fost în contact cu un ingredient impur sau haram, adică interzis. Procedeul funcționează similar unui test de sarcină. Dacă se colorează doar prima linie, este negativ și mâncarea poate fi consumată, iar dacă se colorează și cea de-a doua linie, atunci mâncarea conține porc, a explicat inventatorul testului, Abderrahmane Chaoui, pentru Nouvel Observateur. Tânărul co-fondator al societății care a dezvoltat testul a explicat că a răspuns, prin proiectul său, nevoii pieței după numeroase scandaluri în restaurante privind mâncarea servită unor clienți musulmani, care conținea porc. În jur de șase milioane de francezi, potrivit unor estimări, se declară musulmani. Prețul pentru un astfel de dispozitiv se ridică la 6,9 euro.