Provocările cyber din domeniul maritim vor fi curând abordate în cadrul Conferinței regionale The Black Sea Maritime Cyber Security – 2018, conferință de acest gen aflată la cea de a doua ediţie organizată în România. Pentru acest eveniment, și-au dat întâlnire la Constanța, punct strategic în regiunea bazinului Mării Negre, experți din cadrul unor agenții româneşti şi europene, exponenți din diverse centre de excelență în domeniul securității cibernetice private, precum Lloyd’s, Vectra Networks, Fortinet, CERT.RO, Fullscreen Digital, Vauban, Asociaţia Română de Educaţie şi Cultură în Securitate din Bucureşti, The Insource Development Group – TID, certSIGN, Asociaţia Română pentru Protejarea Infrastructurilor Critice, UTI Group.
Universitatea Maritimă Constanţa, sub patronajul Ministerului Cercetării şi
Inovării şi a Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, organizează în perioada 7-8 iunie 2018, la sediul universității, cea de a doua ediție a acestei conferințe regionale de cyber security în domeniul maritim.
Companii de shipping, crewing, operatori off-shore și on-shore, asiguratori, dezvoltatori, educatori, producători de echipamente și programe, autorități navale și portuare etc., vor beneficia cu toții de o deschidere amplă asupra problematicii de securitate cibernetică, prin schimbul de bune practici, studii de caz, prezentări de soluții și produse, discuții generoase în cadrul conferinței, susținute prin experiența reprezentanților centrelor de excelență în domeniul securității cibernetice, agenții și instituții naționale și regionale, relevante pentru industria maritimă.
Riscurile si soluțiile tehnice abordate vor fi completate de intervențiile specializate ale INOMAR Cluster privind importanța factorului uman în prevenirea și gestionarea atacurilor cibernetice în domeniul maritim.
Oficialitățile orașului gazdă, Constanța, vor întâmpina participanții la Conferința Regională The Black Sea Maritime Cyber Security în prima zi, 7 iunie, 2018, începând cu ora 9.30, la sediul Universității Maritime Constanța, în ambele zile, 7 şi 8 iunie, fiind susținute prezentări ale gazdelor și invitaților străini, urmând panelurile de discuții prezentate în agenda evenimentului.
Furnizorii unor soluții cyber precum Lloyds, Fortinet, CERT.RO, TID-Group, Fullscreen Digital, etc. vor avea secțiuni dedicate în care vor prezenta Demo-uri Live şi vor dezbate inclusiv cazuri concrete de atacuri cibernetice, considerate deja forme poțentiale de conflict hibrid în bazinul Mării Negre.
Conferinţa se încheie cu o sesiune de cursuri de instruire în domeniul securităţii cibernetice, cursuri ţinute de specialişti de la Asociaţia Română de Educaţie şi Cultură în Securitate din Bucureşti şi Universitatea Maritimă Constanţa. Cursul se va derula la sediul Universităţii Maritime Constanţa în data de 9 iunie 2018, începând cu orele 9.00.
Specialiștii care lucrează în aceste domenii sau cei interesaţi, se pot înscrie să participe la conferință sau la cursurile de certificare aplicând ONLINE pe pagina web a conferinţei [ http://conference.blackseacybersecurity.net/2018/ |