Actorul american, cîştigător al unui premiu Oscar, a primit, vineri, o stea pe Bulevardul Faimei, celebra atracţie turistică din nord-vestul oraşului Los Angeles. Dacă s-ar recompensa vedetele pentru eforturile depuse, atunci Tim Robbins ar fi trebuit să-şi fi imprimat deja urmele pe celebrul bulevard, cu mulţi ani în urmă. Această onoare nu ar fi fost deloc prematură la mijlocul anilor \'90, cînd actorul şi-a consolidat cariera cinematografică prin rolurile impresionante pe care le-a interpretat în filmele “Joc de culise”, “Poveşti întretăiate” şi “Închisoarea îngerilor”. Tim Robbins consideră că cele mai bune filme ale sale sînt “Bull Durham”, care i-a prilejuit întîlnirea cu Susan Sarandon, care i-a devenit ulterior parteneră de viaţă, “Culoarul morţii”, pe care l-a şi regizat şi “Misterele fluviului”.
Cu numai cîteva zile înainte de a împlini 50 de ani, Tim Robbins pare mai ocupat ca niciodată, chiar dacă este o persoană care a realizat întotdeauna cu plăcere sarcini simultane de lucru. A apărut în două filme care au fost lansate în acest an, “The Lucky Ones” şi “Ember - Oraşul din adîncuri”, a scris scenariul şi a produs “Possible Side Effects”, un serial de televiziune despre industria farmaceutică şi a fost recent într-un turneu în Marea Britanie, alături de Rogue\'s Gallery, cîntînd balade marinăreşti împreună cu Lou Reed şi Pete Doherty.
Recunoscut drept cel mai de stînga cuplu de la Hollywood, Tim Robbins şi Susan Sarandon au luat o poziţie dură împotriva războiului din Irak şi sînt susţinători ai lui Barack Obama. Cei doi s-au declarat de nenumărate ori împotriva invadării Irakului şi a Afganistanului, chiar înainte ca aceste războaie să înceapă. “Oamenii cred că mă las condus de ideologia politică, dar, de fapt, eu sînt condus de ideologia umanistă. Cred că acesta este jobul unui artist. Cînd citesc un scenariu, nu mă interesează opiniile politice ale scenaristului, ci povestea şi caracterele personajelor şi dacă emoţia care reiese din scenariu este una reală. Pentru mine, acesta este unicul scop al unui artist, cel de a încerca să creezi ceva”, a declarat Tim Robbins. Acesta deţine Globul de Aur pentru rolul din “Joc de culise” din 1993 şi premiul Oscar pentru partitura din “Misterele Fluviului” din 2004.