Muzeul de Artă Populară Constanţa, în colaborare cu Primăria Municipiului Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa a organizat, în perioada 17 - 21 august, “Tîrgul Meşterilor Populari din România”. Ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, manifestarea a reunit, pe platoul din faţa Cazinoului din staţiunea Mamaia, 200 de meşteri populari din întreaga ţară. Potrivit directorului Muzeului de Artă Populară, dr. Maria Magiru, noutatea din acest an a tîrgului a constat în prezenţa armarilor şi argintarilor de etnie rromă, dar şi a mobilierului pictat, expus spre vînzare.
La preţuri modice, turiştii aflaţi în această perioadă pe litoral, dar şi constănţenii, au avut ocazia să achiziţioneze suveniruri pentru cei dragi. Piesele din ceramică, obiectele prelucrate din metal şi lemn, măştile, icoanele pictate pe lemn şi sticlă, podoabele, ţesăturile, costumele populare şi obiectele decorative au fost expuse spre vînzare de meşterii populari din Constanţa, Bucureşti, Moldova, Ardeal şi Transilvania. “
Dacă în acest an numărul meşterilor populari l-a depăşit pe cel de la ediţiile anterioare, ajungînd la 200 de participanţi, pentru ediţia viitoare a “Tîrgului Meşterilor Populari din România” se aşteaptă o prezenţă şi mai numeroasă. “Ne gîndim serios la faptul că, anul viitor, vom fi nevoiţi să le oferim participanţilor o suprafaţă mai mare, dar şi o pază mai acerbă. Ne bucurăm că meşterii populari vin cu drag la Constanţa şi mai ales, că avem ocazia să promovăm obiectele tradiţionale din cultura românească”, a concluzionat dr. Maria Magiru.