Toamna, o perioadă unică pentru pescuitul la crap

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Toamna, o perioadă unică pentru pescuitul la crap

Lifestyle 04 Noiembrie 2020 / 12:31 2431 accesări

Toamna este unul dintre cele mai îndrăgite anotimpuri de către pescari, deoarece peisajele sunt spectaculoase, în culori ruginii, iar iubitorii acestui hobby profită și de temperaturile ideale pentru a practica pescuitul la crap.

Cunoscătorii au observat că în această perioadă a anului, ciprinidele tind să fie active mai ales dimineața devreme și seara, deci mai puțin când soarele este puternic. Optimiștii care adoră să doarmă dimineața mai târziu, nu ar trebui totuși să-și pună lansetele pentru pescuit ziua, la amiază, pentru că șansele de prindere a unor capturi mari sunt mai mici. Cu siguranță, ar fi bine să se trezească în zori, cu puțin timp înainte de răsăritul soarelui, când este perioada perfectă pentru prinderea acestei specii.

Mulți pasionați de pescuit se bucură de această toamnă lungă și vin la pescuit, pentru că se așteaptă ca și capturile de toamnă să fie semnificativ mai mari, decât în anotimpul de vară.

Una din cele mai palpitante tehnici de pescuit crap este metoda de prins la muscă. Prin urmare, cei care nu au folosit această tehnică, pot experimenta asta în această toamnă, pe lacurile și bălțile din țara noastră. În pescuitul crapului la muscă, oamenii caută locurile cu mult stuf și fac montura crap cu plumb și accesorii de calitate.

Nu toate locurile de pescuit din țara noastră sunt ideale pentru pescuitul la crap. Există anumite locații pe care le știu pescarii experimentați și unde ei vin deseori, la pescuit, în fiecare an. Orice sezon are frumusețea lui când vine vorba de pescuit la crap, însă toamna acest pește se prinde mai bine, mai ales dimineața devreme și înainte de amurg.

Deși unii ar spune că este un pic exagerat, totuși momentul zilei are o influență asupra greutății peștilor capturați. Mulți pescari spun că au observat că peștii de acest fel, devin foarte activi în ultimele ore de întuneric, dimineața devreme, toamna. Comparativ cu alte specii de pești, crapul este un pește care are o trăsătură distinctivă, este un pește combativ, de aceea pentru prinderea lui este nevoie și de un echipament de pescuit conceput pentru pescuitul acestei specii. Echipamentele se aleg și după metoda de pescuit și după calitatea și prețul lor.

Toamna este anotimpul în care crapul înoată mai ales în zonele mai moi, cu nămol și desigur acolo unde găsesc hrană. Pescarii care merg în zone de pescuit de acest fel, probabil că vor prinde destui pești, pentru că aceștia vor încerca momeala. Crapul nu preferă apele de munte, el se prinde mai ales în Delta Dunării sau în bălțile și lacurile din țară, din alte zone geografice, în mediul lui sălbatic.

Uneori, dacă se alege locul de pescuit nepotrivit, trebuie să fii pregătit să-ți petreci cea mai mare parte a timpului fără să prinzi nimic. Prin urmare, trebuie să fii informat, să afli care sunt zonele bune de pescuit, care sunt sculele potrivite, momelile și metodele de pescuit. Ai nevoie de mult efort și experiență, pentru a deprinde câteva secrete în arta pescuitului. Este important de a fi acolo unde trebuie, unde sunt pești, astfel șansele de a prinde capturi mari, cresc.

Pescuitul implică mult timp și practică, dar și să investești bani în scule, accesorii, haine, echipament. La pescuitul la crap poți avea succes și îți poți impresiona prietenii și familia, dacă o faci bine, deci cu lansete și tipul de momeală sau monturi adecvate. Merită să investești ceva bani în hobby-ul tău preferat, mai ales dacă vrei cât de repede, în această toamnă, să te bucuri de pescuitul la crap și poate chiar să prinzi capturi cum nici nu ai visat.

Dacă nu faci nici cel mai mic efort să găsești locul potrivit (indiferent dacă este iaz, lac, baltă) și să ai sculele de pescuit corespunzătoare, atunci tu practic nu pescuiești, pentru că în esență doar stai pe malul apei și pierzi timpul. Cei drept nu este chiar o pierdere de timp în totalitate, pentru că natura îți va oferi o stare de bine chiar dacă la finalul zilei, vei avea sau nu vreun pește în cârlig.

Taguri articol


12