Tofu la tigaie, o surpriză culinară de proporţii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tofu la tigaie, o surpriză culinară de proporţii

Culinar 17 Noiembrie 2017 / 15:51 7476 accesări

Pentru că a început Postul Crăciunului, ne-am gândit să vă punem la dispoziţie o reţetă vegetariană, extrem de gustoasă, care poate fi încercată de oricine. Aventura începe cu... tofu.

Pentru 2 porţii:

300 g tofu, tăiat în bucăţele mici, după ce a fost scurs bine. În loc de tofu se poate folosi tempeh sau seitan.

1lingurăbulion de roşii sau 2-3 linguri passata de roşii (suc mai gros)

Marinadă:

  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 1 linguriţă busuioc uscat
  • 1 linguriţă boia dulce
  • boia iute sau fulgi de ardei iute uscat, după gust (opţional)
  • sare şi piper, după gust
  • 4-5 căţei de usturoi, pisaţi (sau după gust)
  • 2-3 linguri ulei de măsline

Se amestecă toateingredientele pentru marinadăcu 2 linguri de ulei de măsline. Se adaugă tofu şi se amestecă bine, astfel încât toate bucăţelele să fie acoperite cu condimente. Se acoperă şi se lasă la frigider, la marinat, câteva ore. Dacă aveţi timp şi chef, se poate pregăti cu o zi înainte.

Se încinge o lingură de ulei de măsline într-o tigaie, se adaugă bucăţelele de tofu şi se perpelesc câteva minute, la foc potrivit,până se rumenesc puţin. Se adaugă bulionul de roşii (sau passata de rosii) dizolvat în puţină apă, se lasă să dea câteva clocote amestecând din când în când. Se poate servi cu mămăliguţă sau piure de cartofi, orez, cous-cousetc.

Taguri articol


12