Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa a desfăşurat, în perioada 10 - 14 februarie 2014, acţiuni de supraveghere şi control la 169 de agenţi economici: 25 unităţi de fabricare a prăjiturilor şi produselor proaspete de patiserie, 16 unităţi de morărit şi panificaţie, 16 depozite alimentare, 23 unităţi de alimentaţie publică, cinci unităţi de producţie, şapte laboratoare de cofetărie-patiserie, 50 unităţi de comercializare, şase supermarketuri, o unitate de fabricare a apei îmbuteliate, opt unităţi pentru depozitarea seminţelor de consum, trei unităţi de comercializare a produselor congelate, două unităţi pentru depozitarea legumelor şi fructelor, o unitate pentru conservarea legumelor şi fructelor şi şase pieţe. Directorul executiv al DSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a declarat că în urma verificărilor efectuate s-au constatat mai multe abateri de la normele sanitar-veterinare: neîntreţinerea spaţiilor de depozitare şi prelucrare, a instalaţiilor şi utilajelor, neîntreţinerea spaţiilor de comercializare, lipsa măsurilor corective pentru calitatea apei şi eficienţei igienizării, lipsa buletinelor de analiză pentru calitatea apei şi produsului finit. Aceste abateri au fost sancţionate cu o amendă în valoare de 1.200 lei. În plus, au fost confiscate şi retrase de la vânzare: carne şi produse din carne - 3.753 kg, lapte şi produse lactate - 1.679 kg, peşte şi produse din peşte - 1.470 kg, ouă - 91 kg, produse de panificaţie şi patiserie - 104 kg, alte produse - 1.396 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 116.213 lei.