Deşi DSVSA Constanţa realizează acţiuni peste acţiuni, s-ar părea că operatorii comerciali nu vor, pur şi simplu, să intre în legalitate! La cele mai recente astfel de acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare, realizate în perioada 25 - 29 septembrie 2017, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa au verificat 103 obiective, după cum urmează: 2 unități procesare lapte, 5 centre prelucrare lapte, 1 unitate preparare produse din carne, 1 unitate produse proaspete din pescuit, 7 depozite alimentare, 2 carmangerii, 1 restaurant, 19 magazine alimentare, 21 super/hipermarket-uri, 14 laboratoare cofetărie/patiserie, 2 circumscripții sanitare veterinare de asistență, 8 exploataţii profesionale, 2 unități SNCU, 4 unități de fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, 1 unitate de morărit, 3 unități comercializare produse congelate, 3 depozite seminţe consum, 1 unitate fabricare apă de masă carbogazoasă, 1 unitate fabricare vin, 4 unități de reambalare, 1 unitate de ambalare produse alimentare.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 2.000 de lei. Au fost confiscate şi retrase de la vânzare următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne - 5.770 kg, lapte şi produse lactate - 1.595 kg, peşte şi produse din peşte - 889 kg, ouă - 34 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 71.592 de lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.