Odată cu apropierea sărbătorilor pascale, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au dat startul controalelor în judeţ. Pe lîngă verificările în punctele autorizate pentru tăierea mieilor de Paşte, veterinarii continuă controalele în magazinele, fermele şi pieţele constănţene. Potrivit directorului adjunct al DSVSA Constanţa, dr. Gheorghe Dincă, faptul că inspectorii nu glumesc cu agenţii economici care nu respectă legea este demonstrat de numărul mare de controale, dar şi de amenzile aplicate în ultima perioadă. Inspectorii veterinari au verificat, săptămîna trecută, cîteva sute de unităţi de prelucrare, comercializare şi depozitare a produselor alimentare, dar şi incineratoare, carmangerii, măcelării, fabrici de pîine şi de ulei. Chiar de la primele unităţi luate în vizor, veterinarii au constatat mai multe abateri la manipularea, depozitarea şi comercializarea produselor alimentare, astfel că 14 societăţi constănţene s-au ales cu amenzi în valoare totală de 46.200 de lei. Inspectorii DSVSA Constanţa au mai acordat, tot pentru abaterea de la normele sanitar-veterinare, 14 avertismente pentru două hipermarketuri, 11 carmangerii, macelării şi laboratoare de cofetărie, dar şi pentru 15 depozite alimentare şi autoutilitare care transportau produse alimentare. Pentru depăşirea termenului de valabilitate, veterinarii au confiscat şi retras de la vînzare 781 kg de carne, 579 litri de lapte, 528 kg peşte şi alte produse în valoare totală de 17.000 de lei.