„Tradiţie şi inovaţie, identitate şi globalism în arta contemporană”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Tradiţie şi inovaţie, identitate şi globalism în arta contemporană”

Cultură 04 Iunie 2010 / 00:00 458 accesări

Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius” organizează, în perioada 3-6 iunie, cea de-a doua ediţie a Simpozionului Internaţional cu tema „Tradiţie şi inovaţie, identitate şi globalism în arta contemporană”. Parafrazându-l pe Nea Iancu, organizatorii anunţă, în „gazeta” dedicată manifestărilor, „Răcnetul artelor”: „Nene Iancule, s-auzi şi să nu crezi! Ţara piere şi Artele se piaptănă, nene Iancule! Fac mare simpozion mare!”.

Festivitatea de deschidere a simpozionului, care reuneşte comunicări ştiinţifice, evenimente artistice, lansări de carte şi ceremonia de decernare a distincţiilor de Doctor Honoris Causa, a avut loc ieri seară, în Aula Magna a Universităţii „Ovidius”.

Nea Iancu soseşte la ora 13.00. Manifestările artistice incluse în cadrul simpozionului debutează astăzi, de la ora 10.00, în parcul Universităţii „Ovidius” de pe bulevardul Mamaia, cu un program de înviorare, urmat, de la ora 11.00, de întreceri sportive. Însă, cel mai aşteptat moment al zilei este sosirea domnului... Caragiale, de la ora 13.00. După primirea acestui oaspete de seamă, venit din alt veac, dar a cărui operă se potriveşte ca o mănuşă „moftului român”, urmează intermezzo-uri, de la ora 14.00 şi o paradă a costumelor, de la ora 17.00. Activităţile continuă, de la ora 18.00, cu... „D’ale lui Caragiale”, spectacolul „Ş-avea un picior” şi se încheie cu un carnaval care va debuta la ora 21.00.

Concomitent cu programul artistic, lucrările simpozionului se desfăşoară, astăzi, în sala de conferinţe a Universităţii „Ovidius”, de la ora 11.30 şi, respectiv, 16.00. Sesiunile de comunicări continuă şi mâine, de la ora 11.00, fiind prefaţate de o lansare de carte: „Muzica dialectului meglenoromân în actualitate”, semnată de lect. univ. dr. Mirela Kozlovsky.

Cea de-a doua ediţie a amplei manifestări „Tradiţie şi inovaţie, identitate şi globalism în arta contemporană” se va încheia, de la ora 14.00, cu ceremoniile de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa: prof. univ. dr. Florin Zamfirescu şi prof. univ. dr. Ştefan Velniciuc de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) „I. L. Caragiale” şi prof. univ. dr. Gheorghe Oprea de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Taguri articol


12