Şcoala Populară de Arte şi Meserii a organizat, în perioada 17-23 de iunie, la Canlia, prima ediţie a taberei de creaţie şi intepretare „Tradiţii dobrogene“. Tabăra de creaţie s-a desfăşurat pe două secţiuni: muzică - folclor şi muzică uşoară şi pictură. La prima secţiune au concurat şase elevi - patru de la şcoala din Canlia şi doi de la şcoală constănţeană. Acestora li s-au exemplificat care sînt modalităţile specifice de interpretare şi li s-au oferit şi detalii tehnice. Astfel, copiii au aflat ce înseamnă o staţie de amplificare şi lucrul cu microfonul.
Secţiunea pictură a avut la bază două criterii: studiul de peisaj şi compoziţie pe teme specifice. Micii artişti - opt de la şcoala constănţeană şi şapte din Canlia - au avut misiunea de a prezenta, în desenele lor, o lume fantastică, inspirată de legendele din zonă şi pornind de la zicători. Tabăra de creaţie şi interpretare s-a finalizat cu o expoziţie de pictură şi cu un spectacol de muzică. Toţi cei 21 de participanţi au fost premiaţi în cadrul acestei tabere care nu a avut un caracter competiţional.
Elevii cu vîrste cuprinse între 8 şi 12 ani au fost coordonaţi de profesori ai Şcolii Populare de Arte şi Meserii: artistul plastic Gabriela Gheorghe – şeful catedrei de Arte vizuale şi Teodor Rădulescu – maestru de studii, şeful catedrei Muzică. Scopul taberei de vară a fost acela de a cultiva, în rîndul tinerilor, valorile tradiţionale. În viitor se are în vedere încheierea unui parteneriat între Şcoala de Arte şi Meserii din Constanţa şi cea din Canlia, care se va concretiza în două concursuri cu tematică specifică. De asemenea, se doreşte înfiinţarea a două clase de pictură şi muzică la instituţia de învăţămînt din localitatea gazdă a taberei.
Manifestarea „Tradiţii dobrogene“ a fost organizată de Consiliul Judeţean Constanţa, Şcoala Populară de Arte şi Meserii şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Constanţa.