Traian Băsescu nu poate schimba numele partidului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Traian Băsescu nu poate schimba numele partidului

18 Martie 2016 / 15:01 4107 accesări

Traian Băsescu nu poate schimba numele partidului, grupul politic se va numi în continuare "Partidul Mişcarea Populară", au decis, vineri, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi a respins, vineri, cererea de înregistrare a partidului "Mişcarea Populară".

Tribunalul Bucuresti a admis pe 15 decembrie 2015 cererea de acordarea a personalităţii juridice Mişcării Populare conduse de Traian Basescu şi înregistrarea formaţiunii în registrul partidelor politice.

Cererea de înregistrare a fost depusă la tribunal pe data de 2 noiembrie 2015, membrii fondatori ai partidului fiind Traian Băsescu, Eugen Tomac, Cristian Diaconescu şi Dorel Onaca.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a propus pe 10 octombrie 2015 la Colegiului Naţional al PMP, ca Partidul Mişcarea Populară să se numească doar Mişcarea Populară, afirmând că în această formaţiune nu trebuie să existe un singur curent de dreapta, adăugând că PMP va trebui să genereze soluţii pentru România.

"Congresul din 24 octombrie, foarte important, trebuie să fie un Congres de relansare a partidului, pe de-o parte, şi care să aibă şi semnificaţia lui în schimbarea denumirii, care mie nu îmi place că este PMP. Sigur, vă consult şi pe voi, cred că Mişcarea Populară este suficient, lăsând electoratului posibilitatea să opteze. Nu ar trebui să avem un singur curent de dreapta", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu.

Traian Băsescu a afirmat că România nu trebuie guvernată în funcţie de doctrine, ci de priorităţi, lucru care se întâmplă în majoritatea statelor europene.

"Priorităţile nu prea ţin cont de culoarea politică", a spus fostul preşedinte, adăugând că nicio doctrină nu poate spune că nu ne sunt necesare autostrăzi, că nu trebuie modernizat sistemul de sănătate sau de educaţie, că "unirea cu Moldova nu este o prioritate şi că ea nu trebuie construită şi să avansăm în direcţia aceasta".



12