Tratament imunitar împotriva cancerului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Descoperire importantă

Tratament imunitar împotriva cancerului

Monden 28 Ianuarie 2014 / 00:00 741 accesări

O BOALĂ ŞIREATĂ Instituţii de învăţământ din Canada, precum Institutul pentru Studierea Creierului Hotchkiss din cadrul Universităţii din Calgary şi Institutul de Studiere a Cancerului din Southern Alberta, au dat o lovitură importantă celei mai grave forme de cancer a creierului, glioblastomul. Specialiştii canadieni au descoperit că această tumoră intracraniană malignă dezactivează anumite celule specializate din sistemul imunitar. Este vorba despre celule care în mod normal luptă împotriva factorilor care pot declanşa tumori. Studiul cercetătorilor canadieni a fost realizat pe şoareci, care, după ce au fost trataţi cu un medicament pentru reactivarea celulelor imunitare, au trăit de două până la trei ori mai mult decât celelalte animale bolnave.

Chiar dacă există, în prezent, un tratament împotriva acestei forme de cancer, pacienţii trăiesc maximum 15 luni de la diagnostic. Doar o persoană din 20 ajunge să trăiască cinci ani, iar atunci se declanşează violent metastaze cerebrale. Creierul dispune de propriile celule imunitare, care protejează împotriva infecţiei şi inflamării. Celulele imunitare, sau microglia, sunt ultimul bastion al organismului împotriva bolii. Celulele canceroase (BTICs) cresc şi se divid în mod rapid, formând o masă, tumora în sine. Microglia trebuie să le detecteze şi să le elimine, însă celulele canceroase ajung să destabilizeze sistemul macrofagic. Acestea refac un cod genetic asemănător celulelor imunitare, care nu mai reuşesc să le identifice. În a doua parte a studiului lor, cercetătorii canadieni au efectuat, la rândul lor, modificări în celulele imunitare ale creierului, pentru a le reactiva răspunsul. Imediat s-a constatat reducerea tumorilor. Medicamentul folosit pentru a creşte reacţia imunitară a fost amphotericin B (AmpB).

AJUTOR NESPERAT Descoperirea a atras atenţia medicilor oncologi din Canada, pentru că amphotericinul B nu a mai fost folosit până acum pentru a trata pacienţii diagnosticaţi cu glioblastom şi ar putea fi luat în consideraţie şi în tratamentele altor forme agresive de cancer. La începutul anului, o echipă de medici din cadrul Şcolii de Medicină a Universităţii „Johns Hopkins“ din SUA a descoperit, la rândul său, că propriul strat de grăsime al unui pacient care suferă de glioblastom îi este de mare folos împotriva bolii. În stratul de grăsime s-a identificat o formă de celulă stem (MSCs) care pur şi simplu „vânează” celulele canceroase din organism. Noi studii sunt acum necesare pentru a pune cap la cap toate aceste descoperiri şi a salva cât mai multe vieţi!

REMEDIU NATURIST Tămâia, unul dintre darurile aduse de cei trei magi la naşterea lui Iisus, ar putea fi folosită ca terapie împotriva tumorilor ovariene, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Leicester din Marea Britanie, în urma unor teste. Cancerul ovarian nu prezintă simptome în fazele timpurii, fiind de obicei diagnosticat atunci când este prea târziu. Tămâia, răşina produsă de arbustul Boswellia sacra, care creşte în Oman, Yemen şi Somalia, este cunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatoare şi a fost utilizată multă vreme în medicina populară. Cercetătorii britanici care au studiat efectul răşinii de tămâie asupra mai multor tipuri de cancer au descoperit că aceasta conţine o substanţă ce distruge celulele canceroase din tumorile ovariene. „Această descoperire are un potenţial enorm pentru testele clinice din viitor, care ar putea duce la tratamente suplimentare pentru cancerul ovarian”, au afirmat oamenii de ştiinţă.

Taguri articol


12