Pacienta supusă luna trecută primei proceduri de chemoembolizare la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) “Sf. Apostol Andrei” Constanța, a revenit pentru cea de-a doua procedură. Conform planului terapeutic, tratamentul constă în mai multe ședințe de chemoembolizare.
„Menționăm că după prima etapă de tratament, starea pacientei a fost foarte bună, ceea ce a permis efectuarea următoarei ședințe, care a avut loc în 30 iulie. În același timp, vă aducem la cunoștință că pe 31 iulie, este programată o altă ședință, la un pacient diagnosticat tot cu metastaze hepatice cauzate de cancer de colon”, potrivit unei informări a SCJU.
Chemoembolizarea este alternativa la chimioterapia clasică și presupune introducerea selectivă, doar în zonele afectate, de substanțe embolizante și citostatice, urmărindu-se distrugerea tumorilor. Realizarea unei astfel de proceduri medicale la SCJU Constanța este posibilă datorită proiectului European “Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare și crearea de noi infrastructuri – DIPCDCI”, prin intermediul căruia SCJU a fost dotat cu un angiograf de ultimă generație.
La fel ca și luna trecută, alături de specialiști ai SCJU, la procedură au participat și medici ai Institutului Clinic Fundeni. Pe măsură ce medicii oncologi și gastroenterologi vor identifica noi cazuri pretabile pentru acest tip de tratament, după analiza acestora, intervențiile vor continua tot cu sprijinul echipei de la Spitalul Fundeni, formate din dr. Gina Rusu și dr. Mugur Grasu.