Trei ceşti cu ceai negru pe zi scad riscul de dezvoltare a diabetului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trei ceşti cu ceai negru pe zi scad riscul de dezvoltare a diabetului

Social 28 Februarie 2015 / 19:33 266 accesări

Consumul a trei ceşti cu ceai negru pe zi poate scădea riscul de îmbolnăvire de diabet, potrivit unor studii care au arătat că băutura are ca efect scăderea nivelului de glucoză din sânge şi poate preveni şi ţine sub control diabetul de tip II, potrivit dailymail.co.uk. Cercetători din SUA şi Japonia spun că descoperirile sugerează că trei ceşti cu ceai negru pe zi pot ajuta la un control mai eficient al glicemiei. În cadrul studiilor, experţii au analizat extract de ceai negru în laborator şi au descoperit cum acţionează compuşii din această băutură pentru a reduce zahărul din sânge. În cadrul studiului realizat în Statele Unite, cercetătoarea Lisa Striegel de la Framingham State University a descoperit în apa fierbinte în care au fost cufundate câteva frunze de ceai o serie de polifenoli (antioxidanţi), care au proprietatea de a bloca enzimele ce duc la creşterea glicemiei în timpul digerării carbohidraţilor. Aceşti polifenoli au acţionat semnificativ împotriva enzimelor alfa amilaza şi alfa-glucosidază. Rezultatele sugerează că extractul de ceai negru ar putea reduce nivelurile glicemiei asociate în mod obşinuit cu aceste enzime digestive, potrivit studiului publicat în Frontiers of Nutrition. Un studiu asemănător realizat în Japonia a arătat că un extract obţinut dintr-o pudră de frunze de ceai îngheţate rapid a avut un efect similar asupra celor două enzime digestive.



12