Trei expoziţii temporare găzduite, în această perioadă, de Muzeul de Artă oferă o imagine de ansamblu a artei româneşti contemporane, surprinsă în lucrări de grafică, pictură, sculptură şi fotografie.
Reprezentativă pentru spaţiul dintre Dunăre şi Mare, expoziţia „Pictori uitaţi din Dobrogea”, deschisă la parterul instituţiei de cultură, propune pasionatului de artă o călătorie în perioada interbelică prin intermediul a patru artişti care au locuit şi au creat la Constanţa sau în împrejurimi: Gheorghe Sârbu (1883-1955), Stavru Tarasov (1883-1961), Geo Cardaş (1881-1947) şi Mario Ledda (1880-1969). Lucrările acestea, aflate în depozitul Muzeului de Artă, au fost expuse pentru a oferi publicului prilejul de a admira chipuri şi peisajele pitoreşti din Deltă până în Cadrilater, în exoticul Balcic. Tot la parterul Muzeului de Artă, în ultima sală dedicată manifestărilor cu caracter temporar, se află expoziţia de fotografie realizată de cursanţi de la Şcoala de fotografie a GMB Computers.
La etajul al treilea, în sala care poartă numele marelui pictor dobrogean Alexandru Ciucurencu (1903-1977), născut în localitatea tulceană Ciucurova, publicul poate observa, într-o singură expoziţie, trei viziuni artistice diferite. Este vorba despre creaţiile a trei artişti plastici din Călăraşi: graficiana Maria Unţanu, sculptorul Silviu-Ioan Soare şi pictorul Victor Grigore.