Trei specializări din liceele din Constanța, în top 10 pe țară! Iată care!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După ultima medie de admitere

Trei specializări din liceele din Constanța, în top 10 pe țară! Iată care!

• La polul opus se situează unități școlare unde ultima medie de admitere a fost de doar 2 sau 3, cele mai multe din mediul rural.
Educație 19 Iulie 2016 / 17:41 1623 accesări

Zeci de mii de elevi și părinți au așteptat marți, 19 iulie, cu sufletul la gură ca Ministerul Educației să publice rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat. La fel ca primele rezultate de la Evaluarea Națională (EN), elevii au aflat la ce liceu vor studia de la toamnă în jurul orei 16.00, când pe site-ul admitere.edu.ro au fost publicate listele din întreaga țară. Precum în anii trecuți, în topul preferințelor tinerilor se află Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” (CNMB), unde cea mai mică medie de admitere a fost 9,47 la specializarea Științe ale Naturii, bilingv franceză. Cea mai căutată specializare a fost cea de Matematică - Informatică, bilingv engleză, din cadrul CNMB, unde ultimul elev admis a avut media 9,89. După liceul ”Mircea”, în preferințele elevilor din județul Constanța se situează Liceul Teoretic ”Ovidius”, unde ultima medie de admitere a fost 9,32, la specializarea Științe ale Naturii, bilingv franceză, iar pe locul 3 este Liceul Teoretic ”Traian”, unde ultimul admis a avut media 9,17, la specializarea Filologie. La Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, ultimul elev admis a avut media 8,87, la specializarea Științe Sociale, la Liceul Teoretic ”Decebal”, ultima medie a fost 8,65, la Colegiul Național Pedagogic ”Constantin Brătescu” s-a intrat cu 8,35 - ultima medie, iar la Liceul „George Călinescu” - 7,71.

CELE MAI MICI MEDII DE ADMITERE LA LICEU

La polul opus se situează unități școlare unde ultima medie de admitere a fost de doar 2 sau 3, cele mai multe din mediul rural. Astfel, ultimul elev admis într-un liceu din județul Constanța a avut media 2,29 și va studia de la toamnă la Liceul Tehnologic ”Carsium” din Hârșova, la specializarea Mecanică. Cu elevi cu rezultate la fel de slabe vor lucra de la toamnă și cadrele didactice de la Liceul ”Regele Carol I” din Ostrov, unde ultima medie de admitere a fost de 2,37, precum și cele de la Liceul Tehnologic ”Jean Dinu” din Adamclisi (2,43 - ultima medie), Colegiul Agricol Poarta Albă (2,54), Liceul Teoretic Băneasa (2,55) sau Liceul Tehnologic ”Nicolae Istrățoiu” Deleni (2,62). 19 absolvenți din județul Constanța au rămas nerepartizați, din cauza opțiunilor insuficiente trecute pe fișele de înscriere, având medii între 8,45 și 2,62.

TREI SPECIALIZĂRI DIN CONSTANȚA, ÎN PRIMELE 10 PE ȚARĂ

Potrivit raportului realizat de Ministerul Educației la nivel național, 3 specializări din Constanța se situează în top 10 pe țară, în funcție de ultima medie de admitere. Este vorba de specializarea Matematică - Informatică, bilingv engleză, de la CNMB, (ultima medie 9,89), care se clasează pe locul II, după Colegiul Național ”Sfântul Sava” din București, iar pe locul III se situează Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova, căutate fiind tot specializările Mate-Info, bilingv engleză. Pe locul 9 pe țară se situează tot CNMB, specializarea Matematică - Informatică, bilingv germană, cu media 9,72, iar pe locul 10 s-a clasat Liceul Teoretic ”Ovidius”, cu specializarea Științe ale Naturii, unde ultima medie de admitere a fost 9,71.

Citește și:

Vezi cu ce medie s-a intrat la cele mai cunoscute licee din Constanța!



12