Toți ne vom bucura de delicioasele preparate cu carne de porc care vor fi pe masa de Crăciun, fie că este vorba de cârnați, sarmale, tobă sau alte bunătăți. Totuși mulți uităm de riscul la care ne supunem atunci când consumăm acest tip de carne din surse neautorizate. Una dintre cele mai ...
Inspectorii DSVSA Alba au depistat zece cazuri de trichineloză la şase porci crescuţi în gospodăriile oamenilor, dar şi la patru mistreţi din două fonduri de vânătoare, carnea fiind distrusă înainte de a fi consumată. Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa ...
Atenţie când sacrificaţi porcul din gospodărie! În localitatea constănţeană Valu lui Traian, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare au descoperit sâmbătă primul caz de trichineloză! Familia unui locuitor din Valu lui Traian se putea infecta cu virusul Trichinella dacă nu ducea la ...
Pentru evitarea posibilelor toxiinfecţii alimentare şi evitarea posibilei infestări cu parazitul Trichinella spp., Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) recomandă: cumpăraţi carne de porc, produse sau preparate obţinute din aceasta numai din locuri sau spaţii ...
Veterinarii atenționează an de an asupra riscurilor la care ne expunem dacă alegem să mâncăm carnea de porc fără să o testăm înainte, asta dacă nu este procurată din locuri autorizate sanitar-veterinar. “Nu cumpăraţi carne de la comercianţii care vând pe marginea drumului!” ...
În fiecare an, medicii ne oferă o serie de sfaturi pentru a evita unele îmbolnăviri. Astfel, pentru evitarea posibilelor toxiinfecţii alimentare, dar şi a posibilei infestări cu parazitul Trichinella spp., care dă boala numită trichineloză (dacă mâncăm carne de porc infestată) ...