Pavilionul Expoziţional Mamaia a găzduit, vineri, 17 septembrie, Concursul Internaţional „Trofeul Balada Nej”. Manifestarea, aflată la cea de-a patra ediţie, a fost organizată de „Fundaţia Ing. Niculae Nejloveanu - Maestru în Arta Culinară”, Asociaţia Profesioniştilor în Gastronomie ASPROGAST şi SC Compania de Investiţii pentru Turism SA. „Astfel de evenimente sunt benefice pentru imaginea litoralului românesc, reprezentând, totodată, o provocare pentru bucătarii din cadrul hotelurilor şi restaurantelor. Aceasta este, de fapt, menirea manifestării, de a-i impulsiona pe bucătari să se perfecţioneze”, a declarat ing. Niculae Nejloveanu. La competiţie au participat 14 candidaţi din toate colţurile lumii. Printre aceştia s-au numărat şi membrii echipei de bucătari ai României, care se pregătesc să participe la Campionatul Mondial al Bucătarilor din Luxemburg. Pentru al doilea an consecutiv, Trofeul Balada Nej a fost câştigat de un bucătar maltez. Matthew Schembri s-a remarcat prin talent, profesionalism, seriozitate şi deschidere către nou. Medalia de argint a fost adjudecată de Noel Azzopardi (tot din Malta) iar cea de bronz de un tânăr bucătar român, Alexandru Georgescu. Fiecare concurent a avut de trecut mai multe probe, printre acestea numărându-se cea de realizare a unui preparat modern, a unui preparat din peşte, a unui preparat tradiţional, a unui desert şi a unei sculpturi din fructe şi legume. „Mă bucur că am fost desemnat câştigător al acestei ediţii a Concursului „Trofeul Balada Nej”. A fost o experienţă care mă va ajuta pe viitor”, a declarat Matthew Schembri.