Pe scena lirică de la malul mării a fost prezentat, duminică seară, unul dintre cele mai îndrăgite titluri din repertoriul de spectacole al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, „Trubadurul”, de Giuseppe Verdi. „Trubadurul” („Il Trovatore”) a beneficiat de o distribuţie de excepţie, care a reunit interpreţi de o certă valoare, atît din Constanţa, cît şi de la cîteva teatre de operă importante din ţară. Spectacolul, care se bucură de o largă popularitate pretutindeni în lume, datorită caracterului pasional al muzicii, a impresionat publicul constănţean. Dramă lirică în patru acte, „Trubadurul” are la bază un libret de Salvatore Cammarano şi Leone Emanuele Bardare, cu o intrigă destul de complicată, însă forţa muzicii verdiene, ariile numeroase şi ansamblurile vocale rămîn întipărite în memoria şi sufletele ascultătorilor.
Printre invitaţii de marcă în spectacolul de duminică seară s-a numărat valorosul bariton Ştefan Ignat, de la Opera Naţională Bucureşti, o voce şi o prezenţă dramatică absolut remarcabile, care a avut o evoluţie impecabilă în rolul Contelui de Luna. De asemenea, un alt invitat special a fost şi apreciatul tenor Stelian Negoescu, de la Opera din Craiova, care, în rolul Manrico, şi-a dovedit măiestria şi talentul interpretativ. Emoţionantă a fost şi evoluţia sopranei Madeleine Pascu - Leonora, prezenţă binecunoscută melomanilor, dar şi a Marinelei Marc, de la Opera din Cluj - Azucena, care au redat cu multă sensibilitate şi talent trăirile complexe ale personajelor. Extrem de convingător a fost şi basul Constantin Acsinte, în rolul Ferrando, dar şi Carmen Clenciu - Ines sau Doru Iftene - Ruiz. „M-am simţit foarte bine în această seară (n.r. duminică seară), ca întotdeauna la Constanţa, alături de maestrul Răsvan Cernat şi de colegii mei de scenă. La Constanţa este un colectiv foarte frumos şi am avut, întotdeauna, o relaţie specială cu cei de aici”, a spus Ştefan Ignat. „Cred că au fost sute de apariţii în acest rol (n.r. Contele de Luna), pe care îl fac de peste 15 ani, Trubadurul este un spectacol care nu cred că a lipsit de foarte multe ori de pe afiş, au fost şi turnee în străinătate. Debutul a fost în Austria, era o formaţie italiană cu care am cîntat”, şi-a amintit renumitul bariton.
La pupitrul orchestrei simfonice a teatrului s-a aflat renumitul dirijor Răsvan Cernat, iar maestru cor a fost Adrian Stanache. Finalul spectacolului a fost încununat de aplauzele călduroase şi entuziaste ale constănţenilor, care au dovedit că ştiu să aprecieze un act artistic de calitate.
Pasionaţii de operă sînt aşteptaţi să revină în sala Teatrului „Oleg Danovski”, pe data de 20 decembrie, de la ora 19.00, la premiera spectacolului compus „Cavalleria rusticana” de Pietro Mascagni şi „Paiaţe” de Ruggiero Leoncavallo.