• Consumaţi tipul corect de hidraţi de carbon necesar, pentru a menţine glicemia în echilibru - alegeţi legume proaspete, linte, cereale integrale, peşte, fasole. Evitaţi alimentele rafinate, sucurile, alimentele dulci.
• Consumaţi numai anumiţi hidraţi de carbon împreună cu alimente bogate în proteine - peşte cu orez, tofu cu legume, leguminoase cu paste.
• Creşteţi aportul de acizi graşi esenţiali şi evitaţi grăsimile saturate - acizii graşi Omega-3 (din peşte, seminţe de in ş.a.) contracarează unele din efectele negative ale rezistenţei la insulină. Mîncaţi 200 g peşte de 3 ori pe săptămînă. Reduceţi consumul de smîntînă, brînză grasă, carne roşie.
• Reduceţi consumul şi renunţaţi la stimulente de tipul cafea, ciocolată, alcool ş.a. - şi ele perturbă echilibrul zahărului în sînge.
• Menţineţi glicemia constantă cu 3 mese/zi şi 2 gustări! Nu săriţi peste micul dejun!