Creator şi călător neobosit, avid să descopere noi perspective şi peisaje pe care să le imortalizeze în caietul de schiţe, pentru a le transpune apoi pe pânze, artistul Tudor Mirescu şi-a făcut un frumos obicei din a expune anual. După ce, în 2011, a prezentat pe simezele Muzeului de Artă „Crâmpeie dintr-o vară suedeză”, plasticianul oferă, de această dată, spre delectare, lucrări reunite sub un generic neobişnuit, dar atractiv: „Tudor domesticus - Tudor orientalis sau Printre strâmtori”. Vernisajul celei de-a şaptea expoziţii personale a lui Mirescu va avea loc pe 6 noiembrie, de la ora 11.00, în sala „Alexandru Ciucurencu” a Muzeului de Artă.
Până acum, artistul a mai prezentat pe simezele de la malul mării: „Sub soarele Andaluziei şi al Tangerului“ (2007), „Constanţa ieri şi azi“ (2008), „De la sacru la profan” (2009) şi „Veneţia şi Florenţa” (2010), „Lumea apelor” (2010) şi „.Crâmpeie dintr-o vară suedeză”.
Tudor Mirescu, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, a urmat cursurile Liceului de Artă din Constanţa, la secţia design a profesorului Constantin Grigoruţă. În 2004, tânărul a absolvit Academia Naţională de Arte, Facultatea de Arte Decorative şi Design, specializarea Design de Produs şi Interior Bucureşti, la clasa profesorului Vladimir Şetran.