Tudor Gheorghe şi Radu Beligan revin la Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tudor Gheorghe şi Radu Beligan revin la Constanţa

Cultură 12 Februarie 2010 / 00:00 619 accesări

Tudor Gheorghe deschide, anul acesta, la Casa de Cultură a Sindicatelor (CCS), „Stagiunea Permanentelor Frumuseţi” cu un concert vocal-simfonic de excepţie: „Anotimpurile mele Iarna-Primăvara”. Până la mult aşteptatul eveniment, anunţat încă de la finalul anului trecut, când maestrul a susţinut spectacolul unicat „Degeaba...?!!, mai sunt câteva zile. „La fereastra cu gutuie”, „Antiprimăvara”, „Mugur, mugurel”, „Salcâmii” şi „Dorul călător” sunt doar câteva dintre piesele care se vor regăsi în concertul pe care acest „menestrel la curţile dorului” îl va susţine, pe 17 februarie, la Constanţa. „Trubadurul” va fi acompaniat de către orchestra şi corul dirijorului Marius Hristescu. Biletele pentru acest spectacol care anunţă primăvara se găsesc la agenţia Casei de Cultură la preţul de 80 şi 100 de lei, în funcţie de dispunerea locurilor în sală.

Directorul CCS Constanţa, Gheorghe Ungureanu, le-a pregătit iubitorilor evenimentelor de calitate încă o surpriză specială. El a reuşit performanţa de a-l readuce pe maestrul Radu Beligan pe scena de la malul mării, pe 15 martie. Astfel, cei care doresc să îl revadă pe unicul actor care la cei 91 de ani susţine încă turnee în ţară pot deja să-şi procure biletele (60 şi 80 de lei) pentru spectacolul „Egoistul”, de Jean Anouilh. Alături de venerabilul actor se va afla şi colegul său de scenă, Marin Moraru. Cei doi actori formau, până nu demult, alături de regretatul actor Gheorghe Dinică, trio-ul de aur al teatrului românesc ( n. r. - în această formulă, publicul constănţean şi-i aminteşte pe inegalabilii actori din capodopera lui Victor Ioan Popa „Take, Ianke şi Cadâr” din noiembrie 2007). În „Egoistul”, pus în scenă de maestrul Beligan, vor mai evolua în faţa publicului de la malul mării: Carmen Stănescu, Medeea Marinescu şi Silviu Biriş

Piesa dramaturgului francez Jean Anouilh se distinge printr-o viziune lucidă şi cinică asupra vieţii şi morţii, iubirii şi căsniciei, părinţilor şi copiilor, sănătăţii şi bolii, prieteniei, egoismului şi generozităţii, dar şi asupra teatrului şi a dramelor lui contemporane. Spectacolul, în regia lui Radu Beligan, se joacă de şase ani cu casa închisă, la Teatrul Naţional din Bucureşti.



12