Artistul plastic Tudor Mirescu prezintă iubitorilor de artă noua sa expoziţie personală, inspirată de locurile în care a avut prilejul să călătorească şi de oamenii pe care i-a cunoscut cu prilejul peregrinărilor sale. Dacă prima sa expoziţie personală găzduită, în 2007, de sala „Alexandru Ciucurencu“ a Muzeului de Artă a fost numită sugestiv „Sub soarele Andaluziei şi al Tangerului“, de această dată, expoziţia „De la sacru la profan“, este inspirată, în mare parte, de drumurile pe care artistul le-a făcut la mănăstirile din Nordul Moldovei şi Bucovina. La vernisajul care a avut loc sîmbătă, creaţia tînărului artist a fost prezentată de către Geta Deleanu, critic de artă şi muzeograf în cadrul Muzeului de Artă din Constanţa. Aşa cum a apreciat Geta Deleanu, culorile pe care le foloseşte artistul în redarea picturilor transmit ideea de vitalitate şi o emoţie de natură mistică. Printre cei prezenţi la vernisaj s-a aflat şi artistul plastic Florin Ferendino, care i-a fost profesor lui Tudor Mirescu.
Expoziţia lui Tudor Mirescu este structurată pe patru tehnici care susţin titlul expoziţiei: linie subţire - tuş (crochiuri de măicuţe şi oameni care se roagă), pictură mică - acrilic pe carton (mănăstiri din Nordul Moldovei şi Bucovina), desene în pastel (crochiuri umane) şi crochiuri-laviu (tuş diluat). Potrivit artistului, lucrările cu temă sacră au fost realizate în urmă cu aproximativ cinci ani, iar cele cu temă laică redau preocupările lui Tudor Mirescu din ultimii doi ani. „De la sacru la profan“ este cea de-a treia expoziţie personală a lui Tudor Mirescu, găzduită de Muzeul de Artă. În 2007, artistul s-a prezentat în faţa iubitorilor de artă cu expoziţia de pictură „Sub soarele Andaluziei şi al Tangerului“, iar în primăvara anului 2008 a venit în atenţia publicului iubitor de frumos cu expoziţia „Constanţa ieri şi azi“. În această perioadă, Tudor Mirescu are deja în lucru o altă expoziţie care are în prim-plan piesaje din Veneţia.
Artistul este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAP) - Filiala Constanţa din anul 2006. El a urmat cursurile Liceului de Artă din Constanţa, la secţia design a profesorului Constantin Grigoruţă, iar în 2004 a absolvit Academia Naţională de Arte, Facultatea de Arte Decorative şi Design, secţia Design, specializarea Design de Produs şi Interior Bucureşti, la clasa profesorului Vladimir Setran. Artistul participă, de aproximativ şapte ani, la expoziţiile de grup organizate de Muzeul de Artă din Constanţa, saloanele de iarnă şi vară, respectiv la manifestarea dedicată tinerilor plasticieni „Atelier 35“. Lucrări de grafică, pictură şi design semnate de Tudor Mirescu se găsesc în colecţii particulare din Marea Britanie, Franţa, Olanda, Filipine, Bulgaria şi România. Expoziţia „De la sacru la profan“ va fi deschisă la Muzeul de Artă pînă pe 5 aprilie.