Tudor Mirescu prezintă drumul artistic de la sacru, la profan

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tudor Mirescu prezintă drumul artistic de la sacru, la profan

Cultură 26 Februarie 2009 / 00:00 585 accesări

Artistul plastic Tudor Mirescu va vernisa, pe 14 martie, în sala „Alexandru Ciucurencu“ a Muzeului de Artă, o nouă expoziţie personală, cu titlul „De la sacru la profan“. Potrivit tînărului artist plastic şi designer, expoziţia este structurată pe patru tehnici care susţin titlul expoziţiei: linie subţire - tuş (crochiuri de măicuţe şi oameni care se roagă), pictură mică - acrilic pe carton (mănăstiri din Nordul Moldovei şi Bucovina), desene în pastel (crochiuri umane) şi crochiuri-laviu (tuş diluat).

Aceasta este cea de-a treia expoziţie personală a artistului Tudor Mirescu, găzduită de Muzeul de Artă. În 2007, acesta s-a prezentat în faţa iubitorilor de artă cu expoziţia de pictură „Sub soarele Andaluziei şi al Tangerului“, iar în primăvara anului 2008 a revenit în atenţia publicului cu expoziţia „Constanţa ieri şi azi“. Din 2002, artistul participă la expoziţiile de grup organizate de Muzeul de Artă din Constanţa, saloanele de iarnă şi vară, respectiv „Atelier 35“.

Tînărul plastician Tudor Mirescu este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAP) - Filiala Constanţa din anul 2006. Artistul a urmat cursurile Liceului de Artă din Constanţa, la secţia design a profesorului Constantin Grigoruţă. În 2004 a absolvit Academia Naţională de Arte, Facultatea de Arte Decorative şi Design, secţia Design, specializarea Design de Produs şi Interior Bucureşti, la clasa profesorului Vladimir Setran. Din 1999, Tudor Mirescu este membru al Fundaţiei „Henri Coandă“, Bucureşti care se ocupă de sprijinirea şi promovarea tinerilor super-dotaţi. Lucrări de grafică, pictură şi design semnate de Tudor Mirescu se găsesc în colecţii particulare din Marea Britanie, Franţa, Olanda, Filipine, Bulgaria şi România.

Expoziţia „De la sacru la profan“ va fi găzduită, timp de trei săptămîni, la Muzeul de Artă, în perioada 14 martie - 5 aprilie, în sala dedicată creatorilor contemporani.



12