Țuica fiartă, un foarte bun remediu natural

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Țuica fiartă, un foarte bun remediu natural

Lifestyle 17 Noiembrie 2018 / 14:54 1071 accesări

Alcoolul consumat în cantităţi moderate are efecte benefice asupra organismului. Iar ţuică, băutură noastră naţională, este la îndemână celor mai mulţi dintre noi, potrivit realitatea.net. Ţuica are proprietăţi de vindecare şi de prevenire a anumitor afecţiuni, cum ar fi gripă (chiar şi cea porcină) şi răceală de sezon.

Ţuica fiartă se prepară într-un ibric metalic şi nu trebuie exagerat adaosul de condimente, pentru că poate deveni o băutură foarte rea la gust.

Condimentele recomandate pentru ţuica fiartă sunt: piper, zahăr, miere, cuişoare, scorţişoară.

Există două metode de a fierbe ţuica:

- se pune zahăr în ibric şi se topeşte până obţii un delicios zahăr-ars şi apoi se toarnă cantitatea de ţuică dorită, care prin fierbere va obţine o culoare maronie şi un gust plăcut.

- se amestecă zahărul, piperul şi ţuica (sau mierea, piperul, cuisoarele, scorţişoară şi ţuică) şi se ţine vasul acoperit pe foc, până dă în clocot.

Este nerecomandat consumul de ţuică celor care suferă de ulcer, hepatită, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc în frig şi femeilor gravide. Ţuica fiartă se bea în cantităţi mici (20 - 150 ml).

Taguri articol


12