Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa avertizează populaţia să verifice cu atenţie termenul de valabilitate al produselor pe care le consumă, dar şi să respecte normele de igienă şi să depoziteze mîncarea la temperatura inscripţionată pe ambalaje, pentru că numărul de tulburări digestive este în creştere. “Sîntem obişnuiţi să ne confruntăm cu tulburări digestive sporadice pe tot parcursul anului, însă acum au apărut focare familiale mult mai devreme decît înainte. Aceste tulburări digestive sînt specifice sezonului cald. Avem şapte persoane internate cu toxiinfecţii alimentare care provin din focare familiale”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Sorin Rugină. Trei dintre pacienţi sînt din Cuza-Vodă şi susţin că s-au îmbolnăvit după ce au consumat peşte vechi cumpărat de la un magazin din localitate. Inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului au verificat magazinul indicat de rudele celor bolnavi, însă nu au descoperit peşte expirat, ci doar alte alimente vechi. “Cred că este mai corect să spunem că au suferit o intoxicaţie alimentară decît o toxiinfecţie. Susţin că au mîncat macrou, însă noi nu avem de unde să ştim dacă este adevărat acest lucru. Cei trei sînt încă internaţi, dar vor fi externaţi în cel mai scurt timp”, a declarat dr. Sorin Rugină. Medicii avertizează că peştele este un aliment care, dacă nu a fost refrigerat corespunzător, poate provoca multe probleme celor care îl consumă. “În afară de peşte, un alt aliment care a provocat neplăceri a fost carnea de pasăre. Patru persoane din Mereni au ajuns la noi pentru că au suferit o toxiinfecţie după ce au mîncat carne de pui. Şi aceştia vor fi externaţi în scurt timp”, a mai declarat dr. Rugină.