Doi tineri constănţeni care au în comun aceeaşi pasiune pentru arta dramatică, Andrei Cantaragiu, cunoscut publicului din producţiile Teatrului de Stat şi mai tânăra sa colegă de breaslă, Erica Ioana Moldovan, recomandă publicului estival, în mijlocul vacanţei, „Turnul albastru”. Spectacolul, o adaptare după un text de Val Butnaru, reprezintă debutul... absolut al trupei Teatrul pur şi simplu şi îi are protagonişti chiar pe cei doi iniţiatori ai proiectului. Premiera va avea loc pe 20 iulie, de la ora 21.00, la restaurantul „O seară la Constanţa”. Cei care nu pot ajunge la premieră pot urmări „tangoul” actoricesc al celor doi tineri a doua zi, pe 21 iulie, în acelaşi local, de la aceeaşi oră. Regia spectacolului este semnată de Andrei Cantaragiu.
REPETIŢII PE... SKYPE Lecturile pentru acest spectacol au avut loc, într-un mod original, pe Skype, când Erica Ioana Moldovan era plecată în Belgia, unde şi-a finalizat studiile de masterat.
Cei care speră să vadă o comedie... uşoară, de vară, se înşală, pentru că „Turnul albastru” oscilează între comedie şi absurd, între dramă şi psihologic. „Turnul albastru” prezintă povestea interesantă a două suflete rătăcite, Magda, o tânără de 20 de ani din Republica Moldova şi Ovidiu, un „pseudo-profesor” de tango în vârstă de 60 de ani. Cu intenţia de a lua lecţii de tango, Magda intra în viaţă lui Ovidiu şi refuză să mai plece. Povestea lor traversează mai multe etape, cei doi devenind, în cele din urmă, nedespărţiţi, dependenţi unul de celalălt, în ciuda tachinărilor permanente. Spectacolul ilustrează o poveste înduioşătoare a bătrânului Ovidiu, care, după mulţi ani, lasă în sfârşit o altă persoană să îi invadeze spaţiul claustral în care se izolase cu atâta înverşunare.
Dacă Andrei Cantaragiu este o prezenţă constantă a scenei constănţene, Erica Ioana Moldovan, absolventă a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, este la cea de-a doua apariţie în faţa publicului de acasă. Prima apariţie a avut loc în urmă cu câţiva ani, într-un cadru restrâns, alături de colegii de facultate, în spectacolul „Plecat în UE”, după „Casa de pe graniţă”, Slawomir Mrozek.