Uite ce campanie desfășoară veterinarii! Sigur te interesează!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Uite ce campanie desfășoară veterinarii! Sigur te interesează!

Social 25 Octombrie 2017 / 16:14 719 accesări

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va desfăşura, în perioada 25 octombrie - 30 noiembrie, o campanie de informare la nivel naţional privind Punctele Gastronomice Locale. Această campanie are un dublu scop: de a aduce la cunoştinţa publicului larg detalii despre aceste unităţi de alimentaţie publică de tip familial şi de a oferi celor interesaţi argumente pentru a deveni proprietarii unui Punct Gastronomic Local. Punctele Gastronomice Locale răspund cerinţei crescânde în ţara noastră de organizare a unor unităţi de alimentaţie publică de tip familial, care să ofere doritorilor produse şi preparate alimentare specifice zonelor geografice ale României, în condiţiile respectării unor norme şi condiţii de igienă, astfel încât alimentele să fie sigure şi sănătatea consumatorilor să nu aibă de suferit. Pentru punerea în practică a acestui proiect, o primă etapă, constând în identificarea şi informarea potenţialilor aplicanţi, a fost demarată la sfârşitul lui august şi se va încheia pe 31 decembrie. Urmează ca, după finalizarea procesului de evaluare şi înregistrare a acestora (conform prevederilor Ordinului Preşedintelui ANSVSA nr.111/2008), Punctele Gastronomice Locale să înceapă să funcţioneze de la începutul anului viitor. Această campanie de informare va fi coordonată de către Direcţia Generală Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul ANSVSA şi se va realiza prin intermediul unor echipe formate din medici veterinari oficiali din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene, ai Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi medici veterinari oficiali, responsabili de zonă. Echipele respective vor organiza întâlniri, în care cei interesaţi vor fi informaţi asupra cadrului tehnic aplicabil, a normelor şi condiţiilor de igienă care trebuie respectate, dar vor şi răspunde întrebărilor invitaţilor. Materialele informative ale campaniei vor fi înmânate participanţilor la întâlnirile organizate de către DSVSA judeţene şi vor fi distribuite şi cu sprijinul administraţiei locale, astfel încât informaţia să poată fi propagată cât mai extins.

Aceleaşi materiale informative vor fi postate şi pe site-ul ANSVSA (www.ansvsa.ro) într-un modul special dedicat acestei campanii, intitulat: „Campanie de informare - Puncte Gastronomice Locale”, pentru a putea fi consultate on-line de către cei interesaţi.

IMPORTANT DE PRECIZAT: Meniul punctelor gastronomice este diferit de cel al restaurantelor; Punctul gastronomic local va avea un meniu zilnic cu o gamă sortimentală restrânsă (cel mult 2 feluri de ciorbe sau supe, 2 feluri principale și eventual 2 feluri de desert), specific zonei în care îşi desfăşoară activitatea. Va fi obligatoriu preparat şi oferit pentru consum în decursul aceleiaşi zile. Metodele de preparare ale meniului vor fi pe cât posibil tradiţionale, respectându-se condiţiile de igienă în momentul preparării.

DSVSA Constanța organizează în perioada 25 octombrie - 30 noiembrie 2017 întâlniri cu persoanele interesate de desfășurarea activităților specifice Punctelor Gastronomice Locale. Inspectorii DSVSA Constanța vor furniza informații despre activitățile ce se pot desfășura în Punctele Gastronomice Locale cât și despre modul de înființare a acestora și normele sanitar-veterinare ce trebuie îndeplinite. Calendarul acestor întâlniri este următorul: 1 noiembrie, 8 noiembrie, 15 noiembrie, 22 noiembrie, 29 noiembrie. Sesiunile de informare vor avea loc la sediul DSVSA, în sala Amfiteatru, parter. Pentru informații suplimentare și înscriere, contactați la numărul de telefon 0241.682417.



12