Uite la ce folosesc codițele de căpșuni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Uite la ce folosesc codițele de căpșuni

Culinar 25 Iunie 2016 / 11:00 1969 accesări

Oamenii au reflexul de a arunca la gunoi codiţele de la căpşuni, însă ele sunt totuşi comestibile şi benefice pentru sănătate - arată cercetători de la o universitate italiană, care au efectuat un studiu asupra binefacerilor micilor frunze ale atât de îndrăgitelor fructe, relatează 7sur7.be, potrivit agerpres.ro.

Codiţele ar putea calma durerile articulare şi inconfortul gastro-intestinal.

Pentru că ele nu sunt deloc îmbietoare pentru consumul ca atare, site-ul Terra Femina oferă câteva idei simple care să le facă atrăgătoare şi să le permită să îşi arate virtuţile.

Cum este la modă aromatizarea apei cu diferite fructe, acelaşi lucru s-ar putea face cu codiţele de la căpşuni. Ele se infuzează în apă caldă, se filtrează lichidul, se lasă la răcit şi se consumă.

Pentru salatele de vară se poate pregăti un oţet de căpşuni foarte bun pentru sănătate. Este suficient să se preseze câteva căpşuni cu codiţe într-un bol, să se adauge oţet de vin alb, să se pună amestecul la foc un minut, rezultând astfel un delicios oţet pregătit în casă.

Nu trebuie uitat un smoothie, care este soluţia ideală pentru consumul codiţelor.

Taguri articol


12