Reprezentanţii ONG Mare Nostrum, în colaborare cu conducerea Liceului de Gastronomie, Restaurante şi Hoteluri „ing. Nicolae Nejloveanu” Constanţa, au organizat, ieri, dezbaterea cu tema „Gestionarea uleiului vegetal uzat la nivelul judeţului Constanţa”. Evenimentul, care face parte din Campania de conştientizare a populaţiei privind necesitatea colectării uleiului vegetal uzat, a reunit reprezentanţi ai autorităţilor locale din Constanţa, Medgidia, Eforie, Mangalia şi Năvodari, ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor precum şi ai unităţilor de alimentaţie publică din judeţ. „Ne dorim ca, prin acţiunile noastre, să reuşim implementarea conceptului de colectare responsabilă a uleiului vegetal uzat, la nivelul judeţului Constanţa. De asemenea, sperăm ca, prin aplicarea unor soluţii tehnice viabile, să diminuăm cantitatea de ulei vegetal rezidual care ajunge în apă sau în sol”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv Mare Nostrum. „Este o acţiune binevenită, pentru că, atât consumatorii casnici cât şi bucătăriile restaurantelor, consumă foarte mult ulei vegetal şi, de obicei, după folosire, acesta ajunge în canalizări, ceea ce duce la poluarea mediului”, a declarat ing. Nicolae Nejloveanu, preşedinte fondator al Liceului de Gastronomie. (A.J.)