Ultima strigare la târgul toamnei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean

Ultima strigare la târgul toamnei

Eveniment 12 Octombrie 2013 / 00:00 1129 accesări

AFLUX În cele trei săptămâni ale Sărbătorii Recoltei şi a Vinului Dobrogean, de la Pavilionul Expoziţional, numărul vizitatorilor a depăşit toate aşteptările. Potrivit organizatorilor, numărul celor care au vizitat târgul a depăşit 2.500 pe zi. Cu alte cuvinte, organizarea târgului de toamnă de la Pavilion a fost răsplătită prin numărul mare de vizitatori şi cumpărători. Şi asta în condiţiile în care vremea nu a fost tocmai favorabilă, în special în primele zece zile ale târgului. Producătorii de legume au spus că, în cele 19 zile de până acum, au vândut mai multe produse decât în ultimele luni în pieţele constănţene. Şi producătorii de preparate din carne veniţi din diferite zone ale ţării s-au declarat mulţumiţi atât de organizare, cât şi de faptul că au vândut cea mai mare parte din marfă, ceea ce i-a determinat pe comercianţi să reaprovizioneze standurile de două sau chiar trei ori pe zi. Cu alte cuvinte, constănţenii au profitat de faptul că pot găsi la târgul de toamnă atât fructe şi legume, cât şi delicatese din carne sau brânză.

ULTIMELE DOUĂ ZILE Cei care nu au apucat încă să facă o vizită la Pavilionul Expoziţional trebuie să ştie că sâmbătă şi duminică sunt ultimele două zile în care mai pot să se aprovizioneze cu produse agricole specifice sezonului. De asemenea, constănţenii au ocazia să ia masa la una dintre terasele unde produsele din carne sfârâie pe grătare. Unul dintre întreprinzătorii care au deschis terase la Pavilion a declarat că, până acum, a făcut faţă cu greu valului de clienţi. „Am oferit clienţilor cele mai bune preparate ale noastre: ceafă de porc, piept de pui, pastramă din pulpă de berbecuţ, frigărui din piept de pui, costiţă de purcel, cârnaţi tradiţionali ţărăneşti, mititei, fasole cu ciolan la ceaun, sărmăluţe sau pastramă de berbecuţ. Toate asezonate cu murături pregătite ca la mama acasă”, a spus întreprinzătorul. Astfel, dacă te pregăteşti în weekend pentru o ieşire în aer liber, la un grătar, împreună cu prietenii, ai toate motivele să dai o fugă până la Pavilionul Expoziţional pentru a te aproviziona cu ceva produse din carne.

ORGANIZARE Aflată la a şasea ediţie, sărbătoarea de la Pavilionul Expoziţional este organizată în premieră de Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) împreună cu entitatea similară din Tulcea. Dacă, iniţial, perioada de desfăşurare era între 27.09 - 06.10.2013, din cauza condiţiilor meteo de la începutul săptămânii trecute, organizatorii sărbătorii au hotărât, la solicitarea producătorilor, prelungirea evenimentului până în 13 octombrie. „Motivul principal este determinat de faptul că agricultorii nu pot intra în câmp pentru a culege produsele destinate comercializării”, a declarat preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. Programul de vizitare este, zilnic, între orele 9.00 şi 20.00. Pentru Sărbătoarea Recoltei, RATC Constanţa prelungeşte traseele liniilor 40 şi 102 până la Pavilionul Expoziţional. Autobuzele vor opri în staţia special amenajată din faţa Pavilionului Expoziţional, pe sensul spre Centru.



12