TITLU EUROPEAN PENTRU CS FARUL LA CANOTAJ
Constănţeanca Diana Bursuc şi-a mai adăugat o medalia de aur în palmares, cucerind titlul european cu echipajul feminin de 8+1 al României la Campionatele Europene de canotaj, competiţie desfăşurată la Plovdiv (Bulgaria). Sportiva de la CS Farul a confirmat astfel performanţa obţinută anul trecut, când a cucerit atât medalia de aur la Campionatele Europene, cât şi medalia de bronz la Campionatele Mondiale.
MEDALII CONSTĂNŢENE LA CN DE CULTURISM
Timp de trei zile, în perioada 16-18 septembrie, la Bistriţa, s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de culturism rezervate seniorilor. Delegaţia constănţeană prezentă la competiţie a avut o comportare excelentă, sportivii de la CS Farul, antrenaţi de Cristian Mihăilescu, câştigând şapte medalii - două de aur: Răzvan Şindelaru (categoria fitness) şi Cristina Chiriţă (bodyfitness, 1,58 m), două de argint: Adrian Manole (fitness) şi Gabriela Vlădean (bodyfitness, +1,68 m), trei de bronz: Georgian Oprescu (fitness), Alina Pascu (bodyfitness, 1,58 m) şi Cristian Hristu (culturism, 80 kg).
DOUĂ MEDALII PENTRU PORGRAS
Echipa feminină de gimnastică a României a obţinut cinci medalii la reuniunea de la Lilleshall, desfăşurată sâmbătă şi duminică, la care au mai participat Marea Britanie şi Portugalia. Două dintre acestea au fost câştigate de Ana Porgras, sportiva de la CS Farul Constanţa cucerind bronzul la individual compus, cu 57.050 puncte, şi aurul în proba sa favorită, bârna, cu 15.250p. În concursul pe echipe, România, care le-a avut în lot pe Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Amelia Racea, Diana Chelaru, Diana Bulimar şi Cătălina Ponor, a terminat pe locul secund, cu 227.900p, fiind devansată de Marea Britanie, cu 229.450p. Palmaresul României a fost întregit de argintul obţinut de Amelia Racea, la individual compus, cu 57.300p, şi aurul câştigat la sărituri de Raluca Haidu, cu 14.725p. „A fost important să testezi nivelul de pregătire în faţa unor brigăzi de arbitri conform standardelor de concurs, astfel ca, în cele zece zile care au mai rămas, să putem face ajustările necesare şi, apoi, sperăm, să concurăm cât mai bine la Tokyo”, a declarat duminică, la finalul competiţiei, antrenorul coordonator al lotului României, Octavian Bellu. Pentru echipa feminină a României, reuniunea de la Lilleshall a fost ultimul test înaintea participării la Campionatele Mondiale din Japonia, programate în perioada 7-16 octombrie, primele opt echipe clasate, plus toţi medaliaţii, obţinând calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.
CEA MAI BUNĂ CLASARE DIN CARIERĂ PENTRU HALEP
Cinci sportive din România, Irina-Camelia Begu (locul 38), Simona Halep (locul 41), Monica Niculescu (locul 45), Alexandru Dulgheru (locul 53) şi Sorana Cîrstea (locul 86) sunt clasate în primele 100 de jucătoare din lume, în ierarhia WTA dată publicităţii ieri. Begu se menţine pe locul 38, cu 1.288 puncte, în timp ce constănţeanca Simona Halep a urcat o poziţie, pe locul 41, cea mai bună clasare din carietă, cu 1.234p. Şi Niculescu a urcat două locuri, până pe 45, cu 1.183p, fiind imitată de Dulgheru, de pe 55 pe 53, cu 1.106p. Cîrstea încheie prezenţa româncelor în Top 100 WTA, cu o urcare de şase locuri, de pe 92 pe 86, cu 785p. Alte cinci românce figurează în primele 200 de jucătoare ale lumii: Alexandra Cadanţu - locul 113 (628p), Edina Gallovits-Hall - locul 124 (557p), Mihaela Buzărnescu - locul 157 (391p), Mădălina Gojnea - locul 168 (360p) şi Elena Bogdan - locul 177 (348p). La dublu, Dulgheru este jucătoarea din România cel mai bine clasată, pe locul 51, fiind urmată de Niculescu pe locul 52, Cîrstea - locul 68, toate trei în staţionare, şi Begu - locul 74, cel mai bun din carieră, în urcare două poziţii. Primele trei poziţii în ierarhia WTA sunt ocupate de următoarele jucătoare: 1. Caroline Wozniacki (Danemarca) 9.335p, 2. Maria Şarapova (Rusia) 6.226p, 3. Victoria Azarenka (Belarus) 6.055p.
HĂNESCU CONTINUĂ CĂDEREA ÎN CLASAMENTUL ATP
Tenismanul român Victor Hănescu a coborât cinci poziţii, până pe locul 83, cu 645 de puncte, în clasamentul jucătorilor profesionişti dat publicităţii ieri, de ATP. Următorul român în ierarhia mondială este Adrian Ungur, care a coborât două poziţii, până pe 131, cu 421p. Victor Crivoi ocupă 210, cu 251p, în coborâre o poziţie, în timp ce Marius Copil a căzut tot un loc, până pe 232, cu 211p. La dublu, constănţeanul Horia Tecău se menţine pe locul 13, cu 4.070p. Primele trei locuri ale clasamentului ATP de simplu sunt ocupate de următorii jucători: 1. Novak Djokovic (Serbia) 14.720p, 2. Rafael Nadal (Spania) 10.620p, 3. Roger Federer (Elveţia) 8.380p.
SABĂU, ELIMINAT ÎN CALIFICĂRI LA BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY
Aflat pe locul 471 ATP, tenismanul Răzvan Sabău a fost eliminat, ieri, în ultimul tur al calificărilor la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, turneu dotat cu premii în valoare totală de 422.950 de euro. Sabău a fost învins de francezul Florent Serra (144 ATP), cu 6-1, 7-6 (7/3). În vârstă de 34 de ani, Sabău a fost singurul jucător român care a acces în ultimul tur al calificărilor dintre cei 22 de tenismani autohtoni prezenţi în această fază. Pentru calificarea în această fază, Sabău va primi 6 puncte ATP şi un cec în valoare de 620 de euro. România rămâne cu patru reprezentanţi pe tabloul principal: Marius Copil, Victor Crivoi, Adrian Ungur - toţi beneficiari de wild-card şi Victor Hănescu.
DULGHERU, ÎN TURUL SECUND LA SEUL
Jucătoarea română de tenid Alexandra Dulgheru, nr. 53 WTA, s-a calificat, ieri, în turul secund al turneului de la Seul, dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Românca a trecut în runda inaugurală de sportiva olandeză Arantxa Rus (79 WTA), cu 2-6, 6-0, 7-5, după un meci care a durat două ore şi zece minute. În turul al doilea, Dulgheru va juca în compania învingătoarei dintre principala favorită, italianca Francesca Schiavone şi rusoaica Vera Duşevina. Pentru calificarea în turul secund, Dulgheru şi-a asigurat 30 de puncte WTA şi un cec în valoare totală de 2.950 de dolari. Tot la Seul participă şi Irina Begu, favorită nr. 7, care joacă în runda inaugurală cu Akgul Amanmuradova (Uzbekistan). Begu a pierdut, ieri, în primul tur al probei de dublu, alături de Polona Hercog (Slovenia), în faţa cuplului format din Maria Jose Martinez (Spania) şi Francesca Schiavone (Italia), cu 6-3, 5-7, 8-10.
PE 1 OCTOMBRIE, SUPERKOMBAT LA BRĂILA
Circuitul Superkombat, care se desfăşoară pe reguli de K1, programează a treia gală din 2011 pe 1 octombrie, la Brăila. Finala va avea loc în luna noiembrie, la Frankfurt, a anunţat Eduard Irimia, promotorul acestor gale. Printre luptătorii care şi-au anunţat deja participarea la Brăila se numără Stephan Leko, Erhan Deniz, Ricardo van de Bos, Carter Williams şi Cătălin Moroşanu. La Brăila vor fi prezenţi şi foştii luptători K1 Peter Aerts şi Melvin Manhoef, în calitate de antrenori.
CM DE RUGBY
Astăzi se va disputa o singură partidă la Campionatul Mondial de rugby, Italia întâlnind, de la ora 10.30, naţionala Rusiei, într-un meci din cadrul Grupei C. Ambele formaţii au pierdut meciurile de debut la actuala ediţie, Italia fiind învinsă, cu 32-6, de Australia, în timp ce Rusia a cedat în faţa SUA, scor 6-13.
GIANCARLO FISICHELLA, LA BUCUREŞTI
Pilotul italian Giancarlo Fisichella va fi prezent astăzi la Bucureşti, cu ocazia lansării noului model Ferrari (FF) în România. În vârstă de 38 ani, Fisichella a obţinut 3 victorii, 19 podiumuri şi a participat la 231 de Mari Premii de Formula 1. În acest sezon, el concurează pentru scuderia italiană în Cupa Intercontinentală Le Mans. FF este primul automobil cu tracţiune integrală construit la Maranello.