CÎTE ECHIPE VOM AVEA ÎN PLAY-OFF-UL UEL?
Manşa retur a turului al treilea preliminar al UEFA Europa League ne poate aduce încă două echipe româneşti în play-off-ul UEL, după Steaua şi Rapid, deja calificate şi – probabil – FC Vaslui. Cele mai mari şanse să ajungă în urna de la Nyon, pe 5 august, le are Dinamo, care este capabilă să învingă în Croaţia, NK Varazdin fiind o echipă sub valoarea echipei bucureştene. Misiune infinit mai grea pentru Gaz Metan, în ciuda egalului scos la Mainz. Acolo unde germanii au subestimat echipa noastră şi acest lucru s-a văzut la finalul partidei. E drept, un 0-0 ar aduce calificare gazdelor, dar când joci la egal poţi pierde tot. Echipele româneşti evoluează în această seară după următorul program: NK Varazdin – Dinamo Bucureşti (2-2 în tur), ora 18.00, Digisport 1; Gaz Metan Mediaş – FSV Mainz (1-1 în tur), ora 20.00, Digisport 1
PASTORE, LA PARIS SAINT GERMAIN
Internaţionalul argentinian Javier Pastore a anunţat pe pagina personală de web că s-a transferat de la Palermo la Paris Saint Germain, grupare cu care va semna un contract pe cinci ani. „Putem spune oficial că voi juca la PSG. Trebuie doar să efectuez vizita medicală şi să mai reglez unele detalii”, a precizat jucătorul. Fosta vedetă a echipei Palermo va deveni astfel cel mai scump transfer din campionatul Franţei, suma negociată de cele două grupări fiind de peste 40 de milioane de euro.
LOTITO, INTERZIS DOUĂ LUNI PE STADIONUL OLIMPIC
Claudio Lotito, preşedintele clubului Lazio Roma, a primit interdicţia de a intra timp de două luni pe Stadionul Olimpic din Roma, pentru că a insultat oficiali ai Comitetului Naţional Olimpic Italian (CONI). În luna iunie, Lotito l-a acuzat pe preşedintele CONI, Gianni Petrucci, de „extorcare”, după ce grupării sale i s-a cerut suma de 2 milioane de euro pentru a putea folosi Stadionul Olimpic din Roma. Lotito a fost amendat şi cu 30.000 de euro, în timp ce clubul roman trebuie să achite penalităţi în valoare de 50.000 de euro. În mai, Lazio a anunţat că va evolua la Florenţa în meciurile din competiţiile europene, deoarece datorează două milioane de euro Comitetul Olimpic Italian.
SUPORTERII ARGENTINIENI AU CERUT DEMISIA LUI GRONDONA
Mai multe sute de suporteri, nemulţumiţi de proiectul de revizuire a campionatului, au cerut demisia preşedintelui Federaţiei Argentinene de Fotbal (AFA), Julio Grondona, în cursul unei manifestaţii în faţa sediului AFA de la Buenos Aires. Suporterii au protestat faţă de recentele propuneri de reformă a campionatului, care vizează unificarea primelor două divizii şi, astfel, salvarea clubului River Plate, retrogradat în liga secundă. Fanii, care au aruncat cu diverse obiecte spre sediul AFA, nu au putut intra în clădirea federaţiei care a fost păzită de forţele de ordine. „La revedere, Grondona” scria pe pancartele manifestanţilor, care au cerut demisia celui aflat din 1979 în fruntea AFA.
CADEL EVANS ŞI-A PRELUNGIT CONTRACTUL CU BMC
Ciclistul australian Cadel Evans, câştigător în acest an al Turului Franţei, şi-a prelungit contractul pentru încă doi ani, până în 2014, cu echipa BMC. Campion mondial în 2009, Evans, în vârstă de 34 de ani, a venit la BMC în 2010. El a mai evoluat în cariera sa la echipele Saeco (2001), Mapei (2002), Telekom devenită T-Mobile (2003 şi 2004), Davitamon devenită Predictor şi apoi Silence (2005-2009). De asemenea, rutierul american George Hincapie, în vârstă de 38 de ani, şi-a prelungit contractul cu BMC pentru încă un an.
ŞARAPOVA RĂMÂNE CEA MAI BOGATĂ SPORTIVĂ
Jucătorea de tenis Maria Şarapova este cea mai bine plătită sportivă şi în 2011, conform unui top realizat de Forbes. Sportiva din Rusia, care ocupă locul 5 în clasamentul mondial, a reuşit să strângă aproape 18 milioane de euro în ultimele 12 luni, sumă care o clasează cu mult deasupra liderei WTA, daneza Caroline Wozniacki (8,3 milioane euro). Deşi cariera sportivă a Şarapovei a avut de suferit din cauza accidentărilor, veniturile din publicitate şi contractele de sponsorizare au rămas la nivel înalt. Pe locul al treilea se situează americanca Danica Patrick (7,9 milioane de euro), pilot în NASCAR. Din primele 10 cele mai bogate sportive ale lumii, 7 sunt jucătoare de tenis.
NBA DĂ ÎN JUDECATĂ SINDICATUL JUCĂTORILOR
Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) a iniţiat o procedură juridică împotriva sindicatului jucătorilor, sperând astfel să stabilească în faţa unui judecător legalitatea grevei decretate de patronii cluburilor în urmă cu o lună. NBA a anunţat că sindicatul este acuzat, de asemenea, de „practici incorecte”, susţinând că jucătorii nu negociază „cu bună credinţă” cu proprietarii cluburilor în conflictul dintre cele două părţi. NBA a anunţat că o grevă a patronilor de cluburi (lock-out) a intrat în vigoare pe 30 iunie, după un nou eşec al negocierilor cu sindicatul jucătorilor. Această grevă a patronilor este prima în NBA din sezonul 1998-1999. Greva presupune imposibilitatea cluburilor de a mai negocia transferuri sau de a semna contracte cu jucători liberi, neplata baschetbaliştilor, interdicţia impusă jucătorilor de a se pregăti la bazele cluburilor lor şi de a avea contacte cu antrenorii lor. Proprietarii consideră că 22 din cele 30 de cluburi din NBA suferă pierderi financiare, însă jucătorii refuză reducerea salariilor lor. Pentru a îndrepta această situaţie, respectiv pierderea anuală a 300 de milioane de dolari, NBA vrea impunerea unui plafon salarial fix, precum şi contracte pe o durată mai scurtă de timp şi fără garanţii.