SALT DE DOUĂ LOCURI ÎN CLASAMENTUL ATP
Tenismanul Victor Hănescu a urcat două locuri, de pe 65 pe 63, cu 760 de puncte, în clasamentul ATP dat publicităţii ieri. Între primii 200 de jucători se mai află doi români, Adrian Ungur, pe 174, cu 313p, după o coborâre de 16 locuri, şi Victor Crivoi pe 182, cu 296p, în urcare 12 poziţii. La dublu, constănţeanul Horia Tecău se menţine pe locul 11, cu 3.930p. Sportivul în vârstă de 26 de ani, care a avut pauză timp de două săptămâni, urmând să plece peste câteva zile în SUA, pentru turneul de la Washington, şi-a păstrat şi locul 5 în clasamentul celor mai bune echipe de dublu din acest an, alături de suedezul Robert Lindstedt, cu 2.855p. Primele trei poziţii ale clasamentului ATP de simplu sunt ocupate de următorii jucători: 1. Novak Djokovici (Serbia) 13.155p; 2. Rafael Nadal (Spania) 11.270p; 3. Roger Federer (Elveţia) 9.530p.
IRINA BEGU, CEA MAI BUNĂ CLASARE DIN CARIERĂ
Câştigarea turneului BCR Open Ladies România de la Bucureşti a propulsat-o pe Irina-Camelia Begu pe cea mai înaltă poziţie din cariera în clasamentul mondial dat publicitatii ieri de WTA. Jucătoarea în vârstă de 20 ani ocupă în aceasta săptămână locul 46 mondial, cu 1.201 puncte, devansând-o astfel pe Alexandra Dulgheru, cel mai bine clasată dintre românce până acum, care a ajuns pe locul 49 mondial, cu 1.166p, după o cădere de două locuri. În top 100 mai sunt prezente alte trei jucătoare din România, constănţeanca Simona Halep, pe locul 55, cu 1.063p, în urcare şase poziţii, Monica Niculescu, locul 58, cu 1.013p, în coborâre patru pozitii, şi Sorana Cîrstea, locul 74, cu 835p, în urcare şase pozitii. Între locurile 100 şi 200 ale clasamentului WTA mai sunt poziţionate alte patru jucătoare românce, Edina Gallovits-Hall - locul 111, cu 634p, Alexandra Cadanţu - locul 151, cu 417p, Mădălina Gojnea - locul 159, cu 364p, şi Elena Bogdan - locul 164, cu 348p. Primele trei poziţii ale clasamentului WTA de simplu sunt ocupate de următoarele jucătoare: 1. Caroline Wozniacki (Danemarca) 9.915 puncte; 2. Kim Clijsters 7.625p; 3. Vera Zvonareva 6.850p.
ECHIPA FEMININĂ DE SPADĂ, MEDALIATĂ CU AUR LA JOCURILE MONDIALE MILITARE
Echipa feminină de spadă a României a câştigat singura medalie de aur a delegaţiei noastre la Jocurile Mondiale Militare de la Rio de Janeiro. La numai câteva zile de la cucerirea titlului european la Sheffield, spadasinele steliste Ana-Maria Brînză, Simona Alexandru şi Anca Măroiu (la Sheffield, echipa a cuprins-o şi pe Loredana Iordăchioiu, de la CS Universitatea Craiova) au repurtat un nou succes important, după 45-31 în finala cu Polonia. Jocurile Mondiale Militare reprezintă a doua competiţie internaţională ca mărime, după Jocurile Olimpice. La ediţia din acest an, desfăşurată între 16 şi 24 iulie, au participat sportivi din 96 ţări, care au concurat la 20 de sporturi şi 36 de discipline. La Rio, România a participat cu 14 sportivi şi a ocupat locul 33 în clasamentul pe medalii, cu un aur şi două medalii de bronz, ambele câştigate la judo, de Alina Dumitru şi Andreea Chiţu.
ÎNCĂ DOUĂ MEDALII PENTRU ATLEŢII ROMÂNI, LA CE DE JUNIORI
În ultima zi a Campionatelor Europene de atletism pentru juniori de la Tallinn (Estonia), reprezentanţii României au mai cucerit două medalii: argint la lungime pentru Alina Rotaru şi bronz la 1.500 m pentru Ioana Doagă. Bilanţul final al delegaţiei noastre a fost de patru medalii (una de aur, una de argint, două de bronz), celelalte două fiind obţinute de Bianca Răzor, aur la 400 m, şi Elena Panaet, bronz la 3.000 m obstacole. O comportare care ne dă speranţe pentru viitorul atletismului din România, mai ales că tricolorii au cucerit 5 medalii şi la CE de tineret, tot în luna iulie.
CAMELIA POTEC A RATAT ŞI FINALA DE 1.500 M
Ieri, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Shanghai, înotătoarea română Camelia Potec a ratat calificarea în finala probei de 1.500 m liber, după ce a reuşit doar al 17-lea timp din serii, 16:29,79. După ce duminică a ratat şi finala de la 400 m liber, Potec va mai lua startul într-o singură probă, 800 m liber.
ADVERSARUL LUI JO JO DAN VA FI ÎNLOCUIT
Pugilistul Floyd Trumpet şi-a spart nasul, astfel că nu va putea evolua în meciul cu Ionuţ Ion (alias Jo Jo Dan) de la categoria semimijlocie, programat pe 29 iulie, la Port of Spain (Trinidad-Tobago), în gala „Noaptea Campionilor”. Se pare că boxerul român îl va întâlni în gala respectivă pe Iwan Azore. Trumpet va fi nevoit să prezinte acte medicale şi să fie consultat de membrii comisiei de box din Trinidad Tobago. Meciul Dan - Azore va conta pentru titlul vacant WBC din Caraibe şi va avea loc pe durata a 12 runde.
BUTE, CETĂŢEAN DE ONOARE LA SIGHETU MARMAŢIEI
Primăria din Sighetu Maramţiei i-a oferit boxerului român Lucian Bute titlul de cetăţean de onoare al oraşului. Sportivul şi-a petrecut sfârşitul de săptămână pe Valea Vaserului, unde a călătorit cu trenul Mocăniţa şi a participat la un concert de muzică rock organizat de compania feroviară care administrează trenul Mocăniţa. Cu aceeaşi ocazie, autorităţile locale au înmânat o diplomă de cetăţean de onoare fostului boxer Claudiu Rîşco, iar antrenorul Mihai Lauruc şi arbitrul AIBA Ioan Pop, acum şef al ISU Maramureş, au primit diplome de excelenţă pentru implicare în viaţa sportivă.