HÎRÎCI, ELIMINATĂ LA CM DE TENIS DE MASĂ PENTRU JUNIOARE
Singura constănţeanca prezentă la Campionatul Mondial de tenis de masă rezervat junioarelor, competiţie care are loc în aceste zile la Bratislava, în Slovacia, a părăsit, vineri, competiţia. Sportiva legitimată la LPS CSS “Nicolae Rotaru” - CS Farul Constanţa s-a oprit în 16-mile competiţiei de simplu, după ce a cedat în faţa chinezoaicei Yuling Zhu, 1-4 (9-11, 11-13, 7-11, 13-11, 7-11). Hîrîci nu a avut mai mult noroc nici în proba de dublu feminin, unde a făcut pereche cu Andrada Vincze, cele două fiind învinse, în optimi, de cuplul japonez Kasumi Ishikawa şi Misaki Morizono, 0-3 (4-11, 6-11, 3-11).
TREI RUGBIŞTI DE LA RCJ FARUL LA “STEJARII“ BUCUREŞTI
Rugby Club Judeţean Farul Constanţa va avea trei reprezentanţi în partida pe care echipa “Stejarii“ Bucureşti o va disputa, sâmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul “Arcul de Triumf“, împotriva echipei Stade Francais, în Challenge Cup. Astfel, site-ul federaţiei române de specialitate îi anunţă pe Daniel Carpo şi Constantin Gheară ca titulari, în timp ce aripa Marian Apostol (20 ani) va fi rezervă.
FESTIVAL STUDENŢESC DE SPORT LA CONSTANŢA
Sâmbătă şi duminică, Sala Sporturilor şi Complexul Sportiv Tomis vor găzdui meciurile din cadrul “Festivalului sportiv al studenţilor constănţeni din anul I”. Participanţii se vor întrece la mai multe sporturi - fotbal: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Constanţa, Academia Navală “Mircea cel Bătrîn” Constanţa, Universitatea “Andrei Şaguna” Constanţa, Universitatea Maritimă Constanţa; handbal: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Constanţa, Universitatea Maritimă Constanţa - la masculin, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Constanţa, Universitatea “Andrei Şaguna” Constanţa - la feminin; baschet: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Constanţa, Universitatea “Andrei Şaguna” Constanţa, Universitatea Maritimă Constanţa - la masculin; şah: Academia Navală “Mircea cel Bătrîn” Constanţa, Universitatea “Andrei Şaguna” Constanţa, Universitatea Maritimă Constanţa; volei: Universitatea Maritimă Constanţa.
GHIŢĂ LUPTĂ SÂMBĂTĂ ÎN FINALA K1 DE LA YOKOHAMA
Luptătorul Daniel Ghiţă este extrem de încrezător înaintea marii finale K1 de la Yokohama, care va începe sâmbătă, la ora 9.00. „Sunt bucuros că am ajuns în finala de 8. Este ca o finală de Campionat Mondial de fotbal. Cred că performanţa pe care am realizat-o poate fi comparată cu cele ale marilor sportivi români, Gică Hagi, Ilie Năstase sau Nadia Comăneci. Cred că este ca atunci când Nadia a luat 10 la Olimpiadă”, a declarat plin de încredere primul român care ajunge să lupte pentru titlul mondial K1. Adversarul lui Ghiţă în sferturile de finală ale piramidei va fi turcul Gokhan Saki. În caz de victorie, românul îl va întâlni în semifinală pe învingătorul dintre Alistair Overeem şi Tyrone Spong. Celelalte două sferturi sunt Peter Aerts - Mighty Mo şi Kyotaro - Semmy Schilt.
BUZĂRNESCU, ÎN SEMIFINALE LA DUBAI
Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat în semifinalele turneului ITF de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii în valoare totală de 10.000 de dolari. Buzărnescu a învins-o, în sferturi, cu 6-1, 6-3, pe Tetiana Arefieva (Ucraina), cap de serie nr. 5. În semifinale, Buzărnescu va juca în compania Yulianei Fedak, din Ucraina, cap de serie nr. 2. În proba de dublu de la Dubai, perechea Ana Bogdan / Kira Nagy (România / Ungaria) a fost învinsă, în semifinale, cu 6-3, 6-3, de perechea Elena Şalova / Ksenia Palkina (Rusia / Kîrgîzstan), cap de serie nr. 1. Tot la dublu, perechea Mihaela Buzărnescu / Magali De Lattre (România / Portugalia) a fost învinsă, în semifinale, cu 6-3, 6-3, de perechea ucraineană Tetiana Arefieva / Iulian Fedak, cap de serie nr. 2.
ICIM ARAD, A PATRA VICTORIE ÎN LIGA EUROPEI CENTRALE
Vicecampioana la baschet feminin ICIM Arad a învins, joi seară, în deplasare, formaţia Flying Foxes SV Post Viena, scor 69-64 (38-30), în al patrulea meci din Grupa B a Ligii Europei Centrale (CEWL). În Grupa B a CEWL s-a jucat miercuri şi celălalt meci, între formaţiile cehe Slovanka MB şi Valosun Brno, scor 78-82. Cu patru victorii din tot atâtea meciuri disputate, ICIM Arad conduce Grupa B, cu 8 puncte. În primele trei partide, formaţia antrenată de Stacy Nolan a dispus, pe rând, de Flying Foxes SV Post Viena, scor 83-39 (37-16), de Valosun Brno, scor 68-55 (35-20) şi de Slovanka MB, scor 87-50 (46-23). ICIM Arad mai are de jucat două meciuri în grupă, cu Valosun Brno (acasă, pe 12 ianuarie) şi cu Slovanka MB (deplasare, pe 19 ianuarie). Primele două clasate din fiecare din cele două grupe se vor califica în Final Four-ul CEWL, programat pe 12 şi 13 februarie 2011, la Arad. În sezonul trecut al CEWL, baschetul feminin românesc a fost reprezentat de CSM Satu Mare, care a jucat finala mică a competiţiei.
ANTRENORUL ECHIPEI MINAUR, CONCEDIAT
Conducerea echipei de handbal masculin Minaur Baia Mare a decis să întrerupă colaborarea cu antrenorul Costică Buceschi, ce s-a aflat pe banca tehnică în primele 11 etape ale sezonului. Buceschi a preluat echipa Minaur în vara acestui an, dar nu a reuşit minuni cu echipa măcinată de probleme financiare şi rămasă fără mai mulţi jucători de bază, după transferurile din intersezon. Cu doar trei victorii la activ în primele 11 etape ale turului Ligii Naţionale, Minaur ocupă locul 10 în clasament, conducerea luând decizia schimbării antrenorului Buceschi. Locul său va fi luat de ex-secundul Florin Mironescu, care va continua munca la Minaur, ajutat de antrenorul cu portarii Ioan Belu. Potrivit portalului emaramures.ro, conducerea a renunţat şi la serviciile a patru jucători: centrii Alexandru Micu şi Iulian Steriu, respectiv portarul Mihnea Stere şi pivotul Dan Moldovan.
NINEL MICULESCU ŞI ROXANA COCOŞ, HALTEROFILII ANULUI 2010
Federaţia Română de Haltere a anunţat topul celor mai buni halterofili în anul 2010, pe primul loc la masculin clasându-se Ninel Miculescu, iar la feminin, Roxana Cocoş. Miculescu a câştigat trei medalii de aur la Campionatul European, iar la Campionatul Mondial a obţinut medalia de argint la total, categoria 69 kg. La feminin, Cocoş are în palmares două medalii de bronz la Campionatul European. Pe locurile 2 şi 3 în topul naţional s-au clasat Andreea Aanei şi Elena Andrieş, respectiv, Valeriu Calancea şi Antoniu Buci.
MONICA IAGĂR, DOCTOR ÎN EDUCAŢIE FIZICĂ ŞI SPORT
Fosta campioană europeană la săritura în înălţime, Monica Iagăr, a obţinut joi, în urma susţinerii tezei de doctorat la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, titlul de doctor în educaţie fizică şi sport. Monica Iagăr a prezentat lucrarea „Elemente de dinamică şi cinematică utilizate în dezvoltarea capacităţii de performanţă a sportivilor specializaţi în săritura în înălţime”, pentru care a primit calificativul foarte bine din partea comisiei de evaluare. La prezentarea lucrării au asistat, printre alţii, Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Violeta Beclea-Szekely, Doina Melinte, Andreea Răducan, Doina Ignat şi Camelia Macoviciuc. La secţiunea studii de caz, Monica Iagăr a prezentat o analiză completă a modului în care ea însăşi efectua săritura în înălţime, monitorizarea fiind făcută de un institut din Germania.