HAGI, SENSIBIL CÂND ESTE VORBA DE COPII
Fostul internaţional român Gheorghe Hagi a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă prilejuită de meciul caritabil dintre o selecţionată a artiştilor şi una a gloriilor fotbalului românesc, că îşi doreşte ca mai mulţi oameni să fie sensibili atunci când vine vorba de îngrijirea copiilor. O selecţionată a artiştilor va întâlni, mâine, de la ora 20.30, pe stadionul “Dinamo”, o reprezentativă a gloriilor fotbalului românesc, într-un meci caritabil ale cărui fonduri vor fi donate Spitalului de Pediatrie “Marie Curie” din Bucureşti. Hagi îşi doreşte ca evenimentul la care participă să strângă cât mai multe fonduri. Fundaţia “Teodora Georgescu”, prin vocea Lianei Stanciu, a ţinut să mulţumească sportivilor şi artiştilor care vor participa la eveniment. Echipa fotbaliştilor îi va avea în componenţă pe Gică Hagi, Balaci, Stoica, Rică Răducanu, Augustin, Orac, Moraru, Andone, Adrian Ilie, Gică Popescu, Belodedici, Rotariu, Selymes, Ganea, Alexa, Dulca, Buia, Petre Marin şi Nicoliţă.
FRF A ANUNŢAT SERIILE CN REZERVAT JUNIORILOR
Federaţia Română de Fotbal a stabilit componenţa celor opt serii ale Campionatului Naţional de Juniori Republicani, A şi B. Formaţiile constănţene au fost repartizate în Seria a II-a, din care fac parte 12 echipe: FC Viitorul Constanţa, CS Metalul Constanţa, FC Farul Constanţa, AFC Săgeata Năvodari, Callatis Mangalia, Oţelul Galaţi, Dunărea Galaţi, LPS Galaţi, CF Brăila, Gloria Buzău, Delta Tulcea şi Unirea Slobozia. Prima etapă va avea loc pe 12 septembrie, după următorul program: Oţelul Galaţi - Callatis Mangalia; Unirea Slobozia - CF Brăila; Metalul Constanţa - Dunărea Galaţi; Delta Tulcea - Săgeata Năvodari; Gloria Buzău - FC Viitorul; FC Farul - LPS Galaţi.
LA MULŢI ANI, HEDWIG GEORGESCU!
Hedwig (Hedi) Georgescu, maestră a sportului, îşi aniversează astăzi ziua de naştere. Născută la 31 august 1943, în Timişoara, fosta mare handbalistă este absolventă a Liceului cu Program Sportiv din Timişoara şi a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, componentă a loturilor naţionale de junioare, tineret şi senioare în perioada 1960-1966, perioadă în care a jucat în Divizia A, cu Liceul 4 Timişoara. În 1966 se căsătoreşte cu Gică Georgescu, fotbalistul Farului, şi se stabileşte la Constanţa ca profesor la CSS 1 şi jucătoare în echipa de fete din Divizia B, “Comerţul”. Are un fiu, Dan, fost rugbist la CS Farul şi Steaua Bucureşti. Ca profesor, Hedwig Georgescu a pregătit şi a fost model pentru generaţii de antrenori şi profesori de educaţie fizică. Cornel Idu, Elena Frîncu, Lucian Cănuţă, Nadire Ibadula, Vasiu Vasile, Lucian Râşniţă, Antonio Bandi sau Sorin Baican sunt doar câteva nume dintre fostele glorii ale handbalului constănţean care au lucrat cu maestra sportului, profesor Hedwig Georgescu. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, parte a proiectului “Să ne amintim de ei”, îi urează un sincer şi respectuos “La Mulţi Ani”, zile frumoase şi multă sănătate.
DIANA BURSUC, CAMPIOANĂ NAŢIONALĂ LA SIMPLU VÂSLE
Lacul Snagov a găzduit la sfârşitul săptămînii trecute Campionatul Naţional de canotaj pentru seniori şi tineret, întrecere în cadrul căreia sportivii constănţeni au urcat de două ori pe podium. Diana Bursuc, campioana mondială de la tineret, a urcat pe prima treaptă a podiumului naţional la simplu vâsle, schimbând astfel medalia de bronz cucerită la ediţia trecută cu cea de aur. În cadrul aceleiaşi probe, dar la masculin, Alin Iacob a ocupat poziţia a treia. Sportivii legitimaţi la CS Farul sunt pregătiţi de Dumitru Răducanu.
PATRU GIMNASTE LA CUPA MONDIALĂ DE LA GENT
Gimnastele Sandra Izbaşa, Ana Porgras (CS Farul), Amelia Racea şi Diana Chelaru vor participa, în zilele de 11 şi 12 septembrie, la a patra etapă a Cupei Mondiale din 2010, care se va desfăşura la Gent. La competiţia din Belgia şi-au anunţat prezenţa peste 200 de gimnaste şi gimnaşti din peste 30 de ţări. Cupa Mondială din Belgia reprezintă un prilej de pregătire pentru sportivele din România în vederea Campionatelor Mondiale de gimnastică care vor avea loc în perioada 16-24 octombrie, la Rotterdam (Olanda).
ROMÂNIA A ÎNVINS SPANIA LA CE DE POLO
Echipa naţională de polo a României a obţinut a doua victorie de la Campionatul European care se desfăşoară în Croaţia, după ce a învins vicecampioana mondială Spania, cu 11-10 (2-1, 3-2, 3-5, 3-2), în Grupa A. Golurile echipei noastre au fost marcate de Matei şi Georgescu - câte 3, Ghiban şi C. Radu - câte 2 şi Negrean - unul. În prima partidă jucată la Zagreb, România trecuse de Turcia, cu 12-6. Următorul meci al României va avea loc mâine, de la ora 19.00, în compania reprezentativei ţării gazdă, Croaţia.
HĂNESCU, PE LOCUL 54 ÎN CLASAMENTUL ATP
Tenismanul Victor Hănescu se menţine pe locul 54, cu 870 de puncte, în clasamentul ATP, dat publicităţii ieri, înaintea ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open. Între primii 200 de jucători din lume se află şi Adrian Ungur, care a coborât cinci poziţii, pe 127, cu 422p şi Victor Crivoi, care a urcat 30 de locuri, până pe 171, cu 282p. În fruntea clasamentului de simplu se află în continuare spaniolul Rafael Nadal, cu 10.745p, urmat de elveţianul Roger Federer (7.215p) şi sârbul Novak Djokovic (6.665p).
PATRU ROMÂNCE PE TABLOUL DE DUBLU LA US OPEN
Patru jucătoare de tenis din România sunt angrenate în lupta ce se va da la US Open pe tabloul de dublu. Perechea Monica Niculescu / Shahar Peer (România / Israel), cap de serie nr. 13, va întâlni, în runda inaugurală, cuplul Michaella Krajicek / Marie-Eve Pelletier (Olanda / Canada). Perechea Sorana Cîrstea / Lucie Safarova (România / Cehia) va juca, în primul tur, împotriva cuplului Kirsten Flipkens / Jasmin Woehr (Belgia / Germania). Alexandra Dulgheru şi Magdalena Rybarikova (Slovacia) vor întâlni, în runda inaugurală, cuplul spaniol Nuria Llagostera Vives / Maria Jose Martinez Sanchez, cap de serie nr. 3. Perechea Edina Gallovits / Klaudia Jans (România / Polonia) va juca, în primul tur, împotriva cuplului Natalie Grandin / Abigail Spears (Africa de Sud / SUA).
TURNEUL INTERNAŢIONAL TID 2010
Turneul Internaţional Dunărea (TID) 2010, cea mai lungă competiţie de kaiac-canoe şi canotaj, se va încheia pe 9 septembrie în oraşul Sf. Gheorghe, din judeţul Tulcea. TID este cel mai lung turneu anual internaţional de kaiac-canoe şi canotaj din lume şi este organizat pe fluviul Dunărea, lungimea traseului având 2.516 km. Startul competiţiei s-a dat, conform tradiţiei, în localitatea Ingolstadt (Germania), iar punctul final va fi pe teritoriul României, în dreptul oraşului Sf. Gheorghe. La competiţie participă sportivi din ţările străbătute de acest fluviu, precum şi din Franţa, Italia, Anglia, Danemarca, Israel, Australia, Japonia, Chile şi SUA. Conform regulamentului, sportivii care participă la această competiţie trebuie să-şi transporte tot echipamentul în propriile ambarcaţiuni. În prima zi de pe teritoriul României, sportivii au parcurs distanţa de 46 km, din dreptul oraşului Călăraşi până în localitatea Dunăreni (judeţul Constanţa), iar în cea de-a doua (35 km), între Dunăreni şi Seimeni. Astăzi, traseul este stabilit între Seimeni şi Hîrşova, iar mâine între Hîrşova şi Stăncuţa (judeţul Brăila). Ultima etapă va avea loc pe 8 septembrie, între Sf. Gheorghe şi Insula Sacalin.