Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 06 Iulie 2010 / 00:00 719 accesări

TECĂU A URCAT ŞASE POZIŢII LA DUBLU

După ce a jucat finala probei de dublu de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, Horia Tecău a făcut un salt de şase locuri în clasamentul ATP de dublu. Astfel, constănţeanul în vârstă de 25 de ani a urcat pe poziţia a 26-a, cea mai bună clasare din cariera sa, cu 2.964 de puncte. În plus, Tecău a ajuns, împreună cu suedezul Robert Lindstedt, pe locul 9 în ierarhia echipelor de dublu, cu 1.835 de puncte, după un salt de 11 poziţii, şi se află la un singur pas de primele opt locuri, care asigură prezenţa la Mastersul de la Londra. Ieri, la revenirea în ţară, Tecău a declarat că de acum înainte se gândeşte serios să evolueze şi în proba de simplu. „O să văd în perioada următoare cum aş putea să-mi aranjez programul”, a spus Tecău. Sportivul constănţean va avea câteva zile de pauză, iar apoi va pleca la un turneu în Suedia. „Urmează câteva zile de vacanţă la Constanţa, pe care le voi petrece alături de familie şi prieteni, iar sâmbătă voi pleca în Suedia pentru un turneu în oraşul natal al lui Lindstedt. Acolo vom avea familia sa şi suporterii alături de noi şi sperăm să continuăm cu rezultatele bune”, a adăugat Tecău. La Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” din Bucureşti, Tecău a fost întâmpinat de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, care i-a oferit un trofeu pe care scria titlu de excelenţă. „Acest trofeu l-a primit şi Andrei Pavel şi m-am gândit că Horia îl merită din plin. Mă simt onorată şi foarte emoţionată că pot să-i ofer acest trofeu. M-aş bucura să pot oferi în fiecare săptămână astfel de trofee pentru asemenea rezultate”, a afirmat Dragomir.

ÎNCĂ O MEDALIE DE BRONZ PENTRU CONSTĂNŢENI LA CN DE SCRIMĂ

După 12 zile de competiţie, Campionatul Naţional de scrimă pentru copii s-a încheiat duminică, la Constanţa. Sportivii constănţeni au urcat pe podium şi în cadrul ultimei probe, cea de sabie, unde Raluca Văcăraşu s-a clasat pe poziţia a treia la categoria 10-11 ani. Medalia cucerită de sportiva pregătită de Sebastian Bezem se adaugă celor două medalii de bronz cucerite de sportivii constănţeni la floretă, şi celei de argint, obţinută în proba de spadă. Ceilalţi medaliaţii la CN sunt Alexandru Stan (CS Farul), care a obţinut medalia de bronz la individual floretă, la categoria 10-11 ani, şi Florian Florea, Daniel Zelenschi, Ştefan Epure şi Mircea Nichită (toţi CSS 1 Constanţa), medaliaţi cu bronz în proba pe echipe floretă, categoria 12-13 ani. Argintul la spadă a fost obţinut de Florian Florea. Aproape de podium a fost şi echipa de la spadă, unde Nistor Gleb, Cătălin Pluteanu, Alexandru Antonescu şi Tudor Limona (toţi CS Farul) au ocupat poziţia a şasea. Sportivii sunt pregătiţi de Mihaela Ion, Monica Marinescu, Sebastian Bezem şi Ion Niţulescu.

PATRU HALTEROFILI LA CN DE JUNIORI

Astăzi, la Galaţi, se dă startul etapei finale a Campionatului Naţional de haltere pentru juniori II. Patru sportivii constănţeni vor participa la această competiţie. Mariana Dumitrache, Marius Braşoveanu, Elin Mansur şi Sali Hasan speră să urce pe podium în cadrul întrecerii. Sportivii sunt pregătiţi de Ion Filip.

TRAGEREA LA SORŢI A GRUPELOR CM DE HANDBAL MASCULIN DIN 2011

Echipa naţionala de handbal masculin a României se va afla în a patra urnă valorică la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului Mondial din 2011, alături de reprezentativele Ungariei, Tunisiei şi Slovaciei. Forul internaţional de handbal (IHF) a prezentat componenţa urnelor în ordinea inversă a valorii, astfel încât campioana mondială Franţa şi primele clasate la CE din 2010, Croaţia, Islanda şi Polonia, se află în urna a cincea, iar cele mai slab cotate echipe, în prima urnă. Din urna a şasea face parte ţara gazdă. Componenţa urnelor, conform anunţului IHF, este următoarea - Urna 5: Franţa, Croaţia, Islanda, Polonia; Urna 6: Danemarca, Spania, Suedia, Norvegia; Urna 4: Serbia, Austria, Germania, Coreea de Sud; Urna 3 (a patra valorică): Ungaria, Tunisia, ROMÂNIA, Slovacia; Urna 2: Egipt, Argentina, Algeria, Brazilia; Urna 1: Chile, Bahrain, Japonia şi Australia. Procedura tragerii la sorţi, programată vineri, 9 iulie, la Goteborg (Suedia), de la ora 19.15, este una specială. Astfel, echipele din urna 1 vor fi trase la sorţi în Grupele A-D, pe ultima linie (a 6-a), vor urma echipele din urna 2, pe linia a 5-a, apoi cele din urna 3 (linia 4), 4 (3) şi 5 (1). Ţara organizatoare, Suedia, îşi va alege apoi grupa din care doreşte să facă parte, după care vor fi trase la sorţi echipele din urna 6, pe linia 2. CM din 2011 se va desfăşura între 13 şi 30 ianuarie, în Suedia, oraşele gazdă fiind Malmo, Lund, Kristianstad, Goteborg, Skovde, Jonkoping, Linkoping şi Norrkoping.

“STEJARII“ AR PUTEA JUCA ÎN TURNEUL CELOR 6 NAŢIUNI

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat că România ar putea evolua în anii următori în Turneul celor 6 Naţiuni pentru că sistemul competiţional va suferi modificări. „Eu cred că România este a şasea naţiune şi cred că în curând vom ajunge în Turneul celor 6 naţiuni, pentru că va fi play-out, deci una va urca şi alta va ieşi“, a spus Petrache.

AUR PENTRU ROMÂNIA LA CE DE LUPTE PENTRU JUNIORI

Delegaţia României la CE de lupte pentru juniori de la Samokov (Bulgaria) s-a întors acasă cu o medalie de aur, cucerită de Alexandra Mihaela Munteanu în limitele categoriei 51 kg. Fetele au avut cea mai bună evoluţie, reuşind să mai obţină şi două locuri 5, prin Larisa Grigore (48 kg) şi Beatrice Oancea (67 kg). În clasamentul pe naţiuni, în funcţie de punctele acumulate, România s-a clasat pe locul 8 în competiţia feminină, pe locul 16 la stilul liber şi pe locul 19 la greco-romane.

BOXERII JUNIORI AU CÂŞTIGAT DOUĂ MEDALII DE BRONZ LA CE

Delegaţia României s-a întors de la Campionatele Europene de box pentru juniori, de la Lvov (Ucraina), cu două medalii de bronz, cucerite de David Rizoiu şi James Damian Chereji. David Rizoiu a urcat pe podium la categoria 52 kg, după ce i-a învins pe Christopher Nevin (Irlanda), cu 3-1, şi pe Taron Soghomonyan (Armenia), cu 4-1. El a pierdut în semifinale în faţa rusului Kamil Ahmedov, scor 0-4. James Damian Chereji (57 kg) a trecut de Dimitri Enroth (Finlanda), cu 2-0, şi de Kazimierz Legowski (Polonia), cu 5-3, apoi a cedat, în semifinale, în duelul cu Illya Polovynka (Ucraina), scor 2-5. Sportivii români au fost însoţiţi la Lvov de antrenorul coordonator Relu Auraş şi de secunzii Robert Băiatu şi Gheorghe Simion.

DULGHERU A AVANSAT O POZIŢIE ÎN IERARHIA WTA

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru a urcat un loc în clasamentul mondial WTA, fiind acum pe poziţia a 30-a, cu 1.945 de puncte, în timp ce Sorana Cîrstea a coborât 14 poziţii, ocupând locul 69, cu 988p. În Top 100 WTA mai figurează o sportivă din România, Edina Gallovits, pe locul 83, cu 806p, în urcare şapte poziţii. Constănţeanca Simona Halep a urcat două poziţii, fiind pe locul 111, cu 616p, Monica Niculescu a ajuns pe 112 de pe 137, cu 439p, iar Raluca Ioana Olaru a coborât cinci locuri, până pe 119, cu 558p. În ierarhia de dublu, Niculescu a coborât pe 28, cu 2.910p, Gallovits a coborât trei poziţii, pe 76, cu 1.043p, Cîrstea a coborât de pe 74 pe 77, cu 1.021p, iar Olaru a ajuns pe 86, de pe 87, cu 920p. Primele trei locuri în clasamentul probei de simplu al WTA sunt ocupate de următoarele jucătoare: 1. Serena Williams (SUA) 8.475p, 2. Jelena Jankovic (Serbia) 5.900p, 3. Caroline Wozniacki (Danemarca) 5.630p.

CÎRSTEA ŞI DULGHERU, ÎN SFERTURI LA DUBLU, LA BUDAPESTA

Perechea Sorana Cîrstea / Anabel Medina Garrigues (România / Spania), cap de serie nr. 1, a învins, ieri, cu 6-2, 7-5, cuplul Alize Cornet / Yvonne Meusburger (Franţa / Austria) şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Budapesta, dotat cu premii totale de 220.000 de dolari. Cîrstea şi Garrigues vor întâlni în sferturi cuplul Sandra Klemenschits / Andreja Klejpaci (Austria / Slovenia), care a eliminat, cu 7-5, 6-0, perechea Jelena Tosici Kostanici / Agnes Szatmari (Croaţia / România). Primele două favorite ale turneului de simplu de la Budapesta, rusoaica Alisa Kleibanova şi românca Alexandra Dulgheru, au făcut pereche în competiţia de dublu şi au reuşit şi ele să se califice, tot ieri, în sferturi. Dulgheru şi Kleibanova, cap de serie nr. 3 la dublu, au câştigat, cu 2-6, 7-6 (4), 10-5, în faţa perechii Maria Fernanda Alves / Maria Irigoyen (Brazilia / Argentina). Dulgheru şi Kleibanova vor înfrunta în sferturi dublul câştigător din partida Klaudia Halasz / Luca Pump (Ungaria) - Victorija Golubici / Blanka Szavay (Elveţia / Ungaria). Cîrstea, Garrigues, Dulgheru şi Kleibanova vor primi un cec în valoare totală de 1.650 de dolari şi 70 de puncte WTA. La simplu, Cîrstea, locul 69 WTA, va evolua, azi, în primul tur, împotriva sportivei cehe Zuzana Ondraskova, 154 WTA, care a învins-o, ieri, cu 6-1, 6-4, pe Liana Ungur, locul 203 WTA, în ultimul tur al calificărilor pe tabloul principal. Şi Alexandra Dulgheru, locul 30 WTA şi a doua favorită a turneului, va evolua astăzi, împotriva sportivei cehe Sandra Zahlavova, locul 85 WTA.

HĂNESCU A URCAT UN LOC ÎN CLASAMENTUL ATP

La simplu, Victor Hănescu a urcat o poziţie în clasamentul ATP, aflându-se pe 37, cu 1.070 puncte, Adrian Ungur a coborât două locuri, până pe 148, cu 364p, iar Victor Crivoi a căzut 13 locuri, pe 181, cu 258p. Primele trei locuri în clasamentul ATP de simplu sunt ocupate de următorii jucători: 1. Rafael Nadal (Spania) 10.745p, 2. Novak Djokovic (Serbia) 6.905p, 3. Roger Federer (Elveţia) 6.885p.

UNGUR, ÎN TURUL SECUND LA SAN BENEDETTO

Tenismanul Adrian Ungur, cap de serie nr. 5, s-a calificat, ieri, în turul secund al turneului challenger de la San Benedetto (Italia), dotat cu premii în valoare totală de 30.000 de euro. Ungur l-a învins, în runda inaugurală, cu 6-4, 6-4, pe argentinianul Martin Vassallo Arguello. În turul al doilea, Ungur îl va întâlni pe italianul Flavio Cipolla.



12