Viitorul a urcat pe locul secund în Liga a III-a la fotbal
Ieri, pe terenul din Popeşti-Leordeni, a avut loc restanţa dintre CS Viscofil şi Viitorul Constanţa, din prima etapă a Ligii a III-a la fotbal. Constănţenii s-au impus cu 2-0, prin golurile marcate de Răvoiu (10) şi Olteanu (28). Au evoluat pentru Viitorul (antrenor Iancu Guda): C. Popa - Militaru, Răvoiu, I. Posteucă, Rusu - I. Florea, Crişan, I. Olteanu (83 Banoti) - R. Lupu (61 S. Guda), Stanciu (86 Chirilă), Chiţu (67 Nicolescu). În clasament conduce ACS Berceni, cu 12p, urmată de Viitorul, cu 10p, şi Unirea Slobozia, cu 9p.
Nicoleta Grasu a fost nominalizată la titlul „Atleta europeană a anului 2009”
Sportiva română Nicoleta Grasu, care participă la proba de aruncarea discului, a fost nominalizată la titlul de cea mai bună atletă europeană a anului 2009, alături de alte 22 de atlete de pe continentul european. Nicoleta Grasu şi-a trecut în palmares în anul 2009 o medalie de bronz la Campionatele Mondiale din Berlin, cu o aruncare de 65,20 de metri, aceasta fiind cea mai bună performanţă a sezonului pînă acum. Pe lista celor mai bune atlete din Europa se mai află nume importante din atletism precum Elena Isinbaieva (Rusia, săritura în înălţime), Tatiana Lebedeva (Rusia, săritura în lungime), Emily Freeman (Marea Britanie, 800 de metri) sau Antonina Krivoşapka (Rusia, 400 de metri). La băieţi au fost făcute 20 de nominalizări, dar printre sportivi nu se află niciun român. Clasamentul va fi stabilit în urma unui vot organizat pe site-ul EAA pînă pe 27 septembrie, care va fi împărţit în secţiunile „vot pentru specialiştii federaţiei”, „vot pentru public” şi „vot pentru mass-media”. Votanţii din public care vor ghici ordinea corectă a primilor 5 sportivi din clasamentul final vor avea şansa să cîştige o excursie de 3 zile la Barcelona, în timpul Campionatului European. Premiile vor fi acordate la data de 17 octombrie. Acest premiu a fost instituit în anul 1993, iar de atunci doar o singură sportivă din România a reuşit să cîştige distincţia, în anul 1999, atleta Gabriela Szabo. La ediţia trecută s-au impus Elena Isinbaieva (Rusia) şi Andreas Thorkildsen (Norvegia, aruncarea suliţei).
Hănescu şi Crivoi au urcat în clasamentul ATP
Tenismanii Victor Hănescu şi Victor Crivoi, eliminaţi încă din primul tur la US Open, au urcat cîte o poziţie în ierarhia ATP, primul pînă pe locul 28 (1.286 de puncte), iar Crivoi pe locul 95 (600 de puncte). La dublu, cel mai bine clasat jucător român este Horia Tecău, pe locul 55, mai sus trei poziţii decît ierarhia precedentă, el fiind urmat de Andrei Pavel pe locul 121, în urcare 16 poziţii. Cei patru jucători români vor face parte din echipa de Cupa Davis, care la sfârşitul acestei săptîmâni va întîlni Suedia la Helsingborg, în barajul pentru rămînerea în Grupa Mondială. Din echipa gazdă fac parte Robin Soderling, sferfinalist la US Open, numărul 11 ATP şi Andreas Vinciguerra, numărul 272 ATP, ambii urmînd să joace la simplu. La dublu, suedezii stau chiar mai bine, Simon Aspelin este pe locul 19, iar Robert Lindstedt pe 22.
Partide amicale pentru naţionala de tineret a României
Naţionala de handbal masculin tineret a României va susţine la finalul săptămînii, la Sighişoara, trei partide de verificare cu reprezentativa de seniori a Republicii Moldova. “Am profitat de faptul că s-a reunit echipa de seniori a României şi, avînd în vedere că Liga Naţională este întreruptă, am organizat această acţiune şi la nivelul reprezentativei de tineret“, a declarat directorul tehnic al naţionalei României, Gheorghe Goran. Partidele România-Moldova se vor juca la Sighişoara după următorul program: vineri, de la ora 18.00, sîmbătă, de la ora 17.00, iar duminică, de la ora 10.30. În ce priveşte naţionala de seniori a României, aceasta va întîlni, sîmbătă, la Oradea, de la ora 15.00, reprezentativa similară a Ungariei, într-o partidă ce se va disputa în memoria handbalistului Marian Cozma.
Arbitri străini la derby-urile din Liga I
Partidele Dinamo Bucureşti - Unirea Urziceni şi FC Vaslui - FC Timişoara, programate în etapa a VII-a a Ligii I la fotbal, vor fi conduse de arbitri străini, a anunţat preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram. Meciul Dinamo - Unirea, programat duminică de la ora 21.30, va fi arbitrat de o brigadă din Germania. Jocul Vaslui - Timişoara, care va avea loc tot duminică, dar de la ora 20.00, va fi condus de o brigadă din Austria.
Andrei Pavel se va retrage din activitate într-un meci cu Goran Ivanisevici
Tensimenul Andrei Pavel va juca ultimul său meci din carieră împotriva croatului Goran Ivanisevici, la BCR Open România. Un alt meci demonstrativ al turneului va fi la dublu, între perechile Yannick Noah-Mansour Bahrami şi Andrei Pavel-Ilie Năstase, meciul fiind programat joi 24 septembrie. Turneul BCR Open România, dotat cu premii în valoare totală de 450.000 de euro, va avea loc în perioada 19-27 septembrie.
Petru-Alexandru Luncanu a primit un wild-card pentru BCR Open România
Jucătorul Petru-Alexandru Luncanu, locul 328 ATP, a primit din partea organizatorilor BCR Open România un wild-card pentru a participa la competiţia bucureşteană. Bogdan Enoiu, membru în comitetul de organizare, a menţionat că jucătorul francez Gilles Simon, dublu cîştigător al competiţiei, nu va participa la turneu din cauza unei accidentări. „Simon avea rezervat un wild-card din partea noastră, însă după ce s-a retras din echipa Franţei de Cupa Davis, a anunţat că nu mai poate participa la turneul pe care l-a cîştigat în ultimii doi ani, astfel că trofeul de cristal Ţiriac-Năstase va rămîne la Bucureşti, pentru că doar tenismanul care cîştigă de trei ori consecutiv turneul poate păstra definitiv cupa”, a spus Enoiu. Celelalte două wild-carduri vor fi acordate vineri.
Adversarele României în Liga Mondială la polo
Naţionala de polo a României va debuta pe 17 noiembrie în grupa a treia a Ligii Mondiale, în care va avea ca adversare finalistele Campionatului Mondial de la Roma, Serbia şi Spania, dar şi debutanta Turcia. Forul internaţional de profil a acceptat intrarea în competiţie a Turciei, care va fi a 11-a echipă în preliminariile Ligii Mondiale, după ce a cîştigat recent Campionatul European (Divizia B). Celelalte etape se vor desfăşura pe 8 decembrie, 26 ianuarie 2010, 23 februarie, 16 martie, 20 aprilie. Componenţa celorlalte grupe: Grupa 1: Muntenegru, Italia, Germania şi Franţa; Grupa 2: Croaţia, Grecia şi Rusia. Meciurile se vor juca tur-retur, iar la turneul final vor participa cîştigătoarele celor trei grupe, plus echipa ţării organizatoare. Turneul final va avea loc între 12 şi 18 iulie 2010, locaţia nefiind încă stabilită.