Echipa feminină de spadă a României, campioană europeană
Echipa feminină de spadă a României a cîştigat medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă de la Plovdiv, după ce a învins, în finala, Polonia, cu 36-34. Reprezentativa României, alcătuită din Ana Maria Brînză, Anca Măroiu, Iuliana Măceşanu şi Simona Alexandru, a ajuns în finala europeană după ce a eliminat Rusia (45-31) şi Germania (43-38). Victoria fetelor vine după ce, vineri, echipa masculină de sabie a cucerit argintul, graţie evoluţiei sabrerilor Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Cosmin Hănceanu şi Alexandru Şireteanu.
Atletul Adrian Dăianu, locul 10 în proba de triplusalt la CE de tineret
Cotat cu şanse la un loc fruntaş în proba de triplusalt de la Campionatele Europene de atletism pentru tineret, desfăşurate la finalul săptămînii trecute, la Kaunas, în Lituania, Adrian Dăianu (sportiv cu dublă legitimare CS Farul - Dinamo Bucureşti) nu a confirmat aşteptările. Dăianu s-a descurcat bine în calificările de sîmbătă, obţinînd biletele pentru finală cu a cincea performanţă, 16,36 m. Ieri, în ultimul act al întrecerii, Dăianu a avut însă o prestaţie modestă, nereuşind să intre în partea a doua a concursului. El s-a clasat doar pe locul 10, cu 16,09 m, la peste un metru de cîştigătorul întrecerii, italianul Daniele Greco. Palmaresul delegaţiei tricolore s-a îmbogăţit ieri cu o medalie de aur, Ancuţa Bobocel terminînd pe primul loc în finala probei de 3.000 m obstacole. Prima medalie a delegaţiei României a fost cîştigată, vineri, de constănţeanca Cristina Bujin, argint în proba de triplusalt, cu o performanţă de 14,26 m.
Hănescu a pierdut ambele finale din turneul de la Stuttgart
Victor Hănescu, cap de serie nr. 4, a pierdut, ieri, finala turneului de la Stuttgart (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 450.000 de euro. Românul, aflat la cea mai bună performanţă în acest sezon, a fost învins, în ultimul act, cu scorul de 1-6, 6-3, 6-4, de francezul Jeremy Chardy. Pentru performanţa reuşită la Stuttgart, Hănescu va primi 150 de puncte ATP şi un cec în valoare de 37.700 de euro, în timp ce Chardy ((22 de ani)) va încasa 71.700 de euro şi 250 de puncte ATP. Tenismanul român, clasat pe locul al 33-lea în clasamentul ATP, are un singur succes în întreaga sa carieră, la Gstaad (Elveţia), în 2008. De asemenea, el mai are o finală pierdută în 2007, la Bucureşti. Din păcate, Hănescu a cedat şi în finala de dublu, unde a ajuns în ultimul act alături de constănţeanul Horia Tecău. Cei doi au pierdut în faţa cuplului format din Frantisek Cermak (Cehia) şi Michal Mertinak (Slovacia), cap de serie nr. 4, în două seturi 5-7, 4-6. Tenismenii români vor încasa pentru participarea în ultimul act al turneului un cec în valoare de 11.450 de euro şi 150 de puncte ATP.
Crivoi, pe tabloul principal la Hamburg
Victor Crivoi a acces, duminică, pe tabloul principal al turneului de la Hamburg (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 1.115.000 de euro. Crivoi l-a învins, în ultimul tur al calificărilor, cu 6-0, 7-5, pe germanul Dominik Meffert şi va juca, în runda inaugurală, cu un alt german, Daniel Brands, beneficiar al unui wild-card. Tot la Hamburg, Victor Hănescu, cap de serie nr. 11, a fost acceptat direct în turul secund, acolo unde îl va întîlni pe învingătorul meciului dintre germanul Kevin Krawietz, beneficiar al unui wild-card, şi cehul Jan Hernych.
Adversarele handbalistelor tricolore la Cupa Mondială
Naţionala de handbal feminin a României va juca în Grupa I la Cupa Mondială de la Aarhus, împotriva echipei gazdă Danemarca, a campioanei mondiale Rusia şi a Suediei. Cupa Mondială se va desfăşura în perioada 22-27 septembrie, formatul competiţiei incluzând două grupe, în Grupa a II-a urmînd să evolueze Franţa, Norvegia, Ungaria şi Germania. Programul meciurilor echipei noastre este următorul - 22 septembrie: Danemarca - România; 23 septembrie: Rusia - România; 24 septembrie: România - Suedia. Pe 26 septembrie vor avea loc semifinalele, iar pe 27 septembrie se vor disputa finalele. Cupa Mondială din 2008 a fost cîştigată de Norvegia, care a învins, cu 30-18, în finală, Danemarca. Echipa României a ratat calificarea în semifinale.
Poloiştii români debutează astăzi la CM
La Campionatele Mondiale de nataţie de la Roma, care au început săptămîna trecută, astăzi debutează turneul masculin de polo. Selecţionata României face parte din Grupa D, în care va întîlni Macedonia (astăzi, ora 20.40), Italia (miercuri, ora 22.00) şi SUA (vineri, ora 13.10). Iată şi componenţa celorlalte grupe - Grupa A: Ungaria, Germania, Canada, Africa De Sud; Grupa B: Muntenegru, Croaţia, China, Brazilia; Grupa C: Serbia, Spania, Australia, Kazahstan. Cîştigătoarele celor patru grupe se califică direct în sferturile de finală, în timp ce ocupantele locurilor 2 şi 3 joacă între ele pentru desemnarea altor patru sfertfinaliste, după cum urmează: 2A - 3B; 2B - 3A; 2C - 3D; 2D - 3C. România face parte din cea mai echilibrată şi mai puternică grupă, alături de Italia, multiplă medaliată la marile competiţii şi... ţară gazdă, SUA, vicecampioană olimpică en titre, şi Macedonia, o echipă care vine din spaţiul iugoslav. Obiectivul echipei noastre este o clasare în primele două locuri din grupă şi ocuparea unei poziţii în primele opt, în ierarhia finală. Antrenorii Istvan Kovacs şi Ladislau Balanovse vor baza pe următorul lot: Mihai Drăguşin şi Dragoş Stoenescu - portari; Cosmin Radu, Andrei Buşilă, Tiberiu Negrean, Ramiro Georgescu, Gheorghe Dunca, Kalman Kadar, Nicolae Diaconu, Alexandru Matei, Eduard Andrei, Andrei Iosep şi Alexandru Ghiban.