Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 15 Iulie 2009 / 00:00 702 accesări

Start în Cupa României la fotbal, faza naţională

Sezonul fotbalistic 2009-2010 începe la mijlocul acestei săptămîni, miercuri şi joi, cînd de la ora 17.30 vor avea loc meciurile contînd pentru primul tur al Cupei României, faza naţională. La acest tur participă cîştigătoarele fazelor pe judeţ, în care au jucat echipele din ligile inferioare, şi formaţiile din Liga a III-a, cu excepţia primelor două clasate din fiecare serie, care intră în competiţie începînd cu turul următor. Programul primului tur cuprinde 70 de partide, însă multe nu se vor disputa, pentru că unele echipe s-au desfiinţat. Este şi cazul întîlnirii CS Năvodari - Viitorul Însurăţei, echipa oaspete calificîndu-se mai departe fără joc. Celelalte formaţii din judeţ vor evolua după următorul program: Municipal Constanţa - Portul Constanţa (teren ITC); CSM Medgidia - Callatis Mangalia (Stadion “Central”); CS Eforie - FC Farul II Constanţa (teren Eforie). Viitorul Constanţa, grupare care a fuzionat cu CSO Ovidiu şi va juca în Liga a III-a din campionatul viitor, va susţine primul meci oficial pe 29 iulie, în turul al doilea al Cupei României.

Record naţional de junioare I pentru Andreea Ogrăzeanu

Sprintera Andreea Ogrăzeanu, sportivă legitimată la CSS Alexandria - CS Farul Constanţa a stabilit un nou record naţional de junioare I pe distanţa de 200 m. Ogrăzeanu s-a impus în cursa de la Patras (Grecia), cu timpul de 23,29 secunde, precedentul record fiind de 23,34sec. Cu acest timp, Ogrăzeanu a îndeplinit baremul pentru Campionatul Mondial rezervat junioarelor I, care va avea loc în luna august, la Berlin. În cursa de 100 m, desfăşurată la acelaşi concurs, Ogrăzeanu a încheiat pe poziţia secundă, cu timpul de 11,46sec.

Hănescu şi Tecău, în sferturile probei de dublu la Stuttgart

Dublul format din Victor Hănescu şi Horia Tecău s-a calificat, ieri, în sferturile turneului de la Stuttgart, după ce a trecut, în primul tur, cu 6-2, 4-6, 14-12, de perechea formată din cehii Lukas Dlouhy şi David Skoch, cap de serie nr. 3. Hănescu şi Tecău vor juca în sferturi cu învingătorii din meciul Pablo Andujar / Daniel Munoz De la Nava (Spania) - Andreas Beck / Nikolai Davidenko (Germania / Rusia). Tenismenii români au primit pentru accederea în sferturi 45 de puncte ATP şi un cec în valoare de 3.440 de euro.

Hănescu, al treilea jucător român care cîştigă peste două milioane de dolari din tenis

Victor Hănescu a devenit, în urma calificării în turul secund al turneului de la Stuttgart, dotat cu premii în valoare totală de 450.000 de euro, al treilea jucător român după Ilie Năstase şi Andrei Pavel care a cîştigat peste două milioane de dolari în carieră numai din premii. Hănescu cîştigase înaintea turneului de la Stuttgart 1,996 milioane de dolari, iar în urma victoriei obţinute în primul tur, împotriva germanului Dominik Meffert, a obţinut 8.950 de dolari, ajungînd astfel la un total de 2,004 milioane de dolari. Hănescu este foarte aproape de primul lider al clasamentului ATP, Ilie Năstase, care a obţinut în carieră 2,076 milioane de dolari. Liderul incontestabil al tenismenilor români, din punct de vedere al banilor obţinuţi în carieră, rămîne constănţeanul Andrei Pavel, cu 5,13 milioane de dolari. Adrian Voinea a acumulat în carieră 1,836 milioane de dolari, el ocupînd poziţia a patra. Locul cinci în acest top este ocupat de Răzvan Sabău, însă el este la mare distanţă de Voinea, cu cei 688.000 de dolari încasaţi în carieră. Coechipierul lui Hănescu din echipa de Cupa Davis a României, Victor Crivoi, numărul 85 ATP, a cîştigat peste 310.000 de dolari pînă în prezent. În ierarhia feminină a cîştigurilor din tenis, primul loc îl ocupă Irina Spîrlea, care a “adunat” 2,6 milioane de dolari în carieră, în timp ce Ruxandra Dragomir, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, este clasată pe poziţia a doua, cu 1,8 milioane de dolari, iar Virginia Ruzici a treia, cu 1,2 milioane de dolari.

Monica Niculescu, în turul secund la Praga

Monica Niculescu s-a calificat, ieri, în turul al doilea al turneului de tenis de la Praga, dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Niculescu a trecut în primul tur de britanica Katie O’Brien, cu 6-3, 6-2. Pentru calificarea în turul secund, Niculescu va primi un cec în valoare de 2.950 de dolari şi 30 de puncte WTA. În turul secund, Niculescu va întîlni cîştigătoarea disputei dintre Karolina Pliskove şi Iveta Benesova (cap de serie nr 3), ambele din Cehia. În schimb, Raluca Ioana Olaru a ratat calificarea în turul secund al turneului, după ce a pierdut în runda inaugurală în faţa jucătoarei Kristina Barrois (Germania), care s-a impus, la capătul unui meci care a durat două ore şi 39 de minute, cu 5-7, 6-1, 7-5. Pentru participarea în primul tur al competiţiei, Olaru va încasa un cec în valoare de 1.725 de dolari şi va primi un punct WTA. Olaru participă şi în proba de dublu a turneului de la Praga, unde face pereche cu Shahar Peer, din Israel. În prima rundă, ele vor întîlni dublul format din Magdalena Rybarikova (Slovacia) şi Renata Voracova (Cehia).

Gallovits a ratat calificarea în turul secund la Palermo

Jucătoarea de tenis Edina Gallovits, a ratat, ieri, calificarea în turul al doilea al turneului de la Palermo (Italia), dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Gallovits a fost învinsă, în primul tur, cu 6-4, 7-5, de italianca Tathiana Garbin. Pentru participarea la turneul italian, Gallovits a primit un punct WTA şi 1.725 de euro.

Poloiştii români vizează locurile 1-8 la CM

Preşedintele Federaţiei Române de Polo, Anatol Grinţescu, a declarat că obiectivul echipei naţionale la Campionatul Mondial de la Roma este clasarea pe unul din locurile 1-8. „Toate meciurile vor fi grele, încă din faza grupelor, dar sperăm la o clasare în primele două locuri şi apoi jocuri bune mai departe, astfel încît să putem ajunge în primele opt echipe”, a spus Grinţescu. Componenţa lotului antrenat de Istvan Kovacs şi Ladislau Balanov, care va face deplasarea la CM de la Roma, este următoarea: Mihai Drăguşin şi Dragoş Stoenescu - portari; Cosmin Radu, Andrei Buşilă, Tiberiu Negrean, Ramiro Georgescu, Gheorghe Dunca, Kalman Kadar, Nicolae Diaconu, Alexandru Matei, Eduard Andrei, Andrei Iosep şi Alexandru Ghiban - jucători de cîmp. România va juca în grupa D, cu Macedonia (20 iulie), Italia (22 iulie) şi Statele Unite ale Americii (24 iulie).

Noua Sală Polivalentă clujeană, de două ori mai scumpă decît stadionul!

Sala Polivalentă din Cluj, cu o capacitate de 7.000 de locuri, care va fi construită lîngă viitorul stadion, va costa de cel puţin două ori mai mult decît arena destinată fotbalului, preţul total al investiţiilor fiind estimat la 269 de milioane de lei. Noul stadion clujean va avea o capacitate de 29.648 locuri, plus 948 de locuri în loje, în prezent nefiind luată o decizie în privinţa păstrării denumirii fostei arene “Ion Moina”. Viitoarea Sală Polivalentă va putea găzdui concerte, seminarii, conferinţe, dar şi competiţii la nivel intern şi european de sporturi de echipă, arte marţiale, hochei pe gheaţă, patinaj, fotbal, scrimă, box sau tenis. Estimată a fi dată în folosinţă în aproximativ trei ani, noua sală polivalentă clujeană ar deveni cea mai mare din România, depăşind Polivalenta din Bucureşti, a cărei capacitate este de 5.000 de locuri. De asemenea, Clujul ar deveni singurul oraş din ţară cu două săli funcţionale de capacitate, pe lîngă noua Polivalentă existînd de peste 45 de ani şi Sala “Horia Demian” (capacitate 2.525 de locuri). Cele două construcţii de anvergură vor face parte dintr-un complex sportiv, care va mai include un turn de servicii, de 20 de etaje, pentru construcţia căruia este nevoie de încă 143,2 milioane de lei şi care va fi realizat printr-un parteneriat public-privat.



12