Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 26 Mai 2009 / 00:00 859 accesări

Tir cu arcul la Eforie

Primăria Eforie şi Clubul Sportiv “Aikido” Eforie organizează la sfîrşitul acestei săptămîni cea de-a doua ediţie a Cupei Eforie la tir cu arcul, competiţie ce se derulează sub egida Federaţiei Române de Tir cu Arcul. Cupa Eforie va debuta vineri seară, cu şedinţa tehnică, şi se va derula pe parcursul zilelor de sîmbătă (calificări) şi duminică (finalele) în Eforie Sud, pe terenul dintre Hanul Hora şi serele din localitate. Competiţia are şi o secţiune Open, dedicată amatorilor neafiliaţi la vreun club. Aceştia trebuie să solicite înscrierea fie pe bază de e-mail trimis la adresa cupaeforie@gmail.com, fie prin depunerea unui talon special, ce poate fi ridicat de la sediul Primăriei Eforie. În paralel va avea loc şi Cupa Presei la tir cu arcul, ediţia a doua, care se va desfăşura duminică, între orele 11.00 şi 13.00. Numărul maxim de participanţi dintr-o redacţie este de trei.

Sala din Eforie va găzdui în week-end CN de judo rezervate copiilor

În perioada 29-31 mai, în sala de sport din Eforie Nord, va avea loc faza finală a Campionatelor Naţionale de judo rezervate copiilor. Vor participa sportivi cu vîrsta maximă de 15 ani (născuţi în 1995 şi 1996), fete şi băieţi, care vor concura la cîte nouă categorii de greutate. Vineri sînt programate cîntarul oficial, şedinţa tehnică şi tragerea la sorţi, iar sîmbătă şi duminică meciurile propriu-zise. Competiţia este organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului, în colaborare cu Primăria Eforie şi societăţile comerciale SIND Romania şi ENY&EDY SRL, ambele din Eforie Nord.

Cinci medalii naţionale pentru micuţele gimnaste constănţene

Evoluţie foarte bună pentru junioarele secţiei de gimnastică din cadrul Clubului Sportiv Farul, care la sfîrşitul săptămînii trecute au participat la Campionatul Naţional de la Buzău. Cinci medalii naţionale au obţinut sportivele antrenate de Mirela Szemerjai, Olga Didilescu şi Clemenţa Garabet. Pe podiumul concursului au urcat Ioana Coman - locul 2 la sol, Aida Budac - locul 3 la sărituri, Mălina Milea - locul 3 la sărituri şi Ioana Niculae - locul 2 la paralele. Cea de-a cincea medalie a fost cucerită în proba pe echipe - nivelul II, acolo unde pe cea de-a treia poziţie au urcat Andreea Ion, Anca Vasiluţă, Andra Stan, Ioana Coman, Andreea Caster şi Raluca Brutaru.

Salbă de 12 medalii pentru atleţii constănţeni la Grand Prix-ul de tineret şi seniori

După ce au început sezonul intern excelent, atleţii constănţeni au continuat seria prestaţiilor bune şi la sfîrşitul săptămînii trecute, cînd la Complexul “Lia Manoliu” din Bucureşti s-a desfăşurat Campionatul Naţional Grand Prix pentru tineret şi seniori. Sportivii de la CS Farul au dominat şi de acestă dată proba de triplusalt, la feminin impunîndu-se Critina Bujin (CS Farul - Dinamo Bucureşti, antrenor Lenuţa Dragomir) cu o performanţă de 13,84 m, în timp ce la masculin, pe prima treaptă a podiumului a urcat Adrian Dăianu (CS Farul - Dinamo Bucureşti, antrenor Lenuţa Dragomir), cu o reuşită de 15,86 m. La feminin, Bujin a fost urmată pe podium de colega sa de club, Cristina Toma, care a reuşit o săritură de 13,54 m. Alte două medalii de aur au fost cucerite de Andreea Ogrăzeanu (CSS Alexandria - CS Farul) la 100 m, care a oprit cronometrul la 11,76 sec., şi de Sergiu Ursu (Dinamo Bucureşti - Farul Constanţa) la aruncarea discului, performanţa acestuia fiind de 61,47 m. Foarte aproape de medaliile de aur au fost şi Florinel Drăghici (Dinamo Bucureşti - CS Farul), care a trecut al doilea linia de sosire în proba de 400 m garduri, oprind cronometrul la 53,62 sec. Şi Lucian Geambazu a terminat al doilea proba de 400 m (48,10 sec.), în timp ce Cristian Vulcu a înregistrat acelaşi rezultat la 200 m (21,74 sec.). După aurul de la triplusalt, Cristina Bujin şi-a trecut în palmares şi o medalie de argint în proba de lungime, reuşita ei fiind de 6,25 m. Din desaga constănţenilor nu au lipsit nici medaliile de bronz, acestea fiind cucerite de Leonard Gherghiceanu - la 100 m (10,93 sec.), Iulian Geambazu - la 300 m (22,00 sec.) şi Sergiu Ursu, care după aurul obţinut la disc a cucerit şi medalia de bronz la aruncarea greutăţii, cu o reuşită de 15,41 m.

Argint şi bronz pentru Adriana Turnea la Cupa Europei la marş

Tot la sfîrşitul săptămînii trecute, Ana-Maria Greceanu şi Adriana Turnea au concurat în cadrul Cupei Europene de marş, competiţie ce s-a desfăşurat duminică, la Metz (Franţa). Din păcate, singura care a urcat pe podiumul întrecerii a fost Adriana Turnea, care a sosit a doua în proba de 10 km junioare. De altfel, Turnea a obţinut şi medalia de bronz în proba pe echipe, în timp ce Ana-Maria Greceanu, şi ea una dintre pretendentele la medalii a fost nevoită să abandoneze în cursa de 20 km rezervată senioarelor după o problemă de sănătate ivită înaintea competiţiei.

Echipa de scrimă de la CS Farul, locul 6 după prima etapă a Superligii

După ce a cucerit medalia de bronz la Campionatului European de scrimă pentru tineret, Cosmin Kortyan a concurat pentru prima oară în competiţiile interne la sfîrşitul săptămînii trecute, cînd la Craiova a participat la Superliga Campionatului Naţional de seniori pe echipe. Kortyan a concurat alături de Laurenţiu Gherman, Marian Vlad şi Sebastian Bezem, echipa Farului clasîndu-se pe poziţia a şasea. Tot la Craiova, sîmbătă şi duminică, au avut loc şi calificările pentru Campionatul Naţional individual, Kortyan calificîndu-se de pe poziţia a patra, în timp ce Zugravu şi Cristian şi-au asigurat prezenţa de pe poziţia a 16-a, respectiv a 24-a. Sportivii constănţeni sînt antrenaţi de Mihaela Ion şi Gheorghe Horia.

Alexandra Dulgheru a ajuns pe locul 83 WTA

Românca Alexandra Dulgheru a urcat 118 locuri în clasamentul WTA, pînă pe 83, fiind în premieră în top 100 după ce a reuşit să cîştige turneul de la Varşovia, dotat cu premii în valoare de 600.000 de dolari. Aceasta este cea mai bună poziţie ocupată de jucătoarea în vîrstă de 20 de ani după ce anul trecut terminase pe locul 385. Alexandra Dulgheru a cîştigat, sîmbătă, turneul de la Varşovia, dotat cu premii în valoare de 600.000 de dolari, după ce a învins-o în finala competiţiei pe ucraineana Alona Bondarenko, scor 7-6, 3-6, 6-0. Românca s-a aflat în premieră pe tabloul principal al unui turneu WTA, după ce pînă acum nu reuşise niciodată să treacă de calificări. Pentru performanţa sa, a primit 98.500 de dolari şi 470 de puncte WTA. Cel mai bine clasată româncă din topul WTA rămîne Sorana Cârstea, pe 41, în cădere un loc, în timp ce Monica Niculescu a urcat o poziţie, pînă pe 58. În Top 100 se mai află alte două jucătoare din România, Edina Gallovits, pe 86, în cădere opt locuri, şi Raluca Olaru, pe 88, care a reuşit un salt de 18 poziţii.

Hănescu, în turul secund la Roland Garros

Cel mai bine clasat tenismen român în clasamentul ATP, Victor Hănescu a păşit cu dreptul la actuala ediţie a Openului Franţei de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, competiţie dotată cu premii în valoare de 16 milioane de euro. Cap de serie nr. 30, românul şi-a respectat statutul de favorit şi a trecut în primul tur al competiţiei de belgianul Steve Darcis, nr. 90 mondial, după trei seturi decise la tie-break, 7-6, 7-6, 7-6, care au durat două ore şi 55 de minute. Pentru calificarea în turul secund, Hănescu şi-a asigurat 45 de puncte ATP şi un cec în valoare de 24.500 de euro, dar speră să-şi îmbunătăţească performanţa. În turul secund, românul îl va întîlni pe rusul Mihail Iujnîi, nr. 42 mondial, care a trecut, cu 7-6 , 6-1, 6-4, de Gilles Muller (Luxemburg). Azi vor intra în luptă şi ceilalţi reprezentanţi ai României de pe tabloul principal de simplu masculin. Andrei Pavel îl va întîlni pe germanul Tommy Haas, iar Victor Crivoi va da piept cu un alt german, Simon Greul. Pavel va participa şi în proba de dublu, unde va face pereche cu un alt constănţean, Horia Tecău, cei doi urmînd să-i întîlnească în primul tur pe americanii Rajeev Ram şi Bobby Reynolds. La feminin, Edina Gallovits a fost eliminată, ieri, în primul tur al turneului de la Roland Garros, de jucătoarea spaniolă Carla Suarez Navarro. Gallovits a pierdut partida cu favorita nr. 22 a turneului în două seturi, scor 1-6, 4-6. România mai are doar două reprezentante în proba feminină de simplu, pe Sorana Cîrstea, care o va întîlni în primul tur pe americanca Carly Gullickson, şi pe Monica Niculescu, care va evolua contra jucătoarei din Canada, Aleksandra Wozniak, cap de serie nr. 4. Roland Garros este al doilea turneu de Grand Slem al anului, competiţia fiind dotată cu premii în valoare totală de 16 milioane de euro.

Horia Tecău a urcat încă şase locuri în clasamentul ATP la dublu

Tenismenul român Victor Hănescu a coborît o poziţie în clasamentul ATP, dat publicităţii luni, şi se află pe locul 33, cu 1.531 de puncte. În schimb, Victor Crivoi se menţine, în această săptămînă, pe poziţia a 99-a, cu 790p. La dublu, cel mai bine clasat sportiv român este Horia Tecău - locul 67, 1.717p, în urcare şase poziţii faţă de săptămîna trecută. Primele trei locuri în clasamentul ATP sînt ocupate de următorii jucători: 1. Rafael Nadal (Spania) - 14.960p; 2. Roger Federer (Elveţia) - 10.470p; 3. Andy Murray (Marea Britanie) - 9.020p.

România pregăteşte ultimele partide din preliminariile CE 2010

Naţionala de handbal masculin a României, a început ieri, la Izvorani, pregătirea ultimelor partide din Grupa A preliminară pentru Campionatul European din 2010: cu Suedia (11 iunie, în deplasare), cu Muntenegru (13 iunie, pe teren propriu), cu Turcia (17 iunie, pe teren propriu) şi cu Polonia (20 iunie, în deplasare). Înaintea acestor meciuri, România se află pe locul 3 în grup, cu 4 puncte. Pe prima poziţie se află Suedia cu 10p (5 meciuri), iar pe locul secund este Polonia, cu 6p (5 meciuri). Doar prima clasată se califică la CE. Selecţionerul Aihan Omer a convocat 24 de jucători, printre aceştia numărîndu-se şi cinci handbalişti de la campioana HCM Constanţa: portarii Ionuţ Stănescu şi Mihai Popescu, Alexandru Csepreghi, Daniel Mureşan şi Marius Sadoveac. Nu au fost convocaţi alţi patru jucători de la HCM, obişnuiţi ai lotului reprezentativ: George Buricea, Mihai Timofte, Florin Nicolae şi Laurenţiu Toma, urmînd ca la serviciile acestora să se apeleze doar dacă va fi nevoie ulterior. Dintre cei 24 de jucători convocaţi, doar 17 s-au prezentat la reunirea de ieri, lipsind jucătorii ce activează în străinătate şi cei patru componenţi ai echipei UCM Reşiţa, care se pregătesc pentru returul finalei Cupei Challenge. Pe 4 şi 5 iunie vor avea loc cîteva trialuri, în urma cărora se va stabili un lot de 18 jucători. Lotul lărgit al României: portari - Ionuţ Stănescu (HCM Constanţa), Mihai Popescu (HCM Constanţa), Tudor Stănescu (U. Cluj) şi Szabo Levente (HC Odorhei); jucători de cîmp: Florin Ciubotariu (UCM Reşiţa), Alexandru Asoltanei (Minaur Baia Mare), Csike Osita Onyejeke (Ştiinţa Bacău), Gheorghe Irimescu (UCM Reşiţa), Andrei Savenco (Steaua), Paul Giotoiu (Pandurii Tg. Jiu), Valentin Ghionea (Pick Szeged), Ionuţ Georgescu (Steaua), Andrei Mihalcea (HC Odorhei), Adrian Petrea (Pick Szeged), Alin Şania (Steaua), Alexandru Csepreghi (HCM Constanţa), Alexandru Şimicu (Poli Timişoara), Mihai Rohozneanu (UCM Reşiţa), Cristian Fenici (Poli Timişoara), Ionuţ Rotaru (Ştiinţa Bacău), Rareş Jurcă (Frisch Auf Goppingen), Daniel Mureşan (HCM Constanţa), Ioan Stan (UCM Reşiţa) şi Marius Sadoveac (HCM Constanţa).

Paula Ungureanu a semnat un contract pe un sezon cu Oltchim Rm. Vîlcea

Portarul echipei naţionale, Paula Claudia Ungureanu, a semnat, ieri, un contract pe un sezon cu formaţia campioană Oltchim Rm. Vîlcea, urmînd să o înlocuiască pe Luminiţa Huţupan-Dinu, care s-a retras din activitate. „Am ales Oltchim deoarece este un club profesionist, serios şi mai ales pentru că îşi doreşte să joace finala Ligii Campionilor. Este şi dorinţa mea, visul oricărui jucător profesionist din Europa, iar acest argument scuteşte de comentarii”, a spus Ungureanu, care a venit la Oltchim din postura de jucătoarea liberă de contract după ce i-a expirat înţelegerea cu formaţia slovenă Podravka Koprivnica.



12