Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 03 Martie 2009 / 00:00 826 accesări

Meciuri în Liga Campionilor la volei

Cupele Europene la volei programează la mijlocul acestei săptămîni partidele tur din ultima fază a Ligii Campionilor înaintea turneelor Final Four, care se vor desfăşura la Perugia (Italia), pe 28 şi 29 martie - la feminin şi la Praga (Cehia), pe 4 şi 5 aprilie - la masculin. Primul joc va avea loc astăzi, în întrecerea masculină, în Polonia, acolo unde PGE Skra Belchatow primeşte vizita formaţiei Iskra Odinţovo. Dar iată care este programul complet al meciurilor din Liga Campionilor - feminin, turneul play-off de şase formaţii, manşa tur - miercuri, 4 martie, ora 20.00: Turk Telekom Ankara (Turcia) - Dinamo Moscova (Rusia); joi, 5 martie, ora 19.00: Fakro Muszynianka Muszyna (Polonia) - Eczacibasi Zentiva Istanbul (Turcia), ora 21.30: Scavolini Pesaro (Italia) - Volley Bergamo (Italia); masculin, sferturi de finală, manşa tur - marţi, 3 martie, ora 19.00: PGE Skra Belchatow (Polonia) - Iskra Odinţovo (Rusia); miercuri, 4 martie, ora 19.30: Domex Tytan AZS Czestochowa (Polonia) - Trentino Volley (Italia), ora 21.00: VfB Friedrichshafen (Germania) - Iraklis Salonic (Grecia), ora 21.30: Lube Banca Marche Macerata (Italia) - Zenit Kazan (Rusia). În Cupa CEV, Final Four-ul la feminin este programat la Novara (Italia), pe 14 şi 15 martie, iar la masculin turneul va fi găzduit de Atena (Grecia), pe 21 şi 22 martie. Ieri, Confederaţia Europeană de Volei (CEV) a anunţat că Final Four-ul GM Capital Challenge Cup la feminin va avea loc, pe 14 şi 15 martie, la Jesi (Italia). Final Four-ul GM Capital Challenge Cup la masculin, turneu la care va participa şi campioana României, Club Volei Municipal Tomis Constanţa, se va desfăşura, pe 21 şi 22 martie, la Izmir (Turcia).

O nouă conducere executivă la RCJ Farul

În urma şedinţei Consiliului Director al formaţiei Rugby Club Judeţean Farul Constanţa, s-a decis ca noul preşedinte al clubului să fie Cristian Zgabercea. În funcţia de director executiv a fost ales Marius Puşcaşi, în timp ce Aurelian Arghir, fostul director executiv, va ocupa funcţia de director sportiv. Principal obiectiv al echipei manageriale este sprijinirea RCJ Farul în îndeplinirea obiectivului din acest sezon, cîştigarea titlului naţional.

Alegeri la Asociaţia Judeţeană de Volei Constanţa

Aseară, la Restaurantul “Temple”, s-a desfăşurat Adunarea Generală de alegeri din cadrul Asociaţiei Judeţene de Volei (AJV) Constanţa. În urma votului membrilor Adunării Generale, Eduard Martin a fost reales în funcţia de preşedinte al AJV, Serhan Cadîr a fost desemnat vicepreşedinte al asociaţiei, iar Constantin Covaşneac director executiv.

Bronz pentru Beatrice Morar la CN de atletism pentru junioare

Seria întrecerilor interne rezervate atletismului în sală au continuat şi la sfîrşitul săptămînii trecute, sîmbătă şi duminică, în Sala de Atletism a Complexului Sportiv Naţional “Lia Manoliu” din Bucureşti desfăşurîndu-se Campionatul Naţional rezervat juniorilor şi junioarelor II. Beatrice Morar, singura participantă la această întrecere de la CS Farul, o ocupat poziţia a treia în proba de triplusalt. Sportiva antrenată de Cecilia Gevat şi Alin Larion a înregistrat o săritură de 12,06 m.

Nicio medalie pentru Hîrîci şi Sebe la Open-ul Ungariei la tenis de masă

După ce au cîştigat două medalii la Open-ul Bahrain rezervat junioarelor, turneu desfăşurat luna trecută la Manama, Cristina Hîrîci şi Anamaria Sebe nu au reuşit să repete performanţa la sfîrşitul săptămînii trecute în oraşul Tata, la Open-ul Ungariei. Sportivele de la LPS CSS “Nicolae Rotaru” - CS Farul s-au oprit în sferturile de finală ale competiţiei în cadrul celor trei probe la care au participat: echipe (alături de Camelia Postoacă), dublu şi simplu. Cu toate acestea, în întrecerea pe echipe, România a fost foarte aproape de medalia de bronz. După ce a trecut, în optimi, cu 3-2, de Slovacia, echipa noastră a întîlnit Germania, una dintre principalele candidate la medalie. Calificarea în semifinală a fost pierdută după ce doar Camelia Postoacă şi Anamaria Sebe au reuşit să se impună, cu 3-2, în confruntările cu Sabina Winter şi Ann-Kathrin Herges. În schimb, Cristina Hîrîci a avut calificarea echipei în mînă, însă a irosit cele două mingi de set în faţa Sabine Winter, scorul final fiind de 3-2 pentru germancă. La dublu junioare, Sebe şi Hîrîci au înfruntat în sferturi tot o favorită, perechea Misaki Morizono / Suthasin Sawettabut trecînd cu 3-0 de românce şi cîştigînd în cele din urmă medalia de aur. După un început bun la simplu, Hîrîci a cedat din nou în faţa adversarei sale din ultimul meci al probei pe echipe, Sabine Winter (Germania) impunîndu-se cu 4-1. La Top 12 juniori III, competiţie desfăşurată la Mediaş, constănţeanul Mihai Cărtună (LPS CSS “Nicolae Rotaru” - CS Farul) a ocupat poziţia a patra.

Echipa de Cupa Davis a Rusiei a efectuat, ieri, primul antrenament la Sibiu

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FR Tenis), Ruxandra Dragomir, a declarat, ieri, că echipa de Cupa Davis a Rusiei a ajuns în România, iar ieri a efectuat primul antrenament din Sala “Transilvania” de la Sibiu. “Lucrurile sînt în ordine şi vom avea o organizare bună. Acum mai rămîne să sperăm că România va cîştiga acest meci. Jucătorii noştri se antrenează de cîteva zile pentru a se obişnui cu suprafaţa de joc”, a spus Ruxandra Dragomir. Luni a fost montat şi sistemul hawkeye, comandat de ruşi. Acesta anunţă atunci cînd o minge a ieşit în afara terenului şi este folosit pentru prima dată în România. Sistemul a fost comandat de echipa Rusiei, care a plătit 60.000 euro pentru închirierea lui timp de două săptămîni. Echipa de Cupa Davis a României va întîlni Rusia, în primul tur al Grupei Mondiale, la sfîrşitul acestei săptămîni, în perioada 6-8 martie. România îi va alinia pe Victor Hănescu (nr. 37 ATP), Victor Crivoi (nr. 127 ATP), Adrian Cruciat (nr. 174 ATP) şi Horia Tecău (nr. 1.292 ATP). Andrei Pavel va debuta cu această ocazie în postura de căpitan-nejucător. Echipa de Cupa Davis a Rusiei pentru întîlnirea cu România va fi formată din Marat Safin (nr. 25 ATP), Dimitri Tursunov (nr. 28 ATP), Mihail Iujnâi (nr. 61 ATP) şi Teimuraz Gabaşvili (nr. 77 ATP). România şi Rusia s-au întîlnit de patru ori pînă acum (1969, 1972, 1973, 1997), iar scorul general al întîlnirilor este de 3-1 în favoarea românilor.

Radu Voina a stabilit lotul de 16 jucătoare pentru turneul din Danemarca

Selecţionerul naţionalei feminine de handbal a României, Radu Voina, a anunţat, ieri, lotul României care va face deplasarea în Danemarca, pe lista figurînd doar doi portari. Jucătoarele care vor juca în cele cinci partide amicale care se vor desfăşura în perioada 4-8 martie sînt: Paula Ungureanu şi Florentina Grecu-Stanciu - portari; Valentina Elisei-Ardean, Iulia Puşcaşu, Adina Meiroşu-Fiera, Daniela Crap, Cristina Neagu, Narcisa Lecuşanu, Ada Moldovan, Melinda Geiger, Carmen Amariei, Oana Şoit (incertă), Ramona Maier, Elena Avădanii, Oana Manea şi Florina Bârsan. Dintre cele 16 jucătoare pe care Radu Voina le are la dispoziţie, singura care nu era pe lista iniţială a lotului A este Iulia Puşcaşu, ea fiind chemată de Mariana Târcă la lotul B. Naţionala feminină de handbal a plecat în această dimineaţă spre Danemarca, unde va susţine trei partide amicale, după următorul program - miercuri, 4 martie: Danemarca - România (ora 21.55); joi, 5 martie: Danemarca - România; vineri, 6 martie: România - Muntenegru (ora 11.00). După aceste trei jocuri amicale, elevele lui Radu Voina vor merge în Germania pentru o “dublă” cu selecţionata acestei ţări - sîmbătă, 7 martie: Germania - România (ora 17.00); vineri, 8 martie: Germania - România (ora 15.30). Selecţionerul Radu Voina a programat aceste meciuri amicale în vederea pregătirii play-off-ului de calificare la CM din 2009, pe care naţionala României îl va disputa în compania Belarusului (6/7 iunie şi 13 iunie).

Sorana Cîrstea se menţine pe locul 37 în clasamentul WTA

Jucătoarea română de tenis Sorana Cârstea se menţine pe locul 37, cu 1.477 puncte, în clasamentul WTA, dat publicităţii ieri. Monica Niculescu a urcat un loc şi se află pe poziţia 50, cu 1.194p. O altă sportivă din România aflată între primele 100 de jucătoare din lume este Edina Gallovits - locul 66, cu 886 de puncte, cu trei poziţii mai jos faţă de săptămîna trecută. În această săptămînă are loc turneul din Mexic dotat cu premii în valoare de 220.000 de dolari, unde pe tabloul principal este şi Edina Gallovits, care în primul tur va juca împotriva slovacei Magdalena Rybarikova (46 WTA).

Hănescu a coborît pe locul 39 în clasamentul ATP

Tenismanul român Victor Hănescu a coborât două poziţii şi se află pe locul 39, cu 1.536 de puncte, în clasamentul ATP, dat publicităţii ieri. Următorul român din această ierarhie este Victor Crivoi, ocupantul locului 123, cu 726p. Adrian Cruciat se află şi el între primii 200 de jucători din lume. Românul, care are 479p, a urcat opt locuri şi se află pe poziţia 166. La dublu, cel mai bine clasat sportiv român este constănţeanul Horia Tecău - locul 79, 1.578p. Florin Mergea se află pe poziţia 112, cu 1.010p.

Rugbyştii români ocupă locul 18 în clasamentul IRB

Echipa naţională de rugby a României a căzut două poziţii şi ocupă locul 18, cu 66,58 de puncte, în clasamentul mondial al International Rugby Board (IRB), dat publicităţii ieri de forul internaţional. În clasament conduce, în continuare, reprezentativa Noii Zeelande, urmată de selecţionatele Africii de Sud şi Australiei. În Top Ten se mai află Argentina, Ţara Galilor, Irlanda, Franţa, Anglia, Scoţia şi Fiji.

Echipa FRF a învins reprezentativa artiştilor

Echipa reprezentanţilor Federaţiei Române de Fotbal (FRF), cu Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu în componenţă, s-a impus, luni, cu scorul de 4-3, în faţa echipei artiştilor într-un meci demonstrativ disputat cu ocazia unui turneu organizat pentru promovarea fotbalului mixt. Golurile echipei federaţiei au fost marcate de Mircea Sandu (3) şi Ionuţ Lupescu, în timp ce pentru echipa artiştilor au marcat Florin Moise, Augustin Viziru şi Adrian Enache. Din echipa federalilor au făcut parte foste glorii ale fotbalului românesc, printre care Mircea Sandu, Daniel Prodan, Ionuţ Lupescu, Ilie Stan, Nicolae Manea şi Emil Săndoi. Deşi Federaţia a anunţat că printre invitaţi se va regăsi şi Gheorghe Hagi, acesta nu a mai fost prezent la eveniment. De partea cealaltă, la echipa artiştilor, care l-a avut căpitan pe interpretul Adrian Enache, au jucat, printre alţii, Dani Oţil, Victor Ila, Daniel Iftimoaie şi componenţii trupei Alb-Negru, Ghedi Kamara şi Andrei Ştefănescu. Acest meci a fost organizat de fosta tenismenă Raluca Sandu, fiica preşedintelui FRF, care se ocupă în prezent de promovarea fotbalului feminin. Meciul demonstrativ a fost urmat de finala unei competiţii şcolare de fotbal mixt.



12