Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 27 Ianuarie 2009 / 00:00 576 accesări

Sîrbii vin în inspecţie la Constanţa

La mijlocul lunii februarie, o delegaţie sîrbă va veni la Constanţa pentru a vedea Stadionul “Farul”, care va găzdui, pe 28 martie, de la ora 20.15, partida dintre România şi Serbia, din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2010. Sîrbii vor decide atunci şi unde va locui delegaţia lor pe timpul şederii pe litoral. Cel mai probabil, oamenii lui Radomir Antici vor ajunge în România cu o zi înaintea partidei, dar o decizie definitivă se va lua abia în momentul în care va fi vizitat oraşul şi inspectat gazonul.

România, pe locul 37 în clasamentul intermediar “Respect Fair-Play” al UEFA

Norvegia este pe primul loc în clasamentul intermediar realizat de UEFA pe baza coeficienţilor fair-play acordaţi pentru meciurile din cupele europene şi ale echipelor naţionale, în timp ce România este clasată pe locul 37, potrivit site-ului oficial al forului european de fotbal. Clasamentul “Respect Fair-Play” ia în calcul partidele jucate de la 1 mai 2008 pînă la 31 decembrie 2008, iar primele echipe clasate vor primi dreptul de a mai înscrie o formaţie în primul tur preliminar în viitoarea Liga Europa, ediţia 2009/2010, actuala Cupa UEFA. Pentru clasamentul intermediar s-au luat în calcul doar asociaţiile naţionale care au disputat cel puţin 25 de meciuri. Spre deosebire de anii trecuţi, locurile în plus în cupele europene nu vor mai fi distribuite prin tragere la sorţi, ci oferite primelor trei clasate cu un punctaj de cel puţin 8,0. Primul loc este ocupat în clasamentul intermediar de Norvegia, care are 8,325 puncte după 57 de partide. Următoarea poziţie este ocupată de Danemarca (8,201p / 69 de meciuri), iar pe 3 este Scoţia (8,186p / 51 de meciuri). România este pe locul 37 din cele 46 de ţări luate în calcul, cu 7,74 puncte după 61 de partide. Calificativele Fair-Play sînt acordate de delegaţii UEFA pe criterii cum ar fi jocul prestat, respectul faţă de adversar şi arbitru, comportamentul suporterilor, dar şi în funcţie de numărul de avertismente şi eliminări. Primele trei ţări din clasament vor putea acorda locul clubului cu cel mai bun coeficient fair-play. În cazul în care acesta este deja calificat în cupele europene, se va califica următoarea echipă clasată, chiar dacă aceasta a retrogradat la finalul sezonului.

Mircea Sandu, dezamăgit

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, luni, că nu regretă colaborarea cu directorul general Ionuţ Lupescu, însă a precizat că a fost dezamăgit de faptul că acesta nu i-a spus că vrea să condideze împotriva sa înainte de a vorbi în presă despre această intenţie. Mircea Sandu s-a declarat dezamăgit şi de declaraţiile făcute de patronul Gigi Becali, care s-a plîns des în ultima perioadă că nu i-a luat nimeni apărarea în Cazul Valiza. “Am solicitat rechizitoriul de la DNA, mai mult nu avem ce face. Gigi ştia că nu are voie să facă aşa ceva. Steaua era dată afară din cupele europene dacă nu interveneam la comisiile UEFA”, a ţinut să precizeze preşedintele FRF, care a făcut precizări şi despre eventuala despărţire a selecţionerului Victor Piţurcă de naţională, asupra căreia presa a făcut speculaţii în ultimul timp şi a precizat: „Am vorbit cu Piţurcă şi mi-a spus că în situaţia în care, matematic, nu mai sînt şanse la calificare, pleacă”. Mircea Sandu s-a referit şi la situaţia Rapidului şi a apreciat drept jenantă situaţia cu care s-a confruntat în ultimul timp George Copos, care a fost atacat dur de suporteri. În ceea ce priveşte intenţia clubului giuleştean de a emite obligaţiuni pentru suporteri, preşedintele FRF a apreciat că nici fanii români, nici conducătorii, nu sînt pregătiţi pentru acest tip de susţinere materială. Altfel, Mircea Sandu a mai fost de părere că nu există club de fotbal în România care să valoreze mai mult de 20-30 de milioane de euro şi a catalogat intenţia lui Becali de a vinde Steaua pe 5 milioane drept „o glumă”.

Chivu s-a accidentat

Căpitanul naţionalei României, Cristian Chivu, a fost supus, ieri, unui control medical din cauza unei accidentări pe care a suferit-o duminică seară, în timpul partidei cu Sampdoria, cîştigată de Inter, cu 1-0. Lui Chivu i s-a recomandat să urmeze un program de recuperare, el fiind înlocuit din cauza faptului că a simţit dureri la muşchii aductori. Fotbalistul român nu a fost singurul jucător care a avut probleme medicale după acest meci, Walter Samuel acuzînd probleme musculare. Internaţionalul român al echipei Internazionale Milano este al patrulea cel mai valoros jucător din lotul campioanei Italiei, fiind cotat la aproximativ 24 de milioane de euro, într-un top apărut pe site-ul transfermarkt.de, citat de tuttomercatoweb.com. Căpitanul echipei naţionale a României este depăşit în ierahia celor mai bine cotaţi fotbalişti ai trupei pregătite de Jose Mourinho de Ibrahimovici, Cambiasso şi Quaresma. Potrivit acestei evaluării făcute de site-ul german valoarea totală de piaţă a clubului de pe arena Giuseppe Meazza se ridică la 343,2 milioane de euro. Chivu se află la Inter din 27 iulie 2007, fiind transferat de la AS Roma pentru aproximativ 16 milioane de euro.

FC Timişoara a renunţat la transferul lui Herea

Gruparea FC Timişoara a anunţat, luni, pe site-ul oficial, că a renunţat “definitiv şi irevocabil” la transferul jucătorului Ovidiu Herea de la Rapid Bucureşti. “Deoarece riscăm să producem o nouă telenovela cu titlul Herea, clubul FC Timişoara a renunţat definitiv şi irevocabil la transferul jucătorului. Singurii vinovaţi fiind cei din anturajul jucătorului şi nici într-un caz clubul Rapid, cu care ne-am înţeles perfect”, se arată în comunicatul dat publicităţii pe site-ul bănăţenilor, semnat de Marian Iancu, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Timişoara. Duminică, Iancu declarase că jucătorii Ovidiu Herea, Alexandru Curtean şi Kevin Amuneke vor evolua din retur la gruparea bănăţeană, urmînd să semneze contracte valabile cinci sezoane.

Pidpalova, în probe la Oltchim

Anastasiya Pidpalova, interul echipei ucrainene Motor Zaporoje, susţine în aceste zile probe la campioana României la handbal feminin, Oltchim Rm. Vîlcea. Pidpalova (1,90 m şi 79 kg) a împlinit 27 de ani pe 5 ianuarie şi este medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena. În palmaresul interului se regăseşte şi Cupa Cupelor, cîştigată cu Motor Zaporoje în sezonul 2000/2001, grupare la care activează de 11 sezoane. Cu Pidpalova în echipă, Ucraina a încheiat Campionatul European din Macedonia pe locul 10, acolo unde a jucat şi împotriva României, în Grupa principală I, cînd tricolorele s-au impus, scor 40-32. În acea partidă, Pidpalova a reuşit 11 goluri în poarta echipei noastre. Oltchim este calificată în grupele principale al Ligii Campionilor, unde vor întîlni Gyor, Buducnost şi Krim Mercator.

Sport Club Miercurea Ciuc şi HC Csikszereda, în finala Ligii MOL

Formaţia HC Csikszereda a învins duminică seară echipa ungară NZ Stars, cu 5-0, şi s-a calificat în finala Ligii MOL la hochei pe gheaţă, cu scorul general de 2-0. În prima partidă, disputată vineri, Csikszereda cîştigase cu 5-3. În finală, Csikszereda va întîlni campioana României, Sport Club Miercurea Ciuc, care a eliminat echipa ungară Ujpesti TE tot după două victorii, 4-3 şi 3-2. Finala Ligii MOL, care se va desfăşura după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri”, va debuta pe 31 ianuarie. Cum ambele formaţii sînt din Miercurea Ciuc, toate meciurile finalei se vor disputa la patinoarul Vakar Lajos din localitate. În meciurile 1, 2 şi 5 gazdă va fi HC Csikszereda, iar în celelalte două Sport Club. Csikszereda şi Miercurea Ciuc au terminat şi sezonul regulat pe primele două locuri, cu 91, respectiv 82 de puncte.



12