CS Tomis, verificare cu HC Zalău
Aflată de cinci zile la Zalău, pentru primul stagiu centralizat al verii, echipa feminină de handbal CS Tomis Constanţa a susţinut, ieri, primul meci de verificare în compania formaţiei locale. Deşi scorul nu a fost păstrat, antrenorul Mircea Bucă s-a declarat mulţumit de prestaţia noilor achiziţii, însă a precizat că mai este mult de lucrat la sudarea relaţiilor de joc. “Sîntem la început de drum şi asta se vede. Fetele s-au descurcat bine şi mi-au plăcut şi noile achiziţii. Mai avem însă de lucrat la intregrarea fetelor venite în această vară, dar asta urmărim de fapt prin jocurile de verificare pe care le vom efectua aici”, a spus tehnicianul Tomisului, fără a preciza componentele primului şapte introdus ieri în teren. “Au jucat toate fetele pentru că în momentul de faţă nu avem titulare. Nu vă pot da amănunte despre primul şapte pentru că a fost primul meci şi mai este mult pînă vom stabili o echipă de bază”, a explicat Bucă. Astăzi, gruparea de pe litoral va susţine un nou meci amical în compania echipei HC Zalău. Vineri şi sîmbătă, la Zalău, se va desfăşura un turneu cu participarea formaţiilor CS Tomis, HC Zalău, Cetate Deva şi U. Cluj.
La Constanţa, interes major pentru programul “Baze sportive în mediul rural”
La Adunarea Generală Ordinară a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa, desfăşurată luni seară, a participat şi directorul DSJ, Elena Frîncu, care a vorbit despre obligaţiile organizatorilor în privinţa măsurilor de asigurare a ordinii publice la meciuri, prevăzute în Ordinul ANS nr. 269, din 6 iunie 2008. De asemenea, AJF va acorda asistenţă Primăriilor care participă la Programul de dezvoltare a infrastructurii unor baze sportive din spaţiul rural, lansat anul acesta de Guvernul României. La adunarea de luni, pe lîngă delegaţii echipelor au venit şi mai mulţi primari ai comunelor cu echipe în competiţiile organizate de AJF, care au fost informaţi în privinţa modului de derulare a programului. Înscrierile au avut loc în perioada 22 mai - 30 iunie, iar între 30 iulie şi 5 septembrie se depun cererile de finanţare. Programul “Baze sportive în mediul rural” a fost instituit prin Ordonanţa Guvernului nr. 7/2006 (aprobată cu modificări şi completări de Legea 71/2007) şi vizează îmbunătăţirea situaţiei sportive a locuitorilor din zonele în care acţionează. Finanţarea se realizează de la bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, repartizată pe unităţi administrativ-teritoriale şi proiecte eligibile. Principalele obiective ale Programului sînt realizarea, în următorii doi ani, a 500 de baze sportive, creşterea participării locuitorilor din spaţiul rural la activităţi sportive şi creşterea numărului de copii şi tineri care participă la competiţii sportive ce se desfăşoară în spaţiul rural.
Daniel Banu, noul antrenor al echipei feminine de volei Penicilina Iaşi
Fostul antrenor al echipei masculine Steaua Bucureşti, Daniel Banu, este noul tehnician al formaţiei feminine de volei Penicilina Iaşi. „Am ajuns la un acord cu Daniel Banu pentru a prelua echipa în această vară. Este un antrenor valoros, am încredere în el şi sper să realizăm obiectivele pe care ni le-am propus, clasarea în primele patru şi participarea în cupele europene. Am negociat cu mai mulţi antrenori în această vară, şi români şi străini, dar Daniel Banu este cea mai bună alegere”, a declarat directorul clubului, Nicu Roibescu. Daniel Banu o înlocuieşte pe banca tehnică a Penicilinei Iaşi pe Cati Covalciuc, antrenoarea din Republica Moldova fiind demisă la finalul sezonului trecut.
Dinamo a transferat un internaţional venezuelean
FC Dinamo a înregistrat la Liga Profesionistă de Fotbal transferul mijlocaşului venezuelean Gualberto Campos, astfel că jucătorul venit de la FC Caracas va putea fi folosit duminică, în meciul cu CS Otopeni din etapa a III-a a primei ligi. Mijlocaşul stînga în vîrstă de 27 de ani, care a jucat 14 meciuri în naţionala Venezuelei, a semnat un contract pentru un sezon, cu opţiune de prelungire pentru încă doi ani. Campos a mai evoluat la FC Portuguesa, el aflîndu-se pentru scurt timp şi în probe la formaţia belgiană Gent.
Trei jucători din primii 20 în clasamentul ATP s-au înscris pentru turneul de la Bucureşti
Trei jucători din primii 20 în clasamentul ATP - ultimul cîştigător al BCR Open România, francezul Gilles Simon (13 ATP), conaţionalul său Jo Wilfried Tsonga (16 ATP), care a primit ptimul wild-card şi spaniolul Nicolas Almagro (14 ATP) - se află pe lista celor 23 acceptaţi direct pe tabloul principal la turneul de la Bucureşti. Singurul tenisman român acceptat direct este Victor Hănescu, nr. 58 mondial. Organizatorul BCR Open România, Bogdan Enoiu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că speră ca tenismanul român Victor Hănescu să cîştige ediţia din acest an. Enoiu a menţionat, în glumă, că actualul număr 1 mondial, elveţianul Roger Federer ar putea cere un wild-card la turneul bucureştean. Unul dintre cele două meciuri demonstrative de la acest turneu le va opune pe finalistele probei de junioare de la Roland Garros, Simona Halep şi Elena Bogdan, în timp ce în cel de-al doilea meci va evolua Andrei Pavel. Faţă de ediţia din 2007, valoarea premiilor a crescut cu 16.550 de euro, pînă la 370.000 de euro. Astfel pentru turul I, un jucător va primi un cec în valoare de 3.470 de euro şi niciun punct ATP, pentru turul doi, 5.850 de euro şi 15 puncte ATP, pentru sferturi 9.200 de euro şi 40 de puncte ATP, pentru semifinale 17.450 de euro şi 75 de puncte ATP. Finalistul va fi recompensat cu 31.000 de euro şi 120 de puncte ATP, în timp ce cîştigătorul turneului va primi 59.100 de euro şi 175 de puncte ATP. Ediţia din acest an a turneului de la Bucureşti se va desfăşura în perioada 8-14 septembrie.
Memorialul “Toni Alexe” se va disputa la Timişoara
Ediţia din acest an a Memorialului “Toni Alexe” la baschet masculin va fi organizată, la Timişorara, în perioada 22-24 august, şi nu la Oradea, aşa cum era programat iniţial. La a treia ediţie a turneului, organizat în memoria fostului căpitan al echipei naţionale şi al formaţiei Asesoft Ploieşti - care şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier în luna ianurie a anului 2005 -, vor participa echipele României, Macedoniei şi Austriei. Componenţii echipei naţionale şi-au reluat pregătirea centralizată la Timişoara, după ce, la finalul săptămînii trecute, au disputat două meciuri amicale, în deplasare, cu reprezentativa similară a Ungariei, ambele pierdute, cu scorul de 61-92, respectiv 56-83. Directorul sportiv al clubului BCM Elba Timişoara, Adrian Vermeşan, a declarat că nu este exclus ca echipa masculină a României să dispute primul meci din cadrul Grupei B a Diviziei B valorice a Campionatului European tot la Timişoara, deşi partida respectivă era programată la Oradea. “Băieţii se simt foarte bine la Timişoara şi au cerut să joace aici partida de debut, cu Cipru”, a spus Vermeşan. România va întîlni reprezentativa Ciprului în primul meci din grupa valorică B a Campionatului European, care se va disputa pe 6 septembrie.