Canotoarele române, nemulţumite
Canotoarele române aflate la Beijing, pentru a participa la Jocurile Olimpice, se plîng că distanţa dintre Satul Olimpic şi locul de antrenament este foarte mare, de aproximativ 40 km, iar în plus apa este plină de alge, organizatorii fiind nevoiţi să intervină tot timpul pentru a o curăţa. Practic sportivele abia au timp să mănînce şi să se odihnească, după care trebuie să plece din nou la antrenamente. Cele mai drastice măsuri de securitate sînt în sala de gimnastică. În timpul antrenamentelor, sala este împînzită de forţe de securitate, care nu permit accesul nimănui, de teamă să nu fie spionate exerciţiile gimnaştilor. Singurii care permit accesul tuturor la antrenamente sînt românii, care sînt foarte deschişi şi spun că nu au nimic de ascuns. Pînă acum, nimeni nu s-a plîns de mîncare la Beijing, pentru că meniul este foarte diversificat. De asemenea, în Satul Olimpic există biserici pentru toate confesiunile. Fostele sportive Violeta Beclea Szekely şi Laura Badea, prezente la Beijing în calitate de oficiali ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, au vizitat, miercuri, Satul Olimpic şi au asistat la antrenamente de scrimă şi atletism. “Soţul meu este antrenor de scrimă şi mi-a spus să studiez metodele de antrenament ale sportivilor de la JO”, a spus Laura Badea. Înotătorul constănţean Răzvan Florea a fost impresionat de arena în care se vor desfăşura probele de nataţie, supranumită “Cubul de apă”. “Este cea mai grandioasă construcţie în care am concurat”, a spus Florea.
Andrei Pavel vrea ca România să urmeze exemplul Serbiei
Tenismenul român Andrei Pavel a declarat, miercuri, la Galaţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că tenisul românesc ar trebui să ia exemplul Serbiei, o ţară care în doi ani a promovat jucători care sînt în elita mondială. “Noi nu avem un Nadal sau un Federer, dar putem lua exemplul Serbiei, care în doi ani de zile l-a cîştigat pe Djokovic, dar şi pe tenismenele Ivanovic şi Jankovic. Nu sînt cu mult mai mai bogaţi ca noi. Dacă ne mişcăm repede în următorii ani, putem ajunge şi noi o forţă a tenisului”, a spus Pavel, care a adăugat că România are nevoie urgentă de cel puţin o academie de tenis. Pavel a vorbit şi despre singurul reprezentant al tenisului masculin românesc la JO de la Beijing, Victor Hănescu: “Anul 2008 ar putea fi al lui Hănescu. După victoria de la Gstaad şi semifinalele de la Kitsbuhel, Victor a ajuns la maturitate şi ar putea profita la Jocurile Olimpice. Apoi va avea o continuitate extraordinară la US Open, la Open România, dar şi la Cupa Davis. Trebuie să profite de asta”. Andrei Pavel a fost la Galaţi în cadrul Caravanei “10 pentru Andrei Pavel”. Tenismenul a fost întîmpinat de aproximativ 300 de copii, fapt care l-a impresionat. Pavel a mai spus, în cadrul conferinţei, că ultima dată cînd a fost la Galaţi avea 14 ani. După Bucureşti, Constanţa şi Galaţi, campania de promovare a tenisului în rîndul copiilor va mai avea loc la Bacău, Iaşi şi Suceava.
21 de medalii pentru sportivii de la CS “Shiai” la Turneul “Dobrogea-2008”
Evoluţie excelentă pentru karatiştii de la CS “Shiai” Constanţa în cadrul Turneului “Dobrogea-2008” la Karate-WUKO, desfăşurat, la sfîrşitul săptămînii trecute, la Sala Sporturilor. Sportivii de la “Shiai” au reuşit să cîştige 21 de medalii (9 de aur, 6 de argint şi 6 de bronz) la întrecerea organizată de CS Karate “Dinamic”, cu sprijinul Federaţiei Române de Karate-WKC. Cei care au urcat pe podium au fost - locul I: Rami Lorin Gălan (Kata -7 ani); Maria Staicu (Kata - 7 ani); Ana-Maria Corduneanu (Kata 7-8 ani); Marian Geageac (Kata 7-8 ani); Edward Moga (Kata 9-10 ani şi Kumite Shobu Nihon 9-10 ani); Diana Dumitru ( Kata 11-12 ani); Adriana Simion (Kata 13-14 ani) şi Andra Crimschi (Kata +18 ani); locul II - Ioana Corduneanu (Kata - 7 ani); Dragoş Ionicescu (Kata 7-8 ani); Ştefan Matei (Kata 9-10 ani); Aida Condrath (Kata 9-10 ani); Andrei Moga (Kata 9-10 ani) şi Cerasela Călin (Kata +18 ani); locul III - Sebastian Ionuţ Gălan (Kata 7-8 ani); Maria Pipirigeanu (Kata 9-10 ani); Andrei Sandu (Kata 9-10 ani); Ciprian Moga (Kata 15-17 ani) şi Cristina Borcănea (Kata +18 ani şi Kumite Shobu Sanbon +18 ani).
Încă o înfrîngere pentru România la CE Under 20
Echipa naţională de handbal masculin a României a încheiat pe ultimul loc Grupa I principală de la turneul final al Campionatului European Under 20, competiţie găzduită de ţara noastră. Elevii lui Otto Heel au cedat, ieri, şi în faţa Spaniei, scor 29-32 (la pauză 12-14). Contra Spaniei, cele mai multe goluri pentru România le-au înscris Ion Stan şi Dragoş Iancu, ambii cîte şase. Clasament final Grupa I principală: 1. Franţa 6p; 2. Suedia 3p; 3. Spania 3p; 4. România 0p. Rezultatele de ieri - Grupa I principală: Franţa - Suedia 29-27, România - Spania 29-32; Grupa a II-a principală: Cehia - Portugalia 25-25, Germania - Danemarca 34-26; Grupa a III-a intermediară: Slovenia - Estonia 39-35, Polonia - Ungaria 30-30; Grupa a IV-a intermediară: Serbia - Slovacia 34-26, Croaţia - Rusia 29-32.
Trefilov a anunţat lotul Rusiei pentru JO
Antrenorul Evgheni Trefilov a anunţat componenţa lotului de handbal feminin al Rusiei, campioană mondială en titre, pentru Jocurile Olimpice de la Beijing - portari: Suslina şi Saidova (ambele de la Zvezda Zvenigorod), Sidorova (Lada Togliatti), jucătoare de cîmp: Uskova (Rostov), Turey (FCK Handbold), Bliznova, Postnova şi Marennikova (toate de la Lada), Poltoratskaya, Andriushina, Kareeva, Polenova, Dmitrieva, Shipilova şi Romenskaya (toate de la Zvezda). Rusia va evolua în Grupa B la Jocurile Olimpice, alături de Coreea de Sud, Germania, Ungaria, Brazilia şi Suedia. Echipa României, care va pleca vineri spre Beijing, va juca în Grupa A, alături de Norvegia, Franţa, Angola, Kazahstan şi China. Conform caselor de pariuri, Rusia este principala favorită la titlul olimpic, Norvegia (campioana europeană en titre) este cotată cu şansa a doua, iar România cu cea de-a treia şansă.