România - India, în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Davis
Echipa de Cupa Davis a României va întîlni, pe teren propriu, formaţia Indiei, în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Davis, s-a decis, miercuri, la tragerea la sorţi efectuată la Londra. “Am căzut cum îmi doream eu. Nu se putea mai bine de atît. E cineva acolo sus care văd că ţine cu noi. De la ei îi ştim pe marii lor jucători de dublu Leander Paes şi Mahesh Bhubathi. Sînt printre cei mai buni jucători de dublu din lume, dar la simplu nu au mari valori. Noi vom folosi aceeaşi echipă ca la ultimul meci, dacă nu vor apărea accidentări”, a declarat antrenorul echipei de Cupa Davis a României, Florin Segărceanu. Celelalte meciuri de baraj sînt următoarele: Chile - Australia, Marea Britanie - Austria, Elveţia - Belgia, Croaţia - Brazilia, Israel - Peru, Olanda - Coreea de Sud şi Slovacia - Serbia. Primele echipe vor juca pe teren propriu. Meciurile de baraj sînt programate în perioada 19-21 septembrie.
Sorana Cârstea a învins-o pe a şasea jucătoare a lumii!
Tenismena Sorana Cârstea a învins-o, cu scorul de 6-2, 1-6, 6-2, pe Anna Şakvetadze (Rusia), cap de serie nr. 3, în turul secund al turneului de la Charleston (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 1,34 milioane de dolari. Victorie este cu atît mai răsunătoare cu cît Şakvetadze ocupă poziţia a şasea în ierarhia WTA! Pentru calificarea în turul al III-lea, unde o va întîlni pe învingătoarea disputei dintre franţuzoaica Alize Cornet şi italianca Sara Errani, Cârstea va primi 60 de puncte WTA şi 13.285 de dolari. Cealaltă româncă prezentă pe tabloul principal al turneului de simplu de la Charleston, Edina Gallovits, s-a impus, în primul tur, în faţa localnicei Meghann Shaughnessy, după ce aceasta s-a retras la scorul de 6-3, 2-0. În turul al II-lea, Gallovits o va întîlni pe poloneza Agnieszka Radwanska.
Gimnastele lotului naţional, întîmpinate la Deva cu un tort de 50 kg
Componentele lotului olimpic feminin de gimnastică au fost primite, ieri, la Deva, cu un tort surpriză, de 50 kg, din care a ieşit o gimnastă care purta o pancartă pe care scria “Viitorul gimnasticii româneşti este la Deva!” Totul s-a petrecut la Casa de Cultură din localitate, în cadrul unei ceremonii de premiere. Gimnastele şi antrenorul Nicolae Forminte au fost primite de peste 700 de persoane, majoritatea elevi ai şcolilor din oraş. “Am fost plăcut surprins de primirea făcută, de fiecare dată simţim căldura cînd ne întoarcem la Deva şi lotul olimpic feminin de gimnastică va rămîne la Deva atît timp cît eu voi fi antrenorul”, a declarat Forminte. Marea absentă a fost gimnasta Cerasela Pătraşcu, aflată la Bucureşti, unde a suferit o intervenţie chirurgicală. Gimnastele au fost premiate cu sume cuprinse între 1.000 şi 6.000 de lei, acordate de Consiliul Local Deva. Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Anamaria Tămârjan, Cerasela Pătraşcu şi Gabriela Drăgoi au cîştigat cinci medalii, două de aur, două de argint şi una de bronz, la Campionatele Europene rezervate senioarelor, care s-au desfăşurat în Franţa. România a obţinut două medalii de aur, în concursul pe echipe, şi la sol, prin Sandra Izbaşa. Steliana Nistor a cîştigat o medalie de argint la paralele, în timp ce Sandra Izbaşa s-a clasat pe locul doi la bîrnă. Medalia de bronz a fost obţinută de Anamaria Tãmîrjan, la sol.
Curtea de Arbitraj pentru Fotbal va judeca, luni, memoriul FC Rapid în cazul “bricheta”
Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, ultima instanţă fotbalistică internă, va judeca, în cadrul şedinţei de luni, memoriul depus de FC Rapid în cazul “bricheta”, după ce Comisia de Apel a FRF a respins solicitarea grupării giuleştene. Oficialii rapidişti au cerut Comisiei de Disciplină a FRF reluarea jocului din min. 74, de la scorul de 1-0 pentru formaţia giuleşteană, în timp ce steliştii au solicitat să cîştige meciul cu scorul de 3-0, la “masa verde”. Comisia de Disciplină a FRF a decis, pe 29 martie, să acorde victoria Stelei, cu scorul de 3-0, în derby-ul cu Rapid. De asemenea, clubul Rapid a fost sancţionat cu organizarea a două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise şi cu o penalitate de 53.500 lei. Comisia de Apel a FRF a păstrat aceste sancţiuni.
U. Cluj riscă neprogramarea la meciurile din Liga I
Comisia pentru Statutul Jucătorului din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a decis, miercuri, ca Universitatea Cluj să nu mai fie programată la partidele din Liga I pentru neplata datoriilor către fotbalistul Martin Tudor, în valoare de 60.000 de euro, a anunţat LPF. Sancţiunea aplicată grupării clujene este în vigoare pînă la data certificării efectuării plăţii restante către portarul Martin Tudor, care a părăsit gruparea clujeană în pauza de iarnă. Conform regulamentului, dacă Universitatea Cluj nu va face dovada plăţii datoriilor până la ora meciului cu Gloria Buzău, de duminică, din cadrul etapei a 30-a a Ligii I, formaţia ardeleană va pierde meciul la masa verde cu scorul de 0-3. Pentru două neprogramări consecutive la meciurile din Liga I, Universitatea poate fi retrogradată direct în Liga a II-a. Preşedintele grupării Universitatea Cluj, Anton Doboş, a declarat, miercuri, că nu se pune problema ca echipa sa să nu fie programată la meciurile din Liga I, urmînd ca pînă vineri să plătească restanţele financiare către fotbalistul Martin Tudor. În cadrul aceleiaşi şedinţe a Comisiei pentru Statutul Jucătorului, gruparea Ceahlăul Piatra Neamţ a fost obligată la plata debitelor către jucătorii Narcis Răducan şi Vojslav Vranjkovici.
Cinci luni de suspendare pentru Marian Iancu
Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Poli Timişoara, Marian Iancu, a fost suspendat, ieri, pentru cinci luni şi amendat cu 100.000 de lei de Comisia de Disciplină a FRF, în urma declaraţiilor calomnioase pe care le-a făcut în ultima vreme. Decizia Comisiei a venit ca urmare a memoriilor depuse de cluburile Steaua şi Dinamo, dar şi cel al directorului general al FRF, Ionuţ Lupescu, în urma declaraţiile jignitoare ale lui Marian Iancu la adresa acestora.
Suspendarea lui Lovin a fost înjumătăţită
Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a redus, ieri, de la patru la două etape suspendarea stelistului Florin Lovin, dictată după ce jucătorul a provocat publicul la meciul cu Rapid, astfel că acesta va avea drept de joc în meciul cu Oţelul Galaţi, din etapa viitoare. CAF a admis în parte recursul pe care Lovin l-a formulat împotriva deciziei Comisiei de Apel din 10 aprilie 2008, care hotărîse menţinerea deciziei Comisiei de Disciplină a FRF, în urma căreia fotbalistul fusese sancţionat cu o suspendare de patru jocuri pentru provocarea publicul la meciul cu Rapid, întrerupt în min. 74, după ce arbitrul Deaconu a fost lovit în cap cu o brichetă aruncată din tribune. Ultima instanţă sportivă din România a redus sancţiunea cu două etape, dar a păstrat penalitatea de 6.500 de lei. Lovin mai primise o suspendare de două jocuri, pentru o intrare dură asupra lui Mihuţ, în partida cu UTA, din etapa a 25-a, rămasă nesancţionată de arbitru, cumulînd astfel iniţial o sancţiune de şase etape de suspendare, redusă la patru după decizia CAF.
Golanski, în lotul lărgit al Poloniei pentru EURO 2008
Leo Beenhakker, selecţionerul Poloniei, a anunţat, ieri, lotul lărgit pentru turneul final EURO 2008, din care fac parte 31 de jucători. Printre selecţionaţi se numără şi fundaşul stelist Pawel Golanski, lista definitivă de 23 de jucători urmînd a fi stabilită pe 28 mai. Polonia ar putea avea la Europene şi un mijlocaş de origine braziliană, Roger Guereirro, de la Legia Varşovia, jucător care aşteaptă acordul FIFA pentru a reprezenta naţionala pregătită de Beenhakker.