Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 28 August 2007 / 00:00 752 accesări

CSO Ovidiu - Prefab Modelu, în Cupa României la fotbal

Astăzi, de la ora 17.30, la Ovidiu, se va disputa întîlnirea dintre echipa locală CS Orăşenesc (Liga a III-a) şi Prefab Modelu (Liga a II-a), din faza a IV-a a Cupei României-Timişoreana la fotbal, ediţia 2007-2008. Prin prisma eşaloanelor, gazdele pornesc cu şansa a doua, însă antrenorul principal Gheorghe Ciurea este încrezător în şansa echipei constănţene. “Ne aşteptăm la un meci foarte greu. Prefab este o echipă puternică, care are în componenţă patru-cinci jucători foarte experimentaţi. Am strîns cîteva referinţe despre formaţia călărăşană, care a cîştigat la Focşani în prima etapă a ligii secunde. Îmi doresc să spălăm ruşinea înfrîngerii suferite, la Medgidia, din prima etapă a campionatului Ligii a III-a şi să obţinem calificarea în turul următor”, a declarat antrenorul Gheorghe Ciurea. Gazdele nu pot conta pe Muscar şi Costache - ambii accidentaţi, însă din această fază a competiţiei nu vor mai fi obligate să evolueze cu doi juniori în teren pe toată durata întîlnirii. Formula de start a gazdelor ar putea fi următoarea: Răuţă - Della, N. Niţă, Axinciuc, Poşircă, I. Drăgoi - Ciobanu, Dulan, Bejan, Ciuciuleacă - Borza. În cazul în care după 90 de minute rezultatul este egal vor urma prelungiri şi, dacă egalitatea va persista, se va trece la executarea loviturilor de departajare. Partidele din faza a V-a, la care vor participa cele 28 de echipe calificate din faza a IV-a, este programată pe 5 septembrie, de la ora 16.30.

Înfrîngere pentru voleibaliştii români în primul joc din Belgia

Reprezentativa de volei masculin a României a pierdut, duminică seară, partida amicală disputată în deplasare, în compania Belgiei. La capătul unui joc echilibrat, gazdele s-au impus cu 3-0, pe seturi: 25-21, 25-19, 26-24. Aseară s-a disputat meciul revanşă. Voleibaliştii români, antrenaţi de Giani Creţu, vor întîlni la sfîrşitul acestei săptămîni, pe 1 şi 2 septembrie, la Bucureşti, echipa Georgiei, în turul preliminar al calificărilor pentru Jocurile Olimpice de la Beijing.

Nouă medalii naţionale pentru atleţii veterani constănţeni

În weekend-ul trecut au avut loc, pe Stadionul “Iolanda Balaş” din capitală, Campionatul Naţional al Atleţilor Veterani, competiţie organizată de Federaţia Română de Atletism. Prestaţia constănţeană a fost mai mult decît meritorie, alteţii veterani de la ţărmul mării bifînd nouă prezenţe pe podium. La categoria 40-45 de ani, Gheorghe Romaşcanu a obţinut două medalii de argint (400 m şi 200 m) şi una de bronz (800 m). La aceeaşi categorie, Marian Piron s-a clasat al doilea la 1.500 m, iar Alexandru Pop a obţinut trei medalii de bronz, la 200 m, 1.500 m şi 10.000 m. Palmaresul constănţean a fost întregit de Ioan Poiană, care la categoria 55-60 de ani a bifat două medalii de bronz, la 100 m şi 400 m.

Atleta Nicoleta Grasu, în finala probei de aruncare a discului la CM

Atleta Nicoleta Grasu s-a clasat, luni, pe locul al doilea, în semifinala probei de aruncare a discului, ea reuşind o aruncare de 64,26 m, obţinînd astfel calificarea în finală, la Campionatul Mondial de atletism de la Osaka (Japonia). Tot ieri, Ionela Târlea a acces în semifinalele probei de 400 m garduri, ea reuşind clasarea pe locul 4, cu timpul de 55,90 secunde. În proba de săritură în lungime, Alina Militaru a ratat accederea în finală, cu 6,58 m, cu un centimentru mai puţin decît ultima calificată. În cea de-a doua sesiune de ieri, Cristina Casandra s-a clasat pe poziţia a şasea în finala probei de 3.000 m obstacole, cu timpul de nouă minute, 29 de secunde şi 63 de sutimi. Ionela Târlea s-a clasat, luni, pe locul 7 din cea de-a treia serie a probei de 400 m, ratînd calificarea în finală. În programul zilei de marţi, România va fi reprezentată de Mihaela Melinte şi Bianca Perie - la aruncarea ciocanului, de Ionela Târlea - la 400 m obstacole şi de Ioan Lucian Vieru - la 400 m.

500 de teste anti-doping după doar trei zile de concurs la CM de atletism

Organizatorii Campionatului Mondial de atletism de la Osaka (Japonia) au declarat, luni, că în primele trei zile de concurs s-au efectuat deja 500 de teste anti-doping, dar niciunul nu a avut rezultatul pozitiv. Sportivii participanţi la mondialul japonez au fost supuşi la 363 de teste sanguine şi la 195 teste de urină. Organizatorii estimează ca pînă la finalul competiţiei se vor face 1.000 de teste. Campionatul Mondial de atletism de la Osaka se va încheia pe 2 septembrie, iar delegaţia României este formată din 32 de sportivi. La competiţia din Japonia participă 203 ţări şi 1.981 de atleţi.

Stagiu tehnic de arbitraj şi instructori în Kung-fu la Constanţa

În perioada 23-25 august, la Constanţa, s-a desfăşurat un stagiu de Kung-Fu pentru instructori, precum şi un curs de arbitri. Din Constanţa au participat Florin Iordănoaia, Mihai Cîju, Adriana Lepădatu şi Gheorghe Istrate (toţi de la CS Marea Neagră), Codruţ Muntean (CSU Neptun) şi Ciprian Ştirban (CS W-Maxx). În urma examenului, Gheorghe Istrate şi Codruţ Muntean au obţinut gradul de arbitru C, iar Mihai Cîju, Adriana Lepădatu şi Ciprian Ştirban au obţinut gradul A. În urma participării la cursul de instructori de Kung-Fu şi a examenului au avansat în grad Mihai Cîju şi Adriana Lepădatu - centura neagră 2 Duang Kung-Fu, stilul „Shaolin”, Ciprian Ştirban şi Codruţ Muntean- centura neagră 1 Duang Kung-Fu, stilul „Shaolin”, Gheorghe Istrate - centura maro 1 Qi Kung-Fu, stilul „Shaolin. De menţionat faptul că Adriana Lepădatu este de profesie judecător la Tribunalul din Constanţa, practicînd artele marţiale de peste 10 ani, în timpul liber se antrenează alături de sportivii de la CS Marea Neagră şi participă la concursuri în calitatea de arbitru, fiind unul dintre cei mai buni din ţară la Kung-Fu.



12