Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 18 Aprilie 2015 / 00:00 671 accesări

CS Năvodari joacă la Iași, în DNS la rugby

Divizia Națională de seniori la rugby programează la sfârșitul acestei săptămâni meciurile din etapa a patra, în care CS Năvodari va evolua, în deplasare, cu Politehnica Unirea Iași. Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00, atunci când mai sunt programate jocurile CSM Under 23 București - CSUAV Arad, RC Bârlad - Știința Petroșani și Steaua Under 23 București - RCM Galați. Întâlnirea RC Stejarul Buzău - CSM Bucovina Suceava va avea loc duminică, de la ora 15.00.

CSM Știința Baia Mare debutează în European Rugby Challenge Cup

Campioana României la rugby, CSM Știința Baia Mare, va înfrunta echipa rusă Rugby Club Enisei STM Krasnoiarsk în barajul de calificare pentru grupele European Rugby Challenge Cup. Maramureșenii vor disputa manșa tur pe teren propriu, sâmbătă, începând cu ora 17.00, pe stadionul „Lascăr Ghineț”, returul fiind programat la 2 mai, în Rusia. Formația din Krasnoiarsk se confundă cu echipa națională a Rusiei, întărită cu câțiva internaționali georgieni, estonieni, lituanieni și moldoveni. Învingătoarea acestei duble manșe va obține dreptul de a participa în grupele competiției European Rugby Challenge Cup, ediția 2015-2016, alături de echipa care se va califica în urma celuilalt baraj, dintre echipele italiene Femi-CZ Rugby Rovigo și Cammi Rugby Calvisano. Participarea în Cupele Europene este motivul pentru care băimărenii și-au amânat meciul de campionat cu Universitatea Cluj, din etapa a patra a SuperLigii. Celelalte două întâlniri vor avea loc sâmbătă: CSM Olimpia București - Steaua București (ora 11.00, în direct la TVR 2) și Timișoara Saracens RCM-UVT - Dinamo București (ora 13.00, în direct la rugbytv.ro).

Egalitate în finala LN de baschet feminin

Campioana României la baschet feminin, CSM Târgovişte, a învins, joi seară, pe teren propriu, formaţia Sepsi Sf. Gheorghe, cu scorul de 68-56 (35-34), în a patra partidă din totalul de cinci programate în finala Ligii Naţionale. În primele două partide, disputate la Sf. Gheorghe, gazdele s-au impus cu 66-65 și 68-63, iar miercuri, la Târgovişte, CSM a câştigat cu 79-77, astfel că scorul general este 2-2. Jocul decisiv pentru stabilirea campioanei este programat la Sf. Gheorghe, duminică. În finala mică, ICIM Arad s-a impus cu scorul general de 2-0 în duelul cu CSU Alba Iulia.

Naționala de hochei a României, neînvinsă la Mondialul din Islanda

Echipa naţională de hochei pe gheaţă a României a învins formaţia Belgiei, scor 4-3, în etapa a treia a Campionatului Mondial, Divizia II, Grupa A, competiţie care se desfăşoară în Islanda. Tricolorii au obţinut a treia victorie din trei partide şi sunt lideri în grupă, fiind aproape de revenirea în Divizia I, Grupa B (al treilea eşalon al hocheiului mondial). Contra Belgiei, România a condus cu 3-0 după prima repriză, goluri marcate de Mihaly Ede, Attila Imecs şi Roberto Gliga. Belgienii au înscris de două ori în repriza secundă, apoi Gliga a făcut dubla în startul părţii a treia, dar finalul meciului a fost strâns după ce Morgan a redus din diferenţă cu 12 minute înainte de final. Otto Onodi, portarul echipei României, a avut câteva intervenţii excelente în ultimele minute şi a păstrat avantajul României până la final. În primele două etape, România învinsese Serbia şi Australia. Vineri, echipa antrenată de suedezul Greg Lindqvist a înfruntat Spania, iar duminică va întâlni Islanda. Prima clasată la finalul turneului de la Reykjavik va promova în Divizia I, Grupa B.

Cîrstea a fost eliminată, în sferturi, la Bogota

Perechea Sorana Cîrstea și Iaroslava Şvedova (Kazahstan) a ratat calificarea în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Bogota (Columbia), dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Cîrstea și Şvedova au fost învinse în sferturile de finală, cu scorul de 6-3, 7-5, după o oră şi opt minute, de cuplul brazilian Paula Cristina Goncalves și Beatriz Haddad Maia. Pentru performanţa reuşită la Bogota, Cîrstea şi Şvedova vor primi 60 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 1.820 de dolari.

Hănescu a pierdut, în sferturi, la Mersin

Tenismanul Victor Hănescu, cap de serie nr. 8 şi locul 153 ATP, a fost eliminat, vineri, în sferturile de finală ale turneului challenger de la Mersin (Turcia), dotat cu premii în valoare totală de 42.500 de euro. Hănescu a fost învins de turcul Marsel Ilhan, al treilea favorit al competiţiei şi locul 95 ATP, scor 6-3, 6-4, după o oră şi 23 de minute de joc. Pentru prezenţa în sferturi la Mersin, Hănescu va primi 15 puncte ATP şi un cec în valoare de 1.245 de euro.

Un englez, triplu campion european la taekwondo, va concura pentru Republica Moldova

Englezul Aaron Cook, triplu campion european la taekwondo şi fost lider mondial al categoriei 80 kg, va reprezenta Republica Moldova, după un conflict cu federaţia de specialitate din Marea Britanie. Cook (24 de ani) a reprezentat Marea Britanie la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 şi a fost numărul 1 mondial în 2011. Totuşi, el a fost lăsat în afara lotului pentru ediţia din 2012 a Jocurilor Olimpice de la Londra, după ce a decis în 2011 să părăsească programul centralizat de pregătire şi să se antreneze individual, ca urmare a eliminării surprinzătoare din primul tur de la Campionatele Mondiale din Coreea de Sud. După excluderea din lotul pentru Londra, Cook a promis că nu va mai reprezenta niciodată Marea Britanie. Astfel, la ediţia din 2014 a Campionatelor Europene de la Baku, Cook a câştigat medalia de aur reprezentând Insula Man. Cook a primit sprijinul omului de afaceri Igor Iuzefovici, preşedintele Federaţiei de Taekwondo din Republica Moldova, pentru a reprezenta această ţară la JO de la Rio de Janeiro, din 2016.

Phelps a revenit cu o victorie la 100 m fluture

Americanul Michael Phelps, înotătorul cu 18 titluri olimpice, a câștigat proba de 100 m fluture din cadrul Grand Prix-ului de la Mesa (Arizona), prima sa competiție după suspendarea de șase luni primită pentru conducere în stare de ebrietate. Phelps, care deține recordul mondial al probei (49,82), s-a impus în finală cu timpul de 52,38, devansându-i pe Ryan Lochte (53,11), eternul său rival, și pe Tom Shields (53,18). În serii, în cursul dimineții de joi, el înotase în 52,92. „Este un debut bun. Pentru o primă cursă, este OK. Acest rezultat îmi permite să construiesc. Cred că, pe măsură ce voi concura, voi căpăta mai multă încredere și control”, a subliniat sportivul cel mai titrat din istoria olimpiadelor, care vrea să participe în 2016 la Jocurile de la Rio de Janeiro. Pentru starul american, ultima competiție data din august 2014 - Campionatele Pan-Pacifice din Australia. De atunci, el și-a ispășit pedeapsa de șase luni dictată de federația de specialitate pentru conducere în stare de ebrietate. Însă, în cadrul acestei suspendări, Phelps nu va participa la Campionatele Mondiale din această vară de la Kazan (Rusia), care putea fi prima sa mare competiție de la revenirea în bazin, în ianuarie 2014. Campionul din Baltimore a decis să se retragă din activitate după Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, unde și-a îmbogățit palmaresul olimpic, ajungând la 22 de medalii, dintre care 18 de aur.

Afluență-record pentru sezonul regulat din NBA: 21,9 milioane de spectatori

Liga profesionistă nord-americană de baschet masculin a anunțat că sezonul regulat 2014-2015 al NBA a avut cea mai mare afluență de spectatori din istorie, cu 21,9 milioane între lunile octombrie 2014 și aprilie 2015, o creștere cu 2,4 la sută față de sezonul 2013-2014. Precedentul record, 21,8 milioane de spectatori, a fost stabilit în sezonul 2006-2007. Media de spectatori pe meci a fost de 17.826, fiind doborât precedentul record, 17.757 spectatori pe meci în 2006-07. Un alt record stabilit în acest sezon este cel al meciurilor disputate cu casele de bilete închise, 700, față de 676 la precedentul record, consemnat în stagiunea 1994-1995. De asemenea, frecventarea medie în cele 30 de săli din NBA este de 94 la sută, al 11-lea an consecutiv cu peste 90 la sută. Sezonul regulat 2014-2015 s-a încheiat miercuri, iar faza play-off debutează sâmbătă.

Controale antidoping extinse în NBA, începând din sezonul viitor

NBA a anunţat că programul antidoping pentru sezonul viitor va include teste de sânge pentru detectarea prezenţei hormonilor de creştere. Controalele vor începe în perioada de pregătire a sezonului 2015-2016. „Toţi jucătorii din NBA vor fi testaţi inopinat de trei ori pentru detectarea hormonilor de creştere: de două ori în timpul sezonului şi o dată în afara sezonului”, a precizat NBA. Sancţiunea pentru depistarea pozitivă va fi de 20 de meciuri pentru o primă încălcare a codului antidoping, de 45 de meciuri pentru a doua încălcare şi de suspendare pe viaţă la a treia încălcare.



12